3-godišnje jamstvo 14 dana za povrat robe

Kuhinjski uređaji

Kuhinjski aparati

Kuhinjski uređaji neizostavan su dio svakog pravilnog kućanstva. Ovi pomagači mogu vam znatno olakšati rad u kuhinji i osloboditi vas dugotrajnog ručnog miješanja ili rezanja. Osim njihove praktične namjene za kuhanje, pečenje, miješanje ili ribanje, kuhinjski uređaji također su elementi dizajna koji fino dotjeruju cjelokupni izgled vaše kuhinje.

Među najpopularnijim pomoćnicima u kuhinji su procesori hrane, blenderi, friteze ili aparati za kavu. Naše visokokvalitetne kuhinjske aparate Klarstein možete kupiti pojedinačno ili u obliku različitih setova.

Kako odabrati prave kuhinjske aparate?

I prije kupnje aparata za kuhinju bitan je sam izbor. Budući da će nas kuhinjski aparati pratiti nekoliko godina, važno je dobro proučiti koju vrstu nabaviti kako ne biste bacali novac “u zrak”. Uvijek biste trebali razmišljati o nekoliko temeljnih točaka:

  • Za što ćete koristiti kuhinjske aparate?

  • Koje dimenzije odgovaraju vašoj kuhinji?

  • Volite li više ugradbene ili samostojeće aparate?

  • U koju cijenu se želite uklopiti?

Korištenje kuhinjskih aparata

Prvi bitan korak je razjasniti u koje svrhe ćete koristiti same kuhinjske uređaje. Nema potrebe kupovati pribor koji će samo skupljati prašinu. Na primjer, ako niste navikli kuhati čaj ili kavu kod kuće, onda kuhalo za vodu ne bi imao nikakvu praktičnu primjenu u vašem domu. U tom slučaju idealno bi vam bili dovoljni samo lonac i ploča za kuhanjeza povremeno zagrijavanje vode.

S druge strane, ako volite provoditi vrijeme u kuhinji, možda će vas zanimati naš dio o zabavnom kuhanju, gdje možete pronaći mnogo korisnih dodataka za kuhinju, a kuhanje može biti nekoliko razina zabavnije nego prije.

Veličina vaše kuhinje

Još jedna važna točka je područje vaše kuhinje. Budući da neki kuhinjski aparati kao što su hladnjaci ili pećnice zauzimaju mnogo korisnog prostora, potrebno je dobro izmjeriti dimenzije kuhinje prije same kupnje i potom pametno rasporediti pojedine aparate po kuhinji kako bi sve stalo zajedno i na istovremeno imate dovoljno prostora za kretanje.

Najbolje rješenje je nacrtati tlocrt kuhinje i označiti sve veće uređaje u njoj. Isto vrijedi i za manje kuhinjske aparate, poput ledomata ili raznih kuhinjskihdodataka. Također je potrebno pronaći odgovarajuće mjesto za ove vrste uređaja kako vam ne bi smetali pri kuhanju.

Jesu li bolji ugradbeni ili samostojeći kuhinjski uređaji?

Ugradbeni uređaji sve su popularniji u modernim kuhinjama i sve više dobivaju na značaju. Dominantna prednost ugradbenih aparata je što stvaraju skladan i ujednačen izgled cijele kuhinje, budući da su aparati skriveni u elementu kuhinje. Nedostatak je što njihova ugradnja ili zamjena može biti prilično teška i u većini slučajeva potrebno je pozvati stručnjaka.

Samostojeći uređaji imaju nekoliko prednosti koje ih čine odličnim izborom za vaš dom. Njihova montaža je jednostavna i bez problema to možete učiniti sami. Ako se uređaj pokvari, lako mu je pristupiti, popraviti ili zamijeniti, a obično nema potrebe za pozivanjem stručnjaka. Međutim, glavni nedostatak samostojećih uređaja je njihova veličina.

Oni su glomazniji od ugradbenih modela i teško ih je prilagoditi stilu vaše kuhinje. Primjerice, ako imate kuhinju izgrađenu u retro stilu, trebate odabrati kombinirani hladnjak, koji neće ometati prostor, već će se u njega uklopiti.

Cijena za kuhinjski aparat

Posljednji, ali ipak bitan parametar pri odabiru je sama cijena koju želite uložiti u kuhinjski aparat. Ukoliko nemate veliki budžet za neke kuhinjske aparate, najprikladnije rješenje je odabrati onaj koji će biti najpovoljniji u odnosu cijena/kvaliteta i koji će zadovoljiti sve vaše potrebe.

Vrh stranice