3-godišnje jamstvo 14 dana za povrat robe

Indukcijske ploče za kuhanje

Indukcijske ploče za kuhanje

Umorni ste od dugog čekanja da voda u loncu proključa? Indukcijske ploče su najbolje rješenje. Kuhala za vodu očito gube konkurenciju za brže kuhanje 2 litre vode između indukcijskih ploča za kuhanje i električnih kuhala za vodu. No, prednost indukcijske ploče kao kućanskog aparata nije samo brzina zagrijavanja vode. Želite li saznati više o prednostima ovog kuhinjskog pomoćnika? Rado ćemo vas savjetovati kako napraviti pravi izbor.

Sigurnost iznad svega!

U svakodnevnoj žurbi, stresu ili ubrzanom ciklusu života koji proživljavamo, često se dogodi da neke stvari jednostavno zaboravimo. Kada birate indukcijsku ploču za kuhanje ne morate brinuti hoćete li sve isključiti nakon kuhanja.

Indukcijske ploče za kuhanje opremljene su tehnologijom koja prepoznaje nalazi li se na njima lonac ili tava. Čim maknete kuhinjski pribor s njegove površine, on se nakon nekoliko minuta sam isključi. Još jedna pozitivna značajka je sigurnosna brava koja će zaštititi vašu djecu od neželjenog uključivanja indukcijske ploče i spriječiti moguće opekline.

Na kojem principu radi indukcijska ploča?

Zagrijava se samo dno posude (lonac, tava) - kao glavni generator topline. Ispod same površine ploče, koja je staklokeramička, postavljena je zavojnica. Toplina se proizvodi pomoću transformatora koji mijenja izmjeničnu električnu struju od 50 Hz do oko 25 kHz, koja prolazi u zavojnicu ispod staklokeramičke površine.

Prednosti indukcijskih ploča

 • Ne trošite puno energije - toplina se stvara izravno na dnu posuđa, tako da toplina ne izlazi.
 • Jednostavno čišćenje - budući da ploča za kuhanje nema visoku temperaturu, hrana koja padne na nju ili tekućina koja se po njoj prolije neće lako zagorjeti. Staklokeramičku površinu možete obrisati brzo i jednostavno.
 • Brzina kuhanja - promjene koje napravite na upravljačkoj ploči odmah su vidljive. Kada se toplina poveća ili smanji, temperatura površine se odmah mijenja.
 • Jednostavan rad - upravljačka ploča je vrlo intuitivna.
 • Brine se za sigurnost u domu - isključivanje ploče nakon vađenja posude, blokada za djecu.
 • Pametne funkcije - funkcija "Pauza" - zaustavljaju zavojnice na nekoliko sekundi kako biste lako mogli obrisati prolivenu hranu. Funkcija "Kontrola vrenja" - ploča za kuhanje radi na najvećoj snazi ​​dok voda ne zakipi i zatim prelazi na odabrani način rada. "Timer" i mnogi drugi.
 • Kuhanje u vrlo velikim posudama - u slučaju ploče za kuhanje pune površine, to nije problem.

Nedostaci indukcijskih ploča

 • Viša cijena – u usporedbi s plinskim ili staklokeramičkim pločama za kuhanje.
 • Potrebno je kupiti posuđe prikladno za indukcijsku ploču - posuđe mora imati feromagnetsko dno. Kako ga prepoznati? Označen je opisom "indukcija" ili potražite simbol zavojnice na donjoj strani.
 • Ograničenja ugradnje - nije dopušteno instalirati ploču iznad ostalih kućanskih aparata. Također je potrebno pridržavati se navedenih vrijednosti u pogledu poštivanja udaljenosti. Sve informacije možete pronaći u uputama i korisničkim priručnicima.
 • Utjecaj elektromagnetskog zračenja na čovjeka – međutim, taj je utjecaj daleko manji od korištenja mikrovalnih pećnica ili mobitela.
 • Ograničeno vrijeme uključivanja - općenito se može neprekidno uključiti tri sata, nakon čega će se indukcijska ploča automatski isključiti. Stoga je potrebno ponovno uključiti indukcijsku ploču tijekom dugih kuhanja.

Kako odabrati pravu indukcijsku ploču?

 • Saznajte koju veličinu indukcijske ploče možete imati u svom domu - indukcijska ploča ima specifične dimenzije i kako se umeće u kuhinjski element, morate razmisliti koji je izrez na ploči za kuhanje prikladan za vaše kućanstvo. Ako živite u stanu s malom kuhinjom, idealan izbor su indukcijske duple ploče.

 • Dovoljna ulazna snaga indukcijske ploče - za što brže kuhanje obratite pozornost na ulaznu snagu. Optimalna potrošnja energije za 4 ili više ploča je preko 7000 W. S tri ploče, kreće se od 3500 W do 6000 W. U slučaju dvije ploče, to je 2500 do 3500 W.

 • Koja boja dočarava estetski izgled vaše kuhinje? – Odaberite odgovarajuću boju. Materijal vam ne mora predstavljati problem jer sve indukcijske ploče imaju staklokeramičku površinu.

 • Okvir ili bez okvira? – možete birati između dva dizajna. Za minimalistički i elegantan dizajn u kuhinji dajte prednost ploči za kuhanje bez okvira. U slučaju praktičnosti, posegnite za okvirnom pločom za kuhanje - prolivena tekućina neće otputovati izvan okvira, tako da ćete imati lijep i čist kuhinjski pult.

 • Usredotočite se na njegove funkcije - Pogledajte funkcije indukcijskih ploča koje će najviše odgovarati vašoj udobnosti i sigurnosti.

Zanimaju li vas i ostali kuhinjski aparati, ukoliko opremate svoj dom, pogledajte naše ostale proizvode poput napa, pećnica, mikrovalnih pećnica ili hladnjaka i zamrzivača i sastavite kuhinju iz snova.

Vrh stranice