3-godišnje jamstvo 14 dana za povrat robe

Prijenosne klime


Mobilni klima uređaji iz Klarsteina

Klima je važna. Kućna klimatizacija podjednako doprinosi dobrobiti i zdravlju. Dobra klima je važna u prostorijama u kojima živimo i radimo. Međutim, kupci ne žele uvijek kupiti stacionarni klima uređaj. Postoje dobri razlozi za mobilni klima uređaj koji je optimalno prilagođen fleksibilnoj uporabi. Više informacija o njemu možete pronaći ovdje. Ako imate pitanja, jednostavno iskoristite Klarsteinovo stručno znanje i kontaktirajte nas!

Stacionarni ili mobilni klima uređaji?

Oba imaju svoje prednosti. U industrijskom sektoru ili u uredu, fiksni klimatizacijski sustav često se postavlja po potrebi, a može biti i stacionarni. U privatnom sektoru ili gdje god je potrebna mobilnost, mobilni klima uređaj ima smisla. To se odnosi na klima uređaj koji će se koristiti u različitim prostorijama, ali i na kontejner na gradilištu, na događanju ili u dvorani gdje se primaju gosti. Mobilne klimatizacijske jedinice više su se nego dokazale čak i u konferencijskim sobama. Područja upotrebe su široka, pa se zbog fleksibilne upotrebe uvijek isplati kupiti mobilni sustav za prsnike.

Ukratko upoznajte prednosti mobilne klimatizacije

Mobilnost je samo jedna od prednosti posebnih klima uređaja koje možete otkriti u asortimanu Klarstein. Prednost je i jednostavno rukovanje, što je uzrokovano malom težinom uređaja. Fleksibilnost je također značajno povećana klima komorom bez crijeva za odvod zraka. Idete li na odmor? Nema problema s mobilnim klima uređajima! U kamp prikolicama i vikendicama ne zauzimaju gotovo nimalo prostora i osiguravaju da se toplina uvijek održava vani. Ovo je posebno idealno ako putujete s djecom ili psima. Prednost prijenosnih jedinica je u tome što su ne samo brzo spremne za upotrebu, već se mogu i regulirati po potrebi. To znači da je individualna regulacija klime moguća doslovno u trenu.

Mnogo različitih klima uređaja: Naš asortiman za vas

Svi klima uređaji u našoj trgovini proizlaze iz vlastitog kvalitetnog i promišljenog razvoja. Na taj način možemo jamčiti stalno dobru kvalitetu materijala i obