3-godišnje jamstvo 14 dana za povrat robe

Ispitivanje plinskog roštilja i vodič

Plinski roštilj posljednjih je godina sve popularniji. I to s dobrim razlogom! Pečenje na plinskom roštilju je vrlo jednostavno, oduzima manje vremena od roštiljanja na drveni ugljen, a čišćenje je također lako s plinskim roštiljem. Bilo na balkonu, terasi ili na cesti u kampu ili na određenim mjestima u blizini jezera ili plaža: plinski roštilj postao je neizostavan. Ako ste u potrazi za novim modelom, na pravom ste mjestu. Pokazat ćemo vam kako odabrati idealan plinski roštilj

Plinski roštilj: Usporedba karakteristika i performansi

Klarstein plinske roštilje obično karakterizira prvenstveno veličina ili broj plamenika na kojima možete pripremati ukusna jela s roštilja. Što je više plamenika, veći je roštilj. Osim toga, važne su i mnoge druge funkcije. Na primjer, rasvjeta, oprema, ima li ploča za kuhanje ili ne, koja veličina plinske boce stane u roštilj itd. Željeli bismo vam predstaviti nekoliko popularnih modela iz naše široke ponude i pokazati vam njihove prednosti i nedostatke. Na taj način možete donijeti najbolju odluku za sebe.

Plinski roštilj Klarstein - Valdosta 3.1

Valdosta 3.1, plinski roštilj

Tip proizvoda

Valdosta 3.1, plinski roštilj

Valdosta 3.1 pravi je klasik. Praktičan, funkcionalan i sa svime što vam je potrebno za roštiljanje

 • 3 glavna plamenika i bočni plamenik
 • Praktični pomoćni stolići za više prostora za pohranu
 • Prostor za skladištenje plinske boce od 11 kg u podnožju.
Na plinski roštilj

Plinski roštilji Klarstein spoj su funkcionalnosti, dizajna i visokokvalitetnih materijala. Zahvaljujući praktičnoj postavci, brzom paljenju i mnogim drugim funkcijama, nude sve što je potrebno za vikend roštiljanje. Isporuka uključuje i plinsko crijevo sa standardiziranim priključkom na plinsku bocu

  Prednosti:

 • Puno prostora za pohranu
 • Elegantan, jednostavan dizajn
 • Rešetke za roštilj od lijevanog željeza

Klarstein roštilj za kampiranje

Plinski roštilj Parforce Duo

Tip proizvoda

Plinski roštilj Parforce Duo

Savršeni rezultati roštiljanja u pokretu? S Parforce Duom nema problema. Zahvaljujući ručkama za nošenje može se postaviti bilo gdje.

 • Prijenosni plinski roštilj
 • 2 plamenika s rešetkama od lijevanog željeza
 • Jednostavno električno paljenje
Opis proizvoda

Prošli su dani kada je kampiranje značilo zagrijavanje raviola u limenci na jednostavnom plinskom štednjaku. S plinskim roštiljem za kampiranje jelovnik hrane na cesti potpuno je nov. S 2 plamenika i poklopcem, ovaj roštilj se može koristiti za izvrsno roštiljanje. Zahvaljujući bočnim stolovima, možete postaviti malu stanicu i pripremiti sve sastojke.

  Prednosti:

 • Praktičan i prenosiv
 • Uklonjivi pomoćni stolići
 • Električno paljenje i termometar u poklopcu

  Nedostaci

 • Nema prostora za skladištenje plinskih boca
 • Manja površina za roštiljanje

Roštilj za pizzu - Pizzaiolo Neo

Pizzaiolo Neo plinska peć za pizzu

Tip proizvoda

Pizzaiolo Neo plinska peć za pizzu

Pizza kao u talijanskom restoranu: nema problema s plinskom peći za pizzu. Pizze su hrskave i neusporedivo ukusne na kamenu za pizzu.

 • Jednostavna kontrola
 • Za prave ljubitelje pizze Uključeno.
 • Reduktor pritiska i crijevo
Opis proizvoda

Ako ste oduvijek željeli ispeći vlastitu pizzu na talijanski način, onda je roštilj za pizzu pravi izbor za vas. S visokom unutarnjom temperaturom i kamenom za pizzu koji optimalno provodi i akumulira toplinu, vaša će igra s pizzom doseći potpuno novu razinu. Hrskavi rubovi i sir koji se topi u ustima - što više možete poželjeti?

