3-godišnje jamstvo 14 dana za povrat robe

Električni kamini


Električni kamin: ugodna toplina za vaš dom

Ako želite otvoreni kamin ili peć, ali kod kuće nemate priključak na dimnjak, električni kamin je razumna alternativa. Električni kamin izgleda dekorativno i nudi dobru učinkovitost grijanja. Za puštanje u rad potreban je samo priključak na električnu mrežu. Ugradnja je moguća u bilo kojoj prostoriji.

Električni kamin nudi i estetski dizajn koji podsjeća na tradicionalnu vatru i povećava udobnost bez dimnjaka, prašine i pepela. Osim toga varljivo realističan plamen otkriva da u kaminu gore drva. Na stranicama Klarsteina možete saznati više o njihovim funkcijama - bez obzira tražite li zidni kamin , samostojeći električni kamin, ugradbeni kamin, kutni kamin ili kamin za električno grijanje.

Koji je električni kamin pravi za mene?

Električni kamini dostupni su u mnogim varijantama. U ponudi se nalaze električni kamini modernog dizajna do modela tradicionalnog dizajna. Na primjer, električni kamin u bijeloj boji izgleda vrlo lijepo i skladno se uklapa u okoliš. Bočne stranice i gornji vijenac mogu biti jednostavni i jednostavni, ali popularni su i komplicirani ukrasi i rezbarije. Osim toga, možete kupiti električni kamin s dekorom na drva, kamen ili peć. Oni koji preferiraju izgled kaminske peći također će pronaći mnogo modela koji odgovaraju njihovom stilu stanovanja.

Je li električni kamin prikladan za dnevni boravak?

Električni kamini uvijek privlače pozornost, pa njihov položaj treba pažljivo odabrati. Električni kamin možete postaviti na zid, a dostupni su i viseći ili samostojeći modeli. Ako želite kupiti npr. električni kamin u bijeloj boji, u ponudi Klarsteina pronaći ćete mnogo kamina, dekora, veličina i raznih mogućnosti ugradnje. Naravno, Klarstein nudi i različite cjenovne kategorije. Na taj način moguće je pronaći pravi električni kamin za svaki budžet.

  • Zidni kamini se mogu objesiti na zid poput slike i idealno su rješenje kada ima malo prostora, a istovremeno želite dodati atraktivan dekorativni element dnevnom boravku.

  • Samostojeći električni kamini izvrstan su izvor topline i stoga su prikladni za svaku prostoriju u kući. Samostojeći kamin učinkovit je i učinkovit, bilo da želite zagrijati dnevni boravak ili rashladiti spavaću sobu.


Važne značajke električnog kamina za grijanje

Srce električnog kamina ili električnog kamina za grijanje je komponenta koja je zaslužna za grijanje i vizualni efekt. Svaki model u osnovi može raditi sa ili bez snage grijanja. Ako je bitan samo vizualni efekt kamina, grijanje će jednostavno ostati isključeno. No, u hladnijim danima vrlo je ugodno kad kamin širi toplinu. Sa snagom do 2000 vata kamin može zagrijati prostorije površine od približno 20 do 25 četvornih metara. Posebno u prijelaznom razdoblju, kada centralno grijanje nije u pogonu, iskažu se električni kamini.

Moderna peć u bijeloj boji

Neki bijeli kamini nude napredne značajke za sigurnost, jednostavnost korištenja ili druge estetske značajke. Jedna od tih funkcija je, primjerice, timer, pomoću kojeg možete postaviti aparat da se automatski pali i gasi, tako da možete programirati njegov rad prema svojim željama.

Osim toga, ovi uređaji mogu ponuditi brojne vizualne efekte, poput svjetlosnih efekata i LED diodau boji, kao i integrirane elemente koji ih čine podsjećajući na tradicionalne kamine – primjerice, ispuštaju vodenu paru koja oponaša dim koji nastaje izgaranjem drva. Još jedna značajka koja korištenje električnih kamina čini iznimno praktičnim je daljinski upravljač koji vam omogućuje daljinsko podešavanje uređaja, tako da možete uživati ​​u toplini i upravljati uređajem iz udobnosti svog kauča.

