3-godišnje jamstvo 14 dana za povrat robe

Električne grijalice


Učinkovito grijanje velikih prostorija korištenjem konverterskog grijanja

Konvektorska grijalica je električna grijalica koja pokreće konvekcijsku struju. Ovo strujanje stvara cirkulaciju zraka u prostoriji, koja izuzetno dobro raspoređuje toplinu. Rezultat je ugodna atmosfera s ravnomjernom raspodjelom temperature u prostoriji. Klarstein nudi širok izbor konvektora.

Funkcionalnost konvektorskog radijatora

Konvekcijski grijač lako je prepoznati po svom ravnom dizajnu. Površinu prelaze grijaće spirale. Ravnomjerno zagrijavaju površinu. Zrak ispred grijača se zagrijava i diže. Na stropu teče do najhladnije točke i spušta se natrag na pod. Sljedeći zrak gura hladnu struju natrag u radijator. Tamo će opet zatopliti. Ciklus ponovno počinje. Sa svakom cirkulacijom prostorija postaje sve toplija i toplija. Zahvaljujući ovakvom načinu rada konvektorsko grijanje pogodno je i za sušenje. Mokro rublje, jastuci ili deke na ovaj se način mogu brzo i održivo osušiti.

Metode projektiranja konvektorskog grijanja

Klarstein nudi konvektore u tri izvedbe:

  • Zidni konvektor
  • Samostojeći konvektor
  • Samostojeći konvektor s kotačima

Zidni konvektori vješaju se na zid prostorije. Tamo su postavljeni sigurno i stabilno. Izravna blizina zida prostorije idealna je za pokretanje konvekcijske struje. Zidni konvektori stoga su prikladni i za isušivanje površinske vlage u zidovima. Svježe obojeni, ožbukani ili oblijepljeni tapetama zidovi brzo ponovno postaju ugodni i suhi.

Samostojeći konvektor je mali uređaj koji se može izgraditi izuzetno ekonomično. Dobro dođe kao jedinica za hitne slučajeve u slučaju da noću nestane grijanja. Također je idealan za male prostorije.

Unatoč veličini, samostojeći konvektor s kotačićima lako se može smjestiti u prostoriju. Pogodan je za veće prostorije i u njima brzo stvara ugodnu toplinu.

Konvekcijsko grijanje Potrošnja energije

Potrošnja energije konvektora je relativno velika. Ova jedinica je još uvijek čisto električni grijač. Omjer cijene i učinka se stoga ne može usporediti s konvencionalnim oblicima grijanja kao što su ulje, plin ili peleti. Ipak, konvektor grijanja jedna je od najekonomičnijih varijanti električnog grijanja. Idealni su za učinkovito grijanje velikih prostorija. Budući da sve više kućanstava ima alternativni izvor energije u obliku solarnih panela, konvektor za grijanje je dobra alternativa za apsorbiranje toplinskih vrhova. Stoga su sasvim prikladni za trajnu ugradnju.

Konvekcijsko grijanje Prednosti i nedostaci

Konvektor za grijanje ima sljedeće prednosti , a one su uravnotežene sljedećim nedostacima
: povoljna nabavna cijena , glomazna konstrukcija za velike uređaje
, gotovo nikakvo održavanje , velika potrošnja energije
, jednostavna tehnologija , kabeli mobilnih uređaja su opasnost od spoticanja
, sigurna proizvodnja topline

Konvekcijski ili infracrveni grijač?

Infracrvene grijalice su električne grijalice koje osiguravaju sigurno točkasto zračenje. To ih čini drugačijima od običnih električnih plamenika. Oni mogu biti vrlo opasni zbog grijaćih elemenata koji svijetle crveno. Međutim, infracrvene grijalice su prikladnije za izravnu rasvjetu i grijanje malog prostora. Idealne su za kućne ljubimce ili radna mjesta. Međutim, konvektor je namijenjen ravnomjernom zagrijavanju prostorije. Pitanje koji izvor grijanja odabrati uvijek ovisi o primjeni.

Kupite konvektorsku grijalicu

Klarstein nudi veliki izbor konvektora za grijanje. Proizvode je moguće platiti izravnim bankovnim prijenosom, putem PayPala ili Vise. Nakon primitka narudžbe, grijači stižu do kupca u roku od nekoliko dana.

Dodatnu pomoć pri kupnji grijača pruža Klarstein vodič za električne grijače.

Vrh stranice