3-godišnje jamstvo 14 dana za povrat robe

Test pročišćivača i ovlaživača zraka: vodič za dobru unutarnju klimu

Neugodni mirisi, kućna prašina i pretjerano suhi zrak mogu smetati i u najgorem slučaju dovesti do zdravstvenih problema. Upravo zato Klarstein nudi veliki izbor različitih pročistača i ovlaživača zraka, kako biste se osjećali potpuno ugodno kod kuće. U ovom ćemo vodiču objasniti kako ti uređaji rade, njihove prednosti i nedostatke te kako odabrati onaj pravi za sebe.

Pročišćivač zraka: S filtrom i ionizatorom za najčišći zrak

Klarstein pročistači zraka rade, između ostalog, s filtrima s aktivnim ugljenom i ionizatorima. Ugljeni filter pouzdano filtrira zrak i osigurava uklanjanje neugodnih mirisa. Ionizator puni zrak negativnim ionima koji privlače čestice prašine i mirisa te im omogućuju da padnu na tlo. Pročišćivač zraka osigurava značajno poboljšanje kvalitete zraka  , što između ostalog može utjecati na vašu sposobnost koncentracije.

Ovlaživač zraka protiv suhog zraka

Ovlaživači zraka mogu stvarno promijeniti situaciju. Bilo ljeti zbog klimatizacije ili zimi zbog hladnog zraka: postoje prostorije koje imaju prenisku vlažnost. Idealno bi trebalo biti 40-60%. Niža vlažnost previše isušuje, što može dovesti do suznih očiju, suhe kože i upale grla. Ovlaživači, s druge strane, osiguravaju ugodnu unutarnju klimu bilo zamagljivanjem, orošavanjem ili isparavanjem vode.

Tramontana 6 u 1, pročišćivač zraka

Tramontana 6-in-1 Luftfilter

Pregled proizvoda

Tramontana 6 u 1, filter zraka

Moderan izgled i 6 funkcija: Ovaj mali pročišćivač zraka ispunjava sve želje.

 • 6 u 1: pročišćivač zraka, ionizator osvježivač zraka, HEPA filter, filter s aktivnim ugljenom i UV sterilizacija.
 • Kompaktan dizajn: Male dimenzije sa zaobljenim dizajnom i jednostavnim rukovanjem
K proizvodu

Tramontana će se pobrinuti za najugodniju unutarnju klimu u vašem domu s raznim funkcijama: uz filtere s aktivnim ugljenom i HEPA, aroma difuzor te UV sterilizacija i ozon funkcija, pobrinut će se za čist i ugodan zrak. Difuzor se može napuniti eteričnim uljima za širenje ugodne arome. Filteri i ugrađeni fotokatalizator hvataju štetne plinove i viruse te neutraliziraju neugodne mirise.

  Prednosti: ​

 • Mnogo funkcija u jednom uređaju
 • Kompaktan i bezvremenski dizajn
 • Intuitivno upravljanje zahvaljujući LED zaslonu

  Nedostaci: ​

 • Prikladno samo za male prostorije do 25 četvornih metara

Pročišćivač zraka, Vita Pure

Vita Pure Luftreiniger

Pregled proizvoda

Pročišćivač zraka, Vita Pure

Pročistač zraka Vita Pure ne daje šansu mirisima. Jednostavan dizajn i učinkovito pročišćavanje zraka u jednom.

 • Učinkovito pročišćavanje zraka: s UV lampama, HEPA i filterima od aktivnog ugljena
 • Tiho: Tihi rad koji ne ometa
K proizvodu

Jednostavan rad, lako zamjenjivi filter i elegantan, jednostavan dizajn: to je ono što karakterizira Vita Pure pročišćivač zraka. Uređaj za pročišćavanje zraka radi sa sustavom filtracije 3-u-1 za čisti zrak u prostoriji: filtar s aktivnim ugljenom veže čestice mirisa, HEPA filtar uklanja do 99,97 posto svih finih čestica iz zraka, a UV lampe učinkovito uništavaju bakterije i druge biološke klice.

  Prednosti: ​

 • jednostavna, lako razumljiva kontrola
 • Jednostavno se čisti.
 • S ugrađenim mjeračem vremena

  Nedostaci: ​

 • Bez ugrađenog difuzora

Skyscraper Horizont, hladnjak i ovlaživač zraka

Skyscraper Horizon

Pregled proizvoda

Neboder Horizont

Ovlaživač zraka, ventilator i hladnjak zraka u jednom. Savršen uređaj za suhi zrak u vrućim danima.