Električni kamin s varljivo pravim plamenom

S tehničkog gledišta postoji nekoliko varijanti. Moderan električni kamin s parom nudi dobre performanse grijanja i impresionira realističnom slikom plamena. Trenutna LED tehnologija jamči stvaranje izgleda prave vatre. U kombinaciji s toplinom koju emitira električni kamin, stvara se vrlo ugodna atmosfera u prostoriji.

Neki električni kamini opremljeni su daljinskim upravljačem tako da ih možete uključiti iz udobnosti svog kauča. Bilo da želite samo efekt plamena ili istovremeno funkciju grijanja, u svakom slučaju, crni ili bijeli električni kamin, moderan ili klasičan, obogaćenje je doma!

Kupnja električnog kamina od Klarsteina: prednosti

Električni kamin ne zahtijeva održavanje. Dok u konvencionalni kamin trebate dodati drva, električni kamin jednostavno uključite i grijete. Također je eliminirano dugotrajno čišćenje. Osim toga, električni kamini su vrlo sigurni, nikada ne postoji opasnost od požara. Također možete pronaći više informacija o električnim kaminima u priručniku o električnim grijačima tvrtke Klarstein.

Tvrtka Klarstein nudi električne kamine svih vrsta i za svačiji ukus. Ako svom domu želite dodati šarm engleske seoske kuće ili švicarske kolibe, električni kamin može stvoriti fascinantan učinak! Kupite električni kamin sada i uživajte u ugodnoj toplini i prekrasnom plamenu u tren oka - s električnim kaminima iz Klarsteina, naravno!

Električni kamin i električno grijanje Često postavljana pitanja o kaminu

Koliko električne energije troši električni kamin?

Električni kamini troše približno istu količinu električne energije kao i konvencionalne grijalice s ventilatorom. Ovisno o modelu, električni kamin grije u prosjeku otprilike 1000 do 2000 W, što odgovara 1 kWh do 2 kWh. Uz prosječnu cijenu električne energije od 0,36 eura po kWh, to znači da električna energija košta od 0,36 do 0,53 eura po satu (od listopada 2022.).

Na što se treba usredotočiti pri kupnji električnog kamina?

Pri kupnji električnog kamina usredotočite se na nisku potrošnju energije i modernu funkcionalnost, poput sustava razine grijanja i automatskog podešavanja temperature. Zbog svoje relativno niske snage, većina električnih kamina može raditi iz standardne utičnice od 120 volti (približno 1500 W), što ih čini puno učinkovitijima od kamina na drva.

Jesu li električni kamini sigurni?

Električni kamini su izuzetno sigurni i pogodni za obitelji. Budući da ništa ne gori, nema opasnosti da iskre ili vatra zapale okolne predmete. Ne oslobađaju se isparenja, dim ili kemikalije. Osim toga, staklena se površina nikada ne zagrije dovoljno da postoji rizik od slučajnih opeklina djece ili životinja.

Treba li električni kamin održavati?

Održavanje električnog kamina vrlo je jednostavno. Za razliku od plinskih kamina ili kamina na drva, nije potrebno prozračivanje niti plinske cijevi. Preporuča se čišćenje uređaja od prašine i prljavštine jednom godišnje. Samo obrišite stakleni dio krpom i sprejom za čišćenje stakla. Osim toga, možete koristiti krpu za uklanjanje prašine s površine.

Može li električni kamin zagrijati sobu?

Postoji nekoliko varijabli koje treba uzeti u obzir kao što su veličina sobe, veličina kamina, protok zraka i ventilacija prostorije. Električni kamini za grijanje imaju ograničenu primjenu u usporedbi s konvencionalnim kaminima, ali mogu biti vrlo korisni u određenim situacijama. Na primjer, električni kamini mogu se koristiti kao dodatni izvor topline centralnom grijanju ili u sobama. Oni također mogu biti prekrasan dodatak sobi iz estetskih razloga, a dostupni su u mnogo različitih stilova.

Koliki je životni vijek električnog kamina?

Električni kamini obično traju dulje od plinskih i kamina na drva i mogu trajati 10-20 godina. Žarulje je potrebno mijenjati otprilike svake dvije godine. Osim toga, ovi su uređaji pristupačniji i jeftiniji za rad. Prilikom provjere kvalitete i vijeka trajanja električnih kamina potrebno je voditi računa o jamstvenom roku.

Vrh stranice