3-godišnje jamstvo 14 dana za povrat robe

Infracrvene grijalice


infracrveni grijaći panel 850 zidna montaža

Infracrveni grijači pružaju trenutnu toplinu i ugodnu unutarnju klimu. Grijaći paneli popularni su primjerice u kupaonicama jer značajno povećavaju udobnost korištenja. Hladna jutarnja kupka ili dugo čekanje da se prostorija zagrije stvar su prošlosti. Ovome su pridodane druge prednosti kao što je jednostavnost postavljanja ovih infracrvenih grijača.

Ciljano i učinkovito grijanje pomoću infracrvenog grijanja

Način rada infracrvenog grijanja bitno se razlikuje od principa konvencionalnih konvekcijskih grijača. Način rada infracrvenog grijanja bitno se razlikuje od principa konvencionalnih konvekcijskih grijača. S druge strane, infracrvene grijalice se temelje na infracrvenim zrakama koje padaju na razna čvrsta tijela kao što su ljudi i zidovi te ih trenutno zagrijavaju. Nema karence, stanari koriste željenu toplinu odmah nakon uključenja. Posebno u kupaonici prednost je očita: korisnici ujutro ulaze u hladnu kupaonicu, uključuju infracrveni grijač i uživaju u idealnoj temperaturi bez nepotrebnog čekanja. Druga tipična područja primjene infracrvenog grijanja su kuhinja, kutak za čitanje u dnevnim boravcima i sobe u kojima nema običnog radijatora.

Infracrveni grijači koriste energiju učinkovitije od konvencionalnih sustava: procjenjuje se da se oko 95% energije koju apsorbira infracrvena ploča pretvara u toplinu. Pri odabiru infracrvene grijalice ili infracrvenog grijaćeg panela potrebno je stoga izračunati potrebnu snagu ne samo prema veličini prostorije, već i prema energetskom razredu zgrade te uzeti u obzir toplinsku izolaciju i visinu stropa.

U prosjeku je potrebno oko 300 vata na 5 četvornih metara: Iako su električne infracrvene grijalice osmišljene kao komplementarno rješenje uz glavni sustav grijanja, ako želite prostore grijati isključivo infracrvenim panelima, možete slijediti sljedeću tablicu:

Veličina Energija
10 m² 600 W
18 m² 1080 W
25 m² 1500 W
30 m² 1800 W

Kupnja infracrvenog grijanja: puno prednosti, malo nedostataka

Neki tvrde da su operativni troškovi infracrvenih grijača visoki. No, to vrijedi samo ako korisnici ovom tehnologijom trajno griju velike prostorije. U mnogim drugim primjenama kupci infracrvenog grijanja štede na operativnim troškovima. Brzo zagrijavanje povremeno korištenih prostorija, poput kupaonice, jeftinije je s infracrvenom grijalicom. Stanari ostavljaju grijaću ploču uključenu samo tijekom boravka, dok se kod konvekcijskog grijanja moraju intenzivno predgrijati. Postoji i cjenovna prednost u svim visokim sobama. Kod konvekcijskih grijača zagrijavanje traje dugo zbog dizanja toplog zraka; instant infracrvene zrake su bolje rješenje. Osim toga, trošak kupnje infracrvene grijalice znatno je niži od kupnje običnog radijatora pa su infracrvene grijalice idealne za prostorije bez instaliranog grijanja. Infracrveni radijatori mogu se montirati na zid ili čak na strop.

Detaljniji pregled raznih električnih grijača (uključujući infracrveni grijač u testu) i njihov rad mogu se pronaći u priručniku Klarstein električnih grijača .

Inovativni modeli u ovoj trgovini dodatno povećavaju energetsku učinkovitost. Imaju termostate, tjedne tajmere, automatsko isključivanje i reagiraju na otvorene prozore. Sve te komponente jamče ekonomičnu potrošnju energije. Osim toga, vlasnici mogu integrirati visokokvalitetnu infracrvenu grijalicu s termostatom i drugim dodacima u rješenje pametnog doma.

Brojni su razlozi za kupnju infracrvene grijalice

Poseban način rada infracrvene grijalice ide ruku pod ruku s još jednom prednošću: za razliku od konvekcijskih grijača, grijaće ploče ne vrtlože prašinu. Time se minimizira napor povezan s čišćenjem sobe, a alergičari su zadovoljni. Osim toga, ovi inovativni grijači su tihi. Osim toga, ne zauzimaju gotovo nikakav prostor, što je prednost posebno u malim prostorijama. Vrijedno je istaknuti jednostavnu i brzu montažu: jedini radni korak je pričvrstiti ga na zid ili postaviti grijaću ploču i spojiti je na utičnicu. Nije potreban majstor, nema troškova instalacije. Isto vrijedi i za infracrveno stropno grijanje.

Uljepšajte svoj životni prostor: Infracrveno grijanje sa slikom

Wonderwall Air Art Intelligent

infracrveno grijanje sa slikom">

U ovoj trgovini kupci kupuju infracrvene grijalice koje spajaju impresivnu funkcionalnost s atraktivnim dizajnom. Ako želite postaviti šarene vizualne naglaske u svoje sobe, najbolje je kupiti ekskluzivni grijač za slike. Ove infracrvene svjetiljke karakteriziraju umjetnički dorađeni motivi na cijeloj prednjoj strani, primjerice poznata slika "Zvjezdana noć" slikara van Gogha ili moderni grafički uzorci. Alternativa infracrvenom grijaču slike je grijač ogledala, koji služi i kao grijač i kao ogledalo.


Vrh stranice