 • Elegantan dizajn: lako se uklapa u prostoriju
 • Višenamjenski: Pruža učinak hlađenja tijekom vrućih dana
K proizvodu

Skyscraper Horizon pravi je multitalent. Kao ovlaživač zraka, ventilator i hladnjak zraka, osigurava optimalnu unutarnju klimu tijekom vrućih dana. Zahvaljujući spremnicima od 3,5 litara, zrak se može ovlažiti i ohladiti u isto vrijeme. Uređajem se lako upravlja pomoću  daljinskog upravljača i upravljačke ploče na dodir te će ispuniti sve želje.

  Prednosti: ​

 • Hladnjak i ovlaživač zraka u jednom
 • Ventilator s oscilacijom od 45°
 • Jednostavan za korištenje

  Nedostaci: ​

 • Pogodnije za ljeto
 • Bez pročišćavanja zraka

VapoAir Opal, inteligentni ovlaživač zraka

VapoAir Opal Smart

Pregled proizvoda

VapoAir Opal Smart 

Višenamjenski ovlaživač zraka s difuzorom kao i funkcijom hlađenja i grijanja.

 • Pametno: upravljanje putem aplikacije
 • Elegantan dizajn: Futuristički i kompaktan
K proizvodu

VapoAir Opal Smart vjerojatno je najinteligentniji ovlaživač zraka za prostorije. Radi s visokokvalitetnim keramičkim filtrom i ionizatorom za profesionalno ovlaživanje zraka i osigurava idealnu unutarnju klimu tijekom cijele godine. Možete odabrati hoće li se vodena maglica ispuštati hladna ili topla. S ugrađenim difuzorom u zrak može ući i ugodan miris po vašem izboru. Da li, kada i koliko dugo VapoAir treba raditi može se jednostavno odrediti putem aplikacije.

  Prednosti: ​

 • Inteligentno upravljanje putem aplikacije i na uređaju
 • Visokokvalitetni keramički filter
 • Sadrži difuzor za ugodnu aromu

Usporedite pročistače zraka i ovlaživače zraka

Tramontana 6 u 1, pročišćivač zraka Pročišćivač zraka, Vita Pure Skyscraper Horizont, hladnjak i ovlaživač zraka VapoAir Opal, inteligentni ovlaživač zraka
vrsta uređaja pročišćivač zraka pročišćivač zraka Hladnjak/ovlaživač zraka ovlaživač
filter Višestruki sustav filtriranja: HEPA filter + filter s aktivnim ugljenom + Fotokatalizator + ionizator + UV sterilizacija + ozon Odvojivi poklopac filtra s aktivnim ugljenom + ionizator koji se može mijenjati - -
spremnik za vodu - - 3,5 litara 5 litara
težina 4 kg 2,9 kg 7 kg 2,5 kg
snaga 36 vata 35 vata 60 vata 110 vata
osobitosti - 3 podesive razine ventilacije: niska - srednja - visoka
- 3 podesiva načina rada: Anion - Ozon - Anion + Ozon - UV
- funkcija tajmera
- podesiv intenzitet pročišćavanja zraka (nizak, srednji, visok)
- 2 integrirane UV lampe
- funkcija tajmera
- Ventilator, hladnjak zraka, ovlaživač i noćni uređaj u jednom
- 3 načina rada: Normal, Nature i Sleep
- Daljinski upravljač: domet cca 6 m
- Upravljanje putem aplikacije Klarstein za Android ili iOS
- Funkcija grijanja toplom maglicom
- Funkcija plazme: ionizator za vezanje mirisa i sitnih čestica

Test pročišćivača zraka: Što moram uzeti u obzir pri kupnji?

Pročistač zraka je u biti uređaj koji može učiniti nešto dobro u svakom životnom prostoru. Bilo da se radi o neugodnim mirisima, poput nakon pušenja, mirisa hrane i sl., brzo osvježavaju. Također nudi pročišćavanje zraka još više prostora  prednost: Dobra klima u prostoriji osigurava bolju koncentraciju, budniji osjećaj i jednostavno je ugodna. Pročistači zraka u prostoriji također su vrlo korisni za alergičare, jer filtriraju  pelud, prašinu i druge čestice iz zraka. Između ostalog, funkcionalnost je važna pri odabiru: Radi li uređaj s HEPA i/ili filterom s aktivnim ugljenom? Ima li ionizator i UV lampu? Je li vam važno znati uključiti difuzor za širenje arome eteričnih ulja? Drugi čimbenik je jednostavnost korištenja i laka zamjena filtera. Ovisno o primjeni, potrebno je uzeti u obzir i snagu i odgovarajući volumen. Između ostalog, ovisi i o tome kolika je prostorija u kojoj želite raditi s uređajem. Također je potrebno pitati o potrošnji energije.

