3-godišnje jamstvo 14 dana za povrat robe

Zidne nape

Zidne nape

Zidne nape jedan su od najpopularnijih i najučinkovitijih načina uklanjanja dima, masnoće i neugodnih mirisa iz kuhinje. Nape su dostupne u različitim veličinama i stilovima kako bi odgovarale specifičnom rasporedu i potrebama vaše kuhinje.

Zidne nape rade tako da uvlače zrak kroz sustav filtera i ispuštaju ga van. Ovaj proces učinkovito uklanja dim, masnoću i mirise iz zraka, čineći kuhanje u vašoj kuhinji sigurnijim i ugodnijim. Nape za dimnjak izvrstan su način da poboljšate kvalitetu zraka u svom domu, a istovremeno kuhanje učinite ugodnijim. Osim zidnih napa u ponudi imamo otočne nape, podormarne i ugradbene nape, nape na dimnjak ili nape na izvlačenje.

Prednosti zidnih napa:

  • Jednostavna montaža i jednostavno spajanje na kuhinjski otvor
  • Visoka učinkovitost osigurava učinkovito uklanjanje dima
  • Ne zauzima puno prostora jer se postavlja na zid
  • Veliki izbor dezena koji će vam se svidjeti

Nedostaci:

  • Za velike kuhinje zidna napa možda neće biti dovoljno učinkovita jer se nalazi neposredno iznad ploče za kuhanje
  • Sa složenijim dizajnom, čišćenje zidne nape može biti teže

Kako odabrati

materijal zidne nape:

Zidne nape jedna su od najpopularnijih vrsta napa na tržištu. Uglavnom su izrađene od nehrđajućeg čelika koji se lako čisti. Elegantnija varijanta nudi se kombinacijom aluminija, čelika i prozirnog stakla, ali ovdje morate voditi računa o redovitom čišćenju stakla koje će biti zaprljano dimom od kuhanja ili pečenja. Zidne nape izvrstan su izbor za sve koji traže kuhinjsku napu jednostavnu za korištenje i održavanje.

Učinak:

Najvažniji parametar pri odabiru zidne nape je sam učinak. Dobro je obratiti pažnju na ovaj parametar, pogotovo u većim kuhinjama, kako bi napa u relativno kratkom vremenu mogla učinkovito očistiti sav zrak. Učinak zidnih napa je dat u m3/sat. Ova brojka pokazuje koliko m3 napa može očistiti u jednom satu. Istodobno, treba imati na umu da bi idealno napa trebala moći filtrirati najmanje 10 puta veću kuhinju u jednom satu.

Buka:

Još jedan parametar pri odabiru pravog komada trebala bi biti njegova buka. Daje se u decibelima (dB). Buka bi trebala biti jedan od ključnih elemenata, pogotovo ako nemate zasebnu kuhinju, već spojite kuhinju s dnevnim boravkom. U tom slučaju moglo bi se dogoditi da vaše kuhanje može ometati ostale članove obitelji.

Druga izravno proporcionalna jednadžba odnosi se na buku - što je zidna napa snažnija, to je bučnija. Iz tog razloga, potrebno je razmišljati o performansama i buci kako bi napa bila dovoljno snažna, ali s druge strane, ne previše bučna. Usporedbe radi, buka jačine 60 dB uspoređuje se sa šuštanjem lišća.

Dizajn:

Pretposljednja točka na popisu pri odabiru zidne nape je njen dizajn. Svatko želi imati lijep dom i kuhinja nije iznimka. Stoga dizajn zidne nape također mora biti usklađen s drugim elementima u kuhinji, poput hladnjaka, indukcijske ploče za kuhanje, pećnice, perilice posuđa ili drugih kuhinjskih uređaja.

Cijena:

Na kraju, potrebno je uzeti u obzir cijenu zidne nape. U usporedbi s ostalim izvedbama, zidne nape su među jeftinijima i početna im je cijena već od 86 €.

Vrh stranice