3-godišnje jamstvo 14 dana za povrat robe

Grijalice


Koje vrste grijača postoje?

Grijalice su nezamjenjive za umirujuću i zaštitnu toplinu, posebno u hladnoj sezoni. U nekim prostorijama i zgradama sustavi grijanja nisu trajno ugrađeni ili ne daju potrebnu toplinsku snagu. U ovom slučaju mobilne grijalice su ekonomično rješenje za održavanje topline i suhoće u kući. Ponuda uključuje modele grijaćih uređaja za široku primjenu, koji će impresionirati ne samo toplinskim svojstvima, već i inovativnim tehnologijama, atraktivnim dizajnom i originalnošću. Moderne mobilne grijalice mogu učinkovito lokalno zagrijati prostoriju i tako stvoriti toplu klimu.

Radijatori mogu prenositi toplinu na različite načine i prema tome se razlikuju. Ovdje se razlikuju konvekcijske grijalice, električne grijalice s ventilatorom i infracrvene grijalice. Konvekcijske grijalice prenose toplinu na hladan zrak u prostoriji. Zrak u prostoriji struji u radijator, zagrijava se konvektorima, teče u prostoriju prema stropu prostorije i vraća se natrag na suprotne zidove prostorije. To stvara uzgon koji omogućuje strujanje hladnog zraka odozdo i stvara cirkulaciju zraka u prostoriji. Zahvaljujući cirkulaciji zraka prostorija se zagrije u kratkom vremenu.

U grijačima s ventilatorom grijaći element obično je izrađen od gole žice ili keramike, koji su prilično izdržljivi. Grijalice s ventilatorom dodatno imaju ventilator koji uz pomoć motora stvara struju zraka. Zrak u prostoriju se uvlači kroz zračne otvore, zagrijava u grijalici ventilatora, a ventilator ga ispušta u prostoriju kao topli zrak.

Infracrvena grijalica pak ne predaje toplinu u zrak, već toplinskim zračenjem izravno na osvijetljena tijela ili objekte, koji zatim ravnomjerno predaju apsorbiranu toplinu u okolinu. Prirodni primjer zračenja topline je sunce, a tradicionalni primjer grijanja je kaljeva peć. Infracrveni grijači mogu zračiti toplinu ili grijaću energiju preko veće udaljenosti ili perimetra i uzrokovati malu ili nikakvu cirkulaciju zraka u prostoriji.

Koji je sustav grijanja prikladan za mene?

Postoji veliki izbor grijača za različite namjene. Tko želi kupiti mobilnu grijač, treba unaprijed provjeriti za koju namjenu i na kojem mjestu uređaj treba grijati okolinu, predmete ili ljude.

Konvektori atraktivnog dizajna pogodni su i za grijanje malo većih prostorija te mogu vrlo brzo i učinkovito zagrijati prostor. Za još učinkovitije korištenje, većina uređaja opremljena je timerom, s kojim je moguće planirati vrijeme grijanja u minutu precizno. S druge strane, električne grijalice s ventilatorom jasno osvajaju bodove zbog svoje ogromne fleksibilnosti korištenja. Uostalom, ovo su najkompaktniji i najlakši grijači u ponudi. Ne zahtijevaju nikakvu instalaciju i vrlo brzo zagrijavaju zrak u prostoriji. Međutim, buka ventilatora i naknadni propuh mogu se doživjeti kao neugodni. Ovdje se koriste infracrveni grijači koji mogu zagrijati sobu bez nepotrebne buke i prašine. Stoga su iznimno privlačni, posebice za alergičare. Toplina koja zrači također se smatra zdravom i ugodnom za ljudsko tijelo. Osim iznimno modernog dizajna, uvjeravaju i svojom sposobnošću zagrijavanja predmeta, zidova i podova, čime mogu djelovati protiv stvaranja plijesni.

Osim ovih karakteristika specifičnih za vrstu, treba obratiti pozornost na kriterije kao što su vrsta energenta, snaga, vrsta sustava grijanja, potrošnja energije i učinkovitost. Važan aspekt, posebno kada se koristi u vidljivom području, je optički dizajn i prilagodba stambenom krajoliku ili okolini, kao i atmosferi koju grijaće tijelo emitira. Ovdje tvrtka Klarstein nudi širok izbor estetski vrlo atraktivnih, modernih grijaćih tijela. Raspon opreme i posebne funkcije, kao što su daljinsko upravljanje, LED rasvjeta, klima uređaj, kontrola bez smrzavanja ili dječja brava, također su često odlučujući.

Jeste li znali da pametno grijanje može uštedjeti novac?

Većina ljudi zna najvažnije savjete za uštedu energije pri grijanju: 1. deset minuta brzog provjetravanja troši znatno manje energije nego četiri sata otvorenog prozora, 2. koristiti regulatore temperature za postavljanje optimalne temperature grijanja, 3. optimalno brtviti i izolirati prozore. No, malo tko zna da samo jedan stupanj niža temperatura u prostoriji može uštedjeti 5 do 10 posto energije – a uz to i oko 200 kilograma emisije ugljičnog dioksida. Dobro je za novčanik i pomaže u zaštiti klime.

Jeste li znali da su infracrvene grijalice kameleoni svijeta grijanja?

Infracrvene grijalice pravi su heroji kada se radi o savršenom uklapanju u životnu okolinu. Razlog tome je što su dostupni u nevjerojatnom broju različitih dizajna. S jedne strane, mogu širiti toplinu u prostoriji poput relativno uobičajenih samostojećih mobilnih grijača. S druge strane, danas postoje modeli od finog stakla, prirodnog kamena ili čak umjetnički oslikani. Ako bolje pogledate, neka se ogledala čak mogu prerušiti u infracrvene grijače.

Vrh stranice