3-godišnje jamstvo 14 dana za povrat robe

Hladnjaci

Hladnjaci i zamrzivači

Postoji nekoliko čimbenika koje treba uzeti u obzir pri odabiru hladnjaka i zamrzivača, uključujući dizajn, funkciju i druge značajke. Uzmite u obzir potrošnju hladnjaka i zamrzivača i njihovu buku. Odaberite pravu vrstu za svoj prostor. Koje parametre treba zadovoljiti hladnjak i zamrzivač?

Kako odabrati hladnjak?

Kada kupujete hladnjak, nemojte razmišljati samo o vanjskim dimenzijama hladnjaka. Ostavite dovoljno prostora oko njega za pravilnu ventilaciju. Ako vaš hladnjak nema dovoljno prostora za odvod topline, morat će više raditi i trošiti više energije. Kao opće pravilo, ostavite najmanje 5 cm sa strane i straga i 10 cm na vrhu. Zazore koje preporučuje proizvođač možete pronaći u našim recenzijama hladnjaka.

Prije kupnje hladnjaka razmislite što će vam još trebati za stavljanje u hladnjak. Ako planirate pohraniti velike tanjure ili boce vina, pobrinite se da hladnjak koji odaberete ima dovoljno prostora za njih. Za predodžbu o kapacitetu pohrane, provjerite unutarnje dimenzije hladnjaka:

 • izmjerite širinu, visinu, dubinu prostora u koji će se postaviti hladnjak
 • izmjerite količinu prostora potrebnog za lako otvaranje vrata i ladica
 • udaljenost hladnjaka od okolnog namještaja

Ako svoj hladnjak ili zamrzivač čvrsto skladištite, dugoročno ćete potrošiti na rad. Hladnjak sa zamrzivačem morat će više raditi kako bi ga održao hladnim. Pravilo je 5 cm sa strane i 10 cm straga.

Vrste hladnjaka

Kombinirani hladnjaci

Kombinirani hladnjaci su hladnjaci koji "spajaju" hladnjak i zamrzivač. Ovu vrstu hladnjaka pronaći ćete u većini kućanstava zahvaljujući njegovoj praktičnosti. Nudi idealan omjer udobnosti, funkcionalnosti i cijene.

Jedna od prednosti ove vrste hladnjaka je to što je obično najjeftinija opcija na tržištu. Ako tražite hladnjak koji je jeftin, onda je ovo definitivno tip koji trebate razmotriti. Još jedna prednost ovog hladnjaka je jednostavno rukovanje. Više nećete morati brinuti o dvije različite jedinice - s ovim hladnjakom sve je na jednom mjestu.

Također postoji veliki izbor mogućnosti kada je u pitanju ovaj tip hladnjaka. Bez obzira tražite li mali ili veliki hladnjak, trebali biste moći pronaći nešto što odgovara vašim potrebama.

Hladnjak sa zamrzivačem praktičan je za prostor u kuhinji. Prostor za hlađenje i zamrzavanje odvojeni su posebnim vratima. Samostojeći kombinirani hladnjak najčešći je tip hladnjaka s najfunkcionalnijim opcijama za vaš prostor. Za dizajnerski izgled kuhinje u ponudi je ugradbeni kombinirani hladnjak koji se ugrađuje direktno u ormar.

Konačno, ovaj tip hladnjaka idealan je za veće zalihe hrane. Ako imate puno hrane za pohraniti, ovaj hladnjak će vam dati dovoljno mjesta za cijelu obitelj.

Hladnjaci za piće

Hladnjaci za piće: Ako želite biti sigurni da su vaša pića pravilno ohlađena, preporučujemo korištenje hladnjaka s barom. Ovi hladnjaci dizajnirani su posebno za hlađenje pića i održavat će ispravnu temperaturu ne samo za gazirana pića, već i za pivo i vino.

Prilikom odabira barskog hladnjaka važno je uzeti u obzir koliko boca trebate pohraniti. Svaka vrsta hladnjaka ima drugačiji kapacitet. Tražite li hladnjak u koji može stati velika količina vina, piva ili drugih pića, morat ćete odabrati onaj s većom zapreminom:

 • Zapremina hladnjaka za piće obično se kreće od 60 litara do 250 litara
 • Volumen vinoteke obično se daje u broju boca. imaju volumen koji je obično naznačen u broju boca i imaju kapacitet do 200 komada.

Minibarovi

Minibarovi: Ostale vrste hladnjaka za piće uključuju minibarove. Ovi hladnjaci su posebno dizajnirani mini hladnjaci za hlađenje pića, uglavnom se koriste u smještajnim objektima. Obično su to hladnjaci ispod pulta. Neki imaju staklena vrata, za bolji pogled na mini bar.

Kako odabrati zamrzivač?

Prilikom odabira zamrzivača potrebno je uzeti u obzir nekoliko čimbenika. Važna je veličina zamrzivača, kao i vrsta zamrzivača (polica ili pult). Ostali čimbenici koje treba uzeti u obzir uključuju kapacitet zamrzivača i značajke koje nudi. Koliko ćete namirnica čuvati u hladnjaku ili zamrzivaču i koliko osoba imate u kućanstvu - veličinu odaberite prema litrama. Za jednog člana obitelji korisni volumen za hlađenje je 70 l, a za zamrzavanje oko 25 l.

 • Za obitelj od 1-2 člana prikladan je hladnjak sa zamrzivačem visine 140-170 cm.
 • Hladnjak sa zamrzivačem visine 180 cm idealan je za obitelj od 3-5 članova
 • Za velike obitelji preporučuje se hladnjak velikog kapaciteta s zamrzivačem američkog tipa

Brz pristup omiljenoj hrani je važan. Hladnjak sadrži klizne police s unutarnje strane vrata, podesive pretince u vratima, pretinac za mlijeko i mliječne proizvode. Odjeljak za meso trebao bi imati nižu temperaturu od ostatka hladnjaka, idealno s zasebnom kontrolom temperature.

Neki stilovi hladnjaka imaju posebne prostore za pohranjivanje vrlo visokih predmeta ili tanjura.

Potražite značajke koje ćete koristiti

 • Dispenzeri za led i vodu.
 • Podesive nožice za podešavanje horizontalnog položaja. Kotači za lakše premještanje.
 • Podesiva temperatura.
 • Zona brzog hlađenja - blizu izlaza hladnog zraka. Korisno za brzo hlađenje pića.
 • Brava za djecu - korisna za dozatore vode, leda, kontrolu temperature i odjeljke koji se mogu zaključati.
 • Pametni hladnjak omogućuje povezivanje s vašim pametnim telefonom. Ima napredne funkcije i omogućuje daljinsko upravljanje.

Na koje ključne parametre treba obratiti pozornost?

Potrošnja energije - Veći hladnjak ili zamrzivač troši više energije od manjeg. Svježu hranu treba čuvati između 0°C i 4°C. Smrznuta hrana oko -18 °C. Odabirom učinkovitog hladnjaka uštedjet ćete novac. Klasa energetske učinkovitosti govori vam koji će biti vaši tekući troškovi i izračunava vašu potrošnju energije u kilovat-satima godišnje.

Buka - Hladnjaci i zamrzivači obično rade na 35 dB tijekom normalnog rada. Neki hladnjaci mogu imati povećanu buku kada se pokrene kompresor, automatsko odmrzavanje, električni ventilator ili druge promjene temperature.

Čišćenje - Odaberite glatke površine koje se lako čiste. Provjerite mogu li se ladice i police lako ukloniti kada ih je potrebno očistiti.

Vrh stranice