Test ovlaživača: što moram uzeti u obzir pri kupnji?

Prvo biste trebali saznati je li soba previše suha. Ako je vlažnost između 40 i 60%, sve je u redu. Ako je niži, ovlaživač je dobra ideja. Ovlaživači zraka osiguravaju ugodan zrak u spavaćoj i ostalim prostorijama. Ako je zrak presuh, može iritirati oči, dišne puteve i kožu. Postoje različite vrste ovlaživanja prostorija: prskanje, zamagljivanje i isparavanje. Prilikom odabira treba obratiti pozornost na željenu funkciju. Osim toga, ovlaživač zraka treba odabrati prema veličini prostorije. U velikoj prostoriji premali spremnik znači da se stalno mora puniti. Sigurnost je također veliki problem: uređaj bi trebao imati funkciju automatskog isključivanja. Također vrijedi i sljedeće: Pretjerano vlažan zrak također može uzrokovati štetu. Uređaj stoga treba koristiti kontrolirano.

ČESTO POSTAVLJANA PITANJA

Pročistači zraka pomažu vam stvoriti ugodnu unutarnju klimu u vašem domu bez neugodnih mirisa. Pročistači zraka često se koriste u stanovima s pušačima. Ali pročišćivač zraka također može pomoći kod mirisa kućnih ljubimaca, hrane ili drugih neugodnih mirisa. Budući da pročistači zraka uklanjaju i prašinu iz zraka, vrlo su korisni za osobe koje pate od alergija. S plijesni vam može pomoći i pročišćivač zraka. Uklanja spore plijesni i neugodan miris koji ih često prati.

Kupujete ovlaživač zraka i ne znate na što trebate paziti? Primarna prednost ovlaživača zraka je to što, kao što im ime govori, ovlažuju zrak. Presuhe prostorije mogu iritirati kožu, oči i dišne puteve. Osim toga, vlažan zrak osigurava ugodniju i topliju klimu u prostoriji. Ako kod kuće imate puno biljaka, ovlaživači zraka pravi su vrhunac. Uz idealnu vlažnost, biljke mogu rasti brže i zdravije. Ovlaživanje unutarnjeg zraka također može smanjiti koncentraciju virusa u zatvorenom prostoru.

Pročistači zraka u osnovi usisavaju zrak i koriste različite filtere i tehnike za uklanjanje čestica mirisa, spora plijesni, prašine i drugih čestica. Pročišćeni zrak se zatim vraća u prostoriju. Postoje i neki pročistači zraka s integriranim difuzorom mirisa. To daje ugodan miris s eteričnim uljima. Postoje i pročistači zraka s vodom. Oni koriste tekućinu kao prirodni filter.

Ovlaživači ispuštaju isparenu, zamagljenu ili isparenu vodu u prostoriju i tako osiguravaju povećanu vlažnost u prostoriji. Ovo je posebno važno ako je vlažnost u prostoriji ispod 40%. Ovlaživanje unutarnjeg zraka može osigurati ugodniju i topliju unutarnju klimu.

To je moguće samo ako ovlaživač zraka ne čistite i ne održavate redovito. Nečistoće u uređaju ili u korištenoj vodi mogu biti problematične. Ako pazite na kvalitetu pitke vode i redovito čišćenje, ovlaživači zraka nisu leglo gljivičnih spora i bakterija.

Da. Pročistač zraka za dom može pomoći ne samo kod alergija na kućnu prašinu, već i kod peludne groznice i alergija na pelud. Budući da pelud može ući u prostorije i skupiti se kroz vrata i prozore ili na odjeći. Pročistač zraka osigurava njihovo ponovno hvatanje ili neutralizaciju. Obratite pažnju na fine filtere klase H13 i H14. Također biste trebali raditi s HEPA filtrom i predfiltrom.

Broj Ako mudro koristite ovlaživač zraka i pravilno se o njemu brinete, on nije štetan. Pazite da ne previše ovlažite prostoriju jer to može potaknuti rast plijesni i grinja. Također biste trebali redovito čistiti uređaj.

Naravno, ovisi o vrsti i duljini korištenja. Većina uređaja koristi 20 do 40 vata. Ovisno o cijeni kilovata i potrošnji, može se izračunati potrošnja energije.

Vrh stranice