3-godišnje jamstvo 14 dana za povrat robe

Oprema za kuhanje piva

Domaće pivovare

Kućno kuhanje piva je zabavan i koristan hobi. S pravim priborom za kuhanje piva u kućnoj radinosti možete jednostavno napraviti vlastito ukusno pivo u vlastitoj kuhinji.

Kućno pivo je umjetnost, a uz malo vježbe možete usavršiti vlastite recepte i stvoriti jedinstvena piva koja su savršena za svaku priliku.

Kućne pivovare savršen su način za početak ovog fascinantnog hobija. Trebate samo nekoliko jednostavnih sastojaka i osnovnu opremu i možete početi kuhati kao profesionalac.

  • Odaberite kućnu pivovaru i točionicu, putem koje možete kuhati i zatim posluživati ​​craft pivo svojim prijateljima kod kuće.
  • Naknadno je važno i stvarno skladištenje već skuhanog piva. Općenito, pivo ne bi trebalo biti u izravnom kontaktu sa svjetlosnim zrakama, jer ultraljubičaste zrake negativno utječu na hmeljne tvari u pivu i mogu neugodno promijeniti okus samog piva.
  • Iz tog razloga kuhana piva najbolje je čuvati u >hladnjaku, a ako pivo želite staviti u boce, možete koristiti i >kućne vinske vitrine koje ne zauzimaju puno prostora.

Kako odabrati pravu kućnu pivovaru

Kućni aparati za pivo popularni su kućanski aparati, posebno među muškarcima, ali svoje mjesto nalaze i u srcima žena. Iako se čini da je odabir prave kućne pivovare težak, to nije istina. Prilikom početnog odabira treba obratiti pozornost na nekoliko osnovnih parametara kao što su:

  • Dimenzije - Koliko je uređaj velik.
  • Volumen - Koliko sirovina može stati u uređaj i koliko piva možete napraviti.
  • Materijal - Od kojeg materijala je uređaj napravljen i da li je pogodan za kuhanje i fermentaciju piva.
  • Ugrađene funkcije - Koje funkcije ima pivovara - Ručna ili automatska kontrola procesa gnječenja, postavke temperature, vremena i snage ili druge koje su vam potrebne.
  • Mjesto gdje ćete postaviti kućnu pivovaru - Dimenzije kućne pivovare moraju biti usklađene s vašim prostorom, kako biste nesmetano mogli upravljati uređajem.
  • Cijena - Mora se voditi računa i o omjeru cijene i kvalitete.

Dimenzije pivovare

Najvažniji čimbenik pri odabiru kućne pivovare je njezina veličina. Morate biti sigurni da je lako rukovati i da ima dovoljno prostora za količinu piva koju želite skuhati.

Još jedan čimbenik koji treba uzeti u obzir je vrsta spremnika. Dva najčešća tipa su kotao za slad i kotao za fermentaciju. Svaki od njih ima svoje prednosti i nedostatke. Kotao za slad se koristi za kuhanje slada, dok se fermentor koristi za fermentaciju i čuvanje piva. Neke domaće pivovare imaju obje ove posude, za kuhanje i za naknadno skladištenje već fermentiranog piva.

Nakon što ste se odlučili za veličinu i vrstu kućne pivovare, vrijeme je da odaberete mjesto. Pobrinite se da je na prikladnom mjestu i da ima dovoljno mjesta za sve uređaje, te da možete rukovati i kontrolirati te uređaje.

Kućne pivovare od nehrđajućeg čelika

Svi naši kućni aparati za pivo izrađeni su od visokokvalitetnog nehrđajućeg čelika. Prednost nehrđajućeg čelika je što se posude za kuhanje, fermentaciju ili čuvanje piva lako peru. Pivo skuhano i pohranjeno u demižoni ostaje bez zaostalog okusa zahvaljujući konstrukciji od najkvalitetnijeg nehrđajućeg čelika.

Prednosti kućne pivovare u odnosu na druge načine kuhanja piva

Velika prednost kućne pivovare je mogućnost kuhanja piva izravno u kotlu za slad bez korištenja >štednjaka. Samo uključite kotao za slad u utičnicu i uključite ga. Na kućnom aparatu za pivo možete postaviti i održavati točnu temperaturu i vrijeme kuhanja. To je odlučujuća prednost u odnosu na kuhanje piva u običnom loncu na štednjaku.

Uz kućnu kuhalu pivo je lakše kuhati i male su šanse da se pivo pokvari. Još jedna velika prednost korištenja kućnog aparata za pivo je ta što imate potpunu kontrolu nad onim što ulazi u vaše pivo. Mnogi konzervansi i kemikalije često se dodaju pivu tijekom komercijalnog kuhanja. Potom možete uživati ​​u kvalitetnom kuhanom pivu dok roštiljate u vrtu, a uz meso s >vrtnog roštilja idealno je piće dobro ohlađeno pivo.

Vrh stranice