  Prednosti:

 • Jednostavan rad s rotirajućim gumbom
 • Prikazni prozor
 • Visoke temperature

  Nedostaci

 • Prikladno samo za pizzu
 • Prilično skupo

Plinski roštilj s 3 plamenika Klarstein

Plinski roštilj Lucifer 3

Tip proizvoda

Plinski roštilj Lucifer 3

Lucifer plinski roštilj s 3 plamenika, praktičnim bočnim stolovima i piezo paljenjem za zabavu roštiljanja za cijelu obitelj

 • Roštilj od nehrđajućeg čelika
 • Veliki prostor za roštiljanje s rešetkama od lijevanog željeza
 • Skladišni prostor u bazi
Opis proizvoda

Plinski roštilj s 3 plamenika vjerojatno je klasik među plinskim roštiljima. Zahvaljujući njemu imate dovoljno prostora za roštiljanje za cijelu obitelj. S pomoćnim stolićima, kukama i policama za začine, ima dovoljno mjesta za sve. Gotova jela s roštilja mogu se pohraniti na grijaću rešetku, a zahvaljujući konstrukciji od nehrđajućeg čelika, čišćenje plinskog roštilja je jednostavno.

  Prednosti:

 • Rešetke od lijevanog željeza i rešetka za grijanje
 • Velika površina za roštilj
 • Prostor za plinsku bocu od 11 kg

  Nedostaci

 • Nema bočnog plamenika

Klarstein plinski roštilj sa 4 plamenika

Tomahawk plinski roštilj

Tip proizvoda

Tomahawk plinski roštilj

Dodatni prostor za roštiljanje i plamenik za wok na bočnom stoliću: ovaj će roštilj ostvariti vaš san o roštiljanju.

 • plinski roštilj sa 4 plamenika
 • Dodatni plamenik za wok na pomoćnom stoliću
 • Puno prostora za pohranu i prostora za pribor
Opis proizvoda

Veliki plinski roštilj sa 4 plamenika pravi je san za ljubitelje roštilja. Ovdje vam je na raspolaganju vrlo velika površina za roštiljanje, grijaća rešetka i WOK plamenik s kojim možete nahraniti cijelu nogometnu momčad. Zahvaljujući termometru u poklopcu, uvijek imate pregled i možete dugo roštiljati bez brige o velikoj plinskoj boci od 11 kg. Treba spomenuti i piezoelektrično paljenje, robusne kotače i elegantan dizajn.

  Prednosti:

 • Vrlo velika površina roštilja
 • Jednostavno paljenje zahvaljujući piezoelektričnom paljenju
 • Mobilan i stabilan u isto vrijeme

  Nedostaci

 • Prilično skupo

Usporedba plinskih roštilja

Klarstein plinski roštilj Plinski roštilj za kampiranje Roštilj za pizzu Plinski roštilj sa 3 plamenika Plinski roštilj 4 plamenika
Cijena/izvedba 369,99 eura, vrlo dobro 174,99 eura, dobro 224, 99 EUR, dobro 419,99 EUR, dobar 374,99 EUR, vrlo dobar
Dimenzije proizvoda 112 x 112 x 48 cm 110 x 34 x 50 cm 43 x 55 x 55 cm 122 x 116 x 56 cm 131,5 x 110,5 x 60 cm
Težina 26 kg 11,9 kg 11 kg 34 kg 27 kg
Broj osoba 3-6 1-4 1-4 3-5 6-10
Broj plamenika 3 + 1 bočni plamenik 2 1 3 4 + 1 plamenik za wok
Sveukupna izvedba 10,6 kW 5 kW 3,9 kW 10,9 kW 17,1 kW
Funkcije: Kuhanje, izravno i neizravno roštiljanje Izravno i neizravno pečenje na roštilju Pečenje pizze Izravno i neizravno roštiljanje, Kontinuirano podesivo, izravno i neizravno roštiljanje, kuhanje
Oprema: Piezoelektrično paljenje, grijaća rešetka, bočni stolići, prostor za plinsku bocu, kuka za pribor, bočni plamenik Električno paljenje, poklopac, pomoćni stolići Kamen za pizzu, roštilj, integrirano paljenje, termometar Pomoćni stolići, otvarač za boce, kuka za pribor, piezo paljenje, pretinac za plinsku bocu Piezoelektrično paljenje, kuka za pribor, pomoćni stolići, prostor za plinsku bocu
Materijal: Lijevano željezo, nehrđajući čelik premazan prahom Lijevano željezo, nehrđajući čelik i emajlirani nehrđajući čelik Ne hrđajući Čelik Nehrđajući čelik i lijevano željezo Nehrđajući čelik i lijevano željezo
Izbor boja: Crno Crna, siva Srebro Sivo Srebrna/crna

Savjeti za kupnju plinskog roštilja

Ako želite kupiti novi Klarstein plinski roštilj, postavite si prvo pitanje: Gdje ga želim koristiti i koliko ljudi želim njime redovito hraniti? Ako imate stalno mjesto, poput balkona ili terase, mobilni plinski roštilj nije potreban. Plinski roštilj sa 3 plamenika dovoljan je za 3-4 osobe. No, ako volite peći velike količine ili želite pripremati rebarca i druge složenije stvari, preporučujemo vam četiri ploče. Ovo će vam brzo pokazati na koje kriterije trebate obratiti pozornost.

Usput: mnoge recepte i savjete za plinske roštilje možete pronaći i u našem časopisu Klarstein. U našem velikom vodiču za roštiljanje na plin saznat ćete kako funkcionira čišćenje plinskog roštilja i zašto se njegov okus zapravo ne razlikuje toliko od pečenja na ugljenu.

Često postavljana pitanja o plinskim roštiljima

Plinski roštilji koriste plin umjesto drvenog ugljena. U tu svrhu spoji se plinska boca, plin se zapali u plameniku, zagrije rešetka roštilja i na njoj se može peći.

Rukovanje plinom u biti nije bezopasno. Međutim, ako provjerite curi li plin prije uporabe, redovito čistite roštilj i uvijek zatvorite plinsku bocu nakon uporabe, u biti se ništa ne može dogoditi. Prilikom pečenja na roštilju uvijek slijedite sigurnosne upute u korisničkom priručniku.

Kao što je često slučaj, ne može se odrediti općenito. Izbor ovisi o tome što trebate. Pri odabiru obratite pozornost na kvalitetu izrade, dobro paljenje te veličinu i dizajn koji vam se sviđaju.

Plinski roštilj treba biti kvalitetan, imati poklopac i čvrst stalak. Pazite da je paljenje dobro i lako i da su rešetke roštilja dobro napravljene. Osim toga, reduktor tlaka i plinsko crijevo već bi trebali biti uključeni u opseg isporuke.

Ne postoji općeniti odgovor na ovo pitanje. Lijevano željezo je vrlo popularno jer dobro provodi toplinu i dobro se skladišti. S druge strane, nehrđajući čelik se lakše čisti ili se može čistiti agresivnim sredstvima za čišćenje. S druge strane, lijevano željezo se samo peče i održava uljem kako bi se stvorila trajna patina i spriječilo da hrana zagori na rešetki.

Ovisi o materijalu. Većina plinskih roštilja izrađena je od nehrđajućeg čelika. Stoga se za vanjsko čišćenje može koristiti sredstvo za čišćenje nehrđajućeg čelika. Oni koji rade s rešetkama od lijevanog željeza trebali bi zapaliti roštilj nakon upotrebe. To znači da ga pokrećete otprilike 30 minuta na najvećoj snazi ​​i bez pečenja hrane. Tako počinje piroliza. Za više informacija o ovoj temi pogledajte naš vodič: Roštiljanje na plin.

Veliki plinski roštilji s 3 ili 4 plamenika trebaju imati snagu od 10-20 kW. Pazite da svaki od plamenika ima snagu od 2-3 kW. Općenito, važno je da toplina u roštilju bude ravnomjerno raspoređena kako bi se postigli izvrsni rezultati pečenja.

Vrh stranice