3-godišnje jamstvo 14 dana za povrat robe

Otočne kuhinjske nape

Otočne i svemirske nape

Otočne i prostorne nape izvrstan su izbor za one koji žele kuhinju bez dima i neugodnih mirisa. Postavljaju se u sredinu prostorije pa su idealne za veće prostore. Otočne kuhinjske nape dolaze u raznim stilovima i mogu se prilagoditi tako da odgovaraju interijeru vaše kuhinje.

Prilikom odabira sobne nape važno je uzeti u obzir veličinu prostorije i potrebnu vrstu ventilacije. Otočne nape mogu se ventilirati prema van ili s recirkulacijom. Modeli s recirkulacijom koriste filtre za uklanjanje dima i mirisa iz zraka, dok modeli s ventilacijom ispuštaju zrak izravno na otvoreno.

Nape se izrađuju od raznih materijala, uključujući nehrđajući čelik, staklo i drvo. Osim ovih modela u ponudi imamo i zidne nape, podormarne i ugradbene nape, nape na dimnjak ili nape na izvlačenje.

Prednosti otočnih napa:

 • Nije potrebno instalirati ga izravno na zid.
 • Izvrstan dizajn - otočne nape su među najelegantnijim kuhinjskim aparatima koji savršeno nadopunjuju cjelokupni stil kuhinje.
 • Imaju snažan učinak i učinkovito izvlače paru i nečistoće iz zraka.
 • Prikladni su i za veće i prostranije kuhinje.

Nedostaci:

 • Dimenzionalno su velike.
 • Složenija instalacija uređaja.
 • Relativno su skupi u usporedbi s drugim modelima.

Kako odabrati otočnu napu:

 • Materijal - Preporučujemo da odaberete materijal koji lijepo izgleda i dobro čisti.

 • Snaga - Saznajte koliko je moćna napa. Pri odabiru treba voditi pravilo da napa u sat vremena očisti cijeli kuhinjski prostor pomnoženo s 10. Učinak je dan u m3/sat.

 • Razina buke - Daje se u decibelima (dB) i određuje koliko buke ispušta određena otočna napa. Za bolju predodžbu, označava razinu buke koju stvara šuštanje lišća - otprilike 60 dB.

 • Dizajn - Odaberite napu koja se uklapa u cjelokupni izgled kuhinje.

 • Cijena - dobar omjer cijene i kvalitete.

 • Recirkulacijska ili ispušna napa

Ako želite saznati više o ovim parametrima, pogledajte zidne nape.

Napa za recirkulaciju i ekstrakciju

Recirkulacijska sobna napa

Recirkulacijsko odsisavanje je vrsta odsisavanja koja se koristi tamo gdje napu nije moguće spojiti na dimnjak ili kanal. Pare se ne odvode iz kuće van, već otočna napa usisava zrak iz kuhinje u sebe, pročišćava ga kroz filter i vraća natrag u prostor.

Nedostatak ovog dizajna je potreba za čišćenjem filtera, što se mora učiniti najmanje jednom u 6 mjeseci, a u slučaju većeg onečišćenja i češće. Među prednostima recirkulacijskih napa je i to što su jeftinije od ostalih vrsta odsisavanja i mogu se bez većih komplikacija ugraditi u svaku kuhinju. Međutim, njihov glavni nedostatak je to što zahtijevaju redovito održavanje. Takve filtre također možete pronaći u našoj ponudi dodataka i filtara za nape.

Napa ispušnog otoka

Otočna kuhinjska napa je vrsta kuhinjske nape koja se obično pričvršćuje na dimnjak ili kanal za odvod pare i drugih dimova od kuhanja prema van. Kuhinjske nape dolaze u raznim veličinama i stilovima, ali većina je dizajnirana za ugradnju ispod ormara ili druge gornje površine.

Kuhinjske nape obično imaju jedan ili više filtara za hvatanje masnoće i drugih čestica iz zraka, a filtrirani zrak se zatim ispušta izvan kuće. Otočne nape važan su dio svakog kuhinjskog ventilacijskog sustava i mogu pomoći u održavanju zraka u kuhinji čistim i bez štetnih isparenja.

Koliko napa mora biti udaljena od ploče za kuhanje?

Ne postoji točan odgovor na ovo pitanje jer idealna udaljenost između otočne nape i ploče za kuhanje ovisi o vrsti ploče za kuhanje. Za staklokeramičke ploče za kuhanje preporučuje se razmak od najmanje 60 cm, dok je za plinske ploče idealan razmak od najmanje 80 cm. Naposljetku, važno je konzultirati se s korisničkim priručnikom nape kako biste odredili idealnu udaljenost za svoj model.

Vrh stranice