3-godišnje jamstvo 14 dana za povrat robe

Test indukcijske ploče za kuhanje i vodič

Indukcijske ploče za kuhanje vjerojatno su najbrži i najprikladniji način kuhanja kod kuće i pripreme ukusnih jela. U Klarsteinu možete pronaći indukcijske ploče za kuhanje u širokom rasponu veličina, za ugradnju, kao samostojeći uređaj ili za kampiranje. U našem velikom vodiču za kupnju predstavit ćemo vam različite modele, istaknuti njihove prednosti i nedostatke i pomoći vam pronaći savršenu ploču za kuhanje za vaše potrebe.

Indukcijske ploče za kuhanje: Usporedba funkcija

Odabir prave indukcijske ploče za kuhanje ključan je za učinkovito i ugodno kuhanje. Čimbenici kao što su broj zona za kuhanje, veličina ploče za kuhanje i učinak svake zone moraju se uzeti u obzir pri odabiru, kako bi odgovarali individualnim potrebama i navikama kuhanja. Dodatne funkcije kao što su timer, senzorska kontrola i sigurnosne funkcije također mogu pomoći pri odabiru prave indukcijske ploče za kuhanje u kuhinji. Međutim, indukcijska ploča za kuhanje također može biti korisna na kampiranju ili na drugim mjestima. Samo ga uključite i počnite kuhati bilo gdje. Pokazat ćemo vam kako donijeti najbolju odluku.

Klarstein dvostruka indukcijska ploča

Delicatessa Slim crna

Vrsta proizvoda

Delicatessa Slim crna

Dvostruka indukcijska ploča Delicatessa jednostavna je za korištenje i ima brojne prednosti!

 • snaga 3500 W
 • Flexzone i Thermo-boost
 • Intuitivna i sigurna kontrola
Za indukcijske ploče

Dvostruke indukcijske ploče idealne su za mala kućanstva s 1-3 osobe. Ploče za kuhanje s indukcijskom funkcijom pružaju visok učinak, lako se čiste i zahvaljujući tzv flexi zone nude maksimalnu fleksibilnost u kuhanju. To znači da možete koristiti jednu veliku posudu za pečenje umjesto dvije manje posude. Dodatne značajke uključuju dječju bravu, detekciju lonca i funkciju mjerača vremena.

  Prednosti:

 • Idealno za mala kućanstva
 • Brzo i intuitivno kuhanje

  Nedostaci

 • Nije prikladan za velika kućanstva ili za posude s više od 2 posude.

Jednostavna indukcijska ploča za kuhanje

Indukcijska ploča VariCook Single

Vrsta proizvoda

Indukcijska ploča VariCook Single

Jednostavna indukcijska ploča VariCook može se postaviti bilo gdje i vrlo je jednostavna za korištenje.

 • Ušteda energije
 • S LED zaslonom
 • S mjeračem vremena
Opis proizvoda

Jedna indukcijska ploča vrlo je praktična za jednočlana kućanstva. Njime se može upravljati intuitivno i bez napora, ima ugrađen mjerač vremena i vrlo je snažan s ulaznom snagom do 1800 W. Budući da ga nije potrebno instalirati, možete ga nositi bilo gdje.

  Prednosti:

 • Praktičan i kompaktan
 • Jednostavnost korištenja
 • Prilično jeftino

  Nedostaci

 • Prikladno samo za jednu posudu

Indukcijska ploča 80 cm

Delicatessa 77 Hybrid Prime

Vrsta proizvoda

Delicatessa 77 Hybrid Prime

Ova indukcijska ploča za kuhanje nudi beskrajne mogućnosti. Indukcijska ploča za kuhanje promjera 80 cm nudi ukupno 4 zone kuhanja koja se mogu varijabilno koristiti

 • Fleksibilne zone
 • Ukupna snaga 7000 W
 • Rad Tocuh-to-Slide
Opis proizvoda

Indukcijske ploče za kuhanje širine 80 cm doista su svestrane. Zahvaljujući brojnim zonama za kuhanje, jednostavnom upravljanju i Thermo Boost funkciji, kuhanje prelazi na novu razinu. Ugradbene indukcijske ploče za kuhanje nude maksimalnu sigurnost i praktičnost sa značajkama kao što su timer, dječja brava, korištenje preostale topline i mnoge druge.

  Prednosti:

 • Velika fleksibilnost kuhanja
 • Dovoljno mjesta za mnoge posude
 • Mnoge funkcije i najsuvremenija tehnologija

  Nedostaci

 • Prilično skupo
 • Prilično veliko

Indukcijska ploča za kampiranje

VariCook Slim dvostruka indukcijska ploča

Vrsta proizvoda

VariCook Slim dvostruka indukcijska ploča

Kompaktan, praktičan i snažan: ovo sklonište za kampiranje uvijek je spremno za korištenje.

 • Kompaktne dimenzije
 • Jednostavna kontrola
 • 2 ploče za kuhanje
Opis proizvoda

Na kampiranju ne morate uvijek koristiti roštilj na ugljen ili plinsku peć. Uz indukcijske ploče za kampiranje, blagdanski jelovnik dolazi na novu razinu. Snaga od 3500 W jamči da u svakom trenutku možete pripremiti nešto ukusno na dvije ploče za kuhanje.

  Prednosti:

 • Kompaktne dimenzije
 • Jednostavan rad
 • Spreman za korištenje bilo gdje

  Nedostaci

 • Nema fleksibilnih zona

Indukcijske ploče za kuhanje u usporedbi

Delicatessa Slim VariCook Jednostruka indukcijska ploča Delicatessa 77 Hybrid Prime indukcijska ploča VariCook Slim dvostruka indukcijska ploča
Zone za kuhanje 2 1 4 2
Vlast 3500 Watt 1800 Watt 7000 Watt 3500 Watt
Dimenzije 29 x 5,5 x 52 cm 29,5 x 7 x 36 cm 80 x 5,5 x 52 cm 60 x 7 x 36 cm
Težina 4,6 kg 1,7 kg 12 kg 5,2 kg
Materijal Staklokeramika Staklokeramika Staklokeramika Staklokeramika
Posebne funkcije - Senzorska upravljačka ploča osjetljiva na dodir
- Timer s 99 minuta
- Funkcija pojačanja, roštilj i održavanje temperature
- Funkcija mjerača vremena za automatsko isključivanje - 0:01 - 3:00 h
- različite razine performansi
- LED zaslon
- Tajmer podesiv do 99 minuta
- Ekonomična funkcija: snaga polja za kuhanje se automatski smanjuje kako bi se izbjeglo preopterećenje
- Flexi zona: 39,5 x 19 cm
- automatsko otkrivanje lonca
- različite razine performansi
- Funkcija tajmera za automatsko isključivanje: 1 do 180 minuta

Kupnja prave indukcijske ploče za kuhanje

Sada kada znate različite mogućnosti, željeli bismo zaključiti postavljanjem 5 pitanja koja biste si trebali postaviti pri odabiru idealne indukcijske ploče za kuhanje:

  • 1. Koliko zona za kuhanje trebam ovisno o mojim navikama kuhanja i kuhinjskom prostoru?
  • 2. Koju veličinu indukcijske ploče za kuhanje trebam koristiti da izvučem najviše iz svog postojećeg posuđa?
  • 3. Kakva je učinkovitost pojedinih zona za kuhanje i ispunjava li moje zahtjeve za brzim zagrijavanjem i preciznom regulacijom temperature?
  • 4. Koje su mi druge funkcije, poput mjerača vremena, senzorske kontrole ili sigurnosnih funkcija, važne i trebale bi biti dio indukcijske ploče za kuhanje?
  • 5. Odgovara li odabrana indukcijska ploča mom proračunu i nudi li dobar omjer cijene i kvalitete u usporedbi s ostalim modelima na tržištu?

Indukcijski štednjak s pećnicom

Indukcijsko kuhalo i pećnica usklađenog dizajna i visokih performansi? To također nije nikakav problem. Često su ponude upravo u kompletu. Kao naš set za ugradbenu pećnicu Gusteau Delicatessa. Kada planirate novu kuhinju, možete sve izravno uskladiti i stvoriti jedinstven i sveobuhvatan dizajn.

Često postavljana pitanja

Izbor između indukcijske i staklokeramičke ploče ovisi o osobnim preferencijama i zahtjevima. Indukcijske ploče za kuhanje nude brže vrijeme zagrijavanja, precizniju kontrolu temperature i veću energetsku učinkovitost, dok staklokeramičke ploče za kuhanje nude širu kompatibilnost posuđa. Odluku treba donijeti na temelju individualnih potreba, sigurnosnih zahtjeva i proračuna.

Na indukcijskom kuhalu smiju se koristiti samo lonci i tave izrađeni od materijala koji se može magnetizirati, poput lijevanog željeza ili nehrđajućeg čelika s magnetskim dnom. Ostali materijali kao što su aluminij, bakar ili staklo nisu prikladni za upotrebu na indukcijskim pločama jer nisu dovoljno magnetski da bi imali koristi od elektromagnetske indukcije. Stoga se posuđe poput porculana, keramike ili lonci s nemagnetskim dnom ne smiju koristiti na indukcijskom kuhalu. Važno je da je posuđe označeno simbolom za indukcijska kuhala, čime je osigurano da je prikladno za korištenje na takvim kuhalima.

Da, posuda može biti manja od indukcijskog raspona. Međutim, to može dovesti do neravnomjerne raspodjele topline. Preporuča se odabrati posudu promjera koja odgovara veličini polja za kuhanje kako bi se osigurao učinkovit prijenos topline.

Da biste saznali je li posuda prikladna za indukciju, možete učiniti sljedeće: Provjerite ima li posuda magnetsko dno - magnet bi se trebao zalijepiti za njega. Potražite upute proizvođača ili simbole na pakiranju koji označavaju prikladnost za indukcijska kuhala. Također možete napraviti brzi test na indukcijskom kuhalu da vidite zagrijava li se tava ravnomjerno i brzo.

Indukcijska ploča radi na temelju elektromagnetske indukcije. Stvara snažno magnetsko polje koje aktivira metalnu zonu za kuhanje. Kada se posuda s magnetskim dnom postavi na zonu za kuhanje, izmjenična magnetska struja stvara vrtložne struje na dnu posude koja ga zagrijavaju. Sama ploča za kuhanje ostaje relativno hladna. A indukcijska ploča?

Za čišćenje indukcijske ploče prvo pričekajte da se ohladi. Zatim možete koristiti blagi deterdžent i meku krpu za uklanjanje prljavštine i ostataka masnoće. Svakako izbjegavajte abrazivna sredstva za čišćenje ili spužve za ribanje kako ne biste ogrebali površinu.

Samostalna indukcijska ploča za kuhanje znači da je neovisna i ne ovisi o spajanju na zasebnu pećnicu. Samostojeće indukcijske ploče obično imaju integrirane kontrole i mogu se koristiti neovisno o drugim uređajima za kuhanje. Oni nude fleksibilnost u postavljanju i omogućuju individualnu upotrebu različitih zona za kuhanje i funkcija.

Vrh stranice