3-godišnje jamstvo 14 dana za povrat robe

Sušare za voće

Bilo da želite pripremiti brz i zdrav međuobrok ili spremiti smočnicu za zimu, dehidrator je koristan pomoćnik u svakoj kuhinji.

Prije sušenja svakako pročitajte preporuke za vrstu hrane koju ćete pripremati kako biste pravilno postavili temperaturu sušenja. Uobičajena hrana koju sušimo uključuje voće, povrće i meso. Međutim, upamtite da nije sva hrana prikladna za sušenje. Kada koristite dehidrator hrane, uvijek pažljivo slijedite upute proizvođača i pridržavajte se svih sigurnosnih mjera.

Jeste li znali da kupljeno sušeno voće nije tako zdravo kao što se čini?

Kako bi suho voće što dulje trajalo u lancima, proizvođači mu dodaju mnogo šećera i sumpor dioksida. Jednostavno se može dogoditi da ćete nakon jela kupovnog suhog voća patiti od nadutosti ili vjetrova. Odlično rješenje su stoga kućne sušare za voće u kojima vi kontrolirate proces sušenja voća.

Prednosti ženskog voća

  • Sušene namirnice zadržavaju pravi okus voća i obilje hranjivih tvari
  • U sušari za voće možete pripremati ne samo voće, već i druge vrste hrane, uključujući povrće, gljive i meso.
  • Sušare za voće mogu produljiti životni vijek hrane za nekoliko mjeseci.
  • Upotrebom sušilice za voće možete iskoristiti i ostatke voća ili povrća.
  • Suhe namirnice također se mogu "rehidrirati", primjerice dodavanjem u juhe ili umake.
  • Bilo da želite napraviti komadiće voća ili čips od povrća, dehidratori voća daju vam fleksibilnost da napravite sušenu hranu baš onakvu kakvu želite.
  • Sušilice za voće jednostavne su za korištenje. Samo postavite temperaturu i pustite sušilicu da radi dok hrana ne bude spremna. Vrijeme sušenja pojedinih namirnica ovisi o udjelu vode u hrani i debljini kriški.

Kako postupiti kod sušenja voća?

  • Prvo dobro operite voće.
  • Ako voće ima košticu ili sjemenke, uklonite ih. Očistite i stabljiku.
  • Voće narežite na tanke kolutiće ili kriške.
  • Stavite voće na pladnjeve/stalke za sušenje u jednom sloju.
  • Tijekom procesa sušenja preporučamo kontrolu voća svakih 6-8 sati. Manji plodovi se suše brže od većih. Sušenjem se također smanjuje volumen voća, tako da možete postepeno dodavati više voća na rešetke.
  • Ako niste sigurni je li voće gotovo, jednostavno isključite dehidrator, pričekajte pola sata da se voće ohladi i kušajte ga.
Vrh stranice