3-godišnje jamstvo 14 dana za povrat robe

Stolne miješalice

Stolni mikseri, uz multipraktike među najkorištenijim su alatima svakog dobrog kuhara Ovaj popularni kuhinjski aparat ima svestranu primjenu pri miješanju različitih sastojaka, od voća i povrća do miješanja gotovih jela poput juha.

Kod nas ćete pronaći široku ponudu stolnih miksera, a odabir pravog miksera ponekad zna biti težak. Prije svega, potrebno je odgovoriti na najvažnije pitanje: Za što ćete najčešće koristiti stolni mikser? O tome ovise svi parametri na koje morate obratiti pozornost pri odabiru stolne miješalice.

Potrošnja struje stolne miješalice

Potrošnja električne energije stolnog miksera izražava se u vatima, to je vrijednost koja određuje koliko električne energije treba određenom uređaju za rad. Preporučena donja granica za stolne blendere je 300 W, ali ako želite miješati tvrđe sastojke ili namirnice u blenderu, preporučamo posegnuti za jačim modelom. Inače, blenderi manje snage možda neće moći zdrobiti led iz ledomata ili druge tvrde sastojke. Za ovu vrstu sastojaka preporučuje se posegnuti za stolnim mikserom s ulaznom snagom većom od 900 W.

Broj okretaja u minuti

Broj okretaja pokazuje koliko se brzo okreću lopatice u mikseru i koliko se puta vrte u jednoj minuti. Ova vrijednost vam govori koliko brzo se hrana obrađuje u blenderu. Neki kvalitetniji blenderi čak imaju ugrađenu funkciju preko koje možete regulirati brzinu vrtnje.

Za stolne miješalice donja granica treba biti 11 000 okretaja u minuti. Ovom brzinom trebali biste moći blendati voće - svježe ili iz sušare, povrće i druge mekše sastojke. Ako želite raditi s tvrđim sastojcima, trebali biste razmisliti o snažnijim stolnim mikserima, koji mogu proizvesti i do 20.000 okretaja u minuti.

Volumen spremnika

Drugi važan čimbenik pri odabiru prave stolne miješalice je volumen posude. Ovdje morate biti oprezni, pogotovo ako kuhate za više ljudi, kako vam ne bi ispala premala posuda za miješanje. Općenito, stolni blenderi su dizajnirani za obradu velike količine voća, povrća, smoothieja ili drugih sastojaka, ali ako obično kuhate za veliki broj ljudi, pažljivo pogledajte koliku posudu ima blender.

Dimenzije stolnih miješalica

Prilikom odabira odgovarajuće stolne miješalice važno je obratiti pozornost na dimenzije pojedinih modela. Budući da su stolne miješalice relativno veliki kućanski uređaji, potrebno je razmisliti i o tome gdje ćemo ih koristiti u kuhinji i gdje ih onda možemo spremiti. Ako kod kuće imate malo prostora za pohranu, preporučujemo da odaberete manji stolni blender.

Prednosti stolnih blendera za voće, povrće i smoothije

  • Glavna prednost stolnih miješalica je njihova multifunkcionalnost. Ovaj kuhinjski pomoćnik može pomiješati, miješati ili samljeti gotovo sve sastojke zahvaljujući svojim snažnim performansama i kompatibilnosti s višestrukim dodacima.
  • Druga mu je prednost veliki volumen posude za sastojke, što je pogodno i za obitelji srednje veličine s više ukućana.
  • I na kraju, jedna od prednosti stolnih miješalica je njihova cijena. Iako su same stolne miješalice skuplje od ostalih tipova, njihova multifunkcionalnost nadoknađuje to.

Nedostaci stolnih miješalica

  • Jedan od nedostataka stolnih miješalica je njihova veća težina u odnosu na druge vrste miješalica. Razlika u težini je uglavnom zbog činjenice da su stolne miješalice mnogo veće, a time i teže. No, s druge strane, oni su snažniji i možete ih koristiti za miješanje veće količine sastojaka u jednoj seriji.
  • Među nedostatke možemo ubrojiti i višu razinu buke, koja je uzrokovana visokim učinkom tijekom drobljenja i miješanja.

Stolni mikseri idealan su pomoćnik pri kuhanju i pečenju ukusnih jela. Na vama je isključivo koji ćete model odabrati. Nudimo manje i veće miješalice u različitim izvedbama kako bismo zadovoljili zahtjeve naših kupaca.

Vrh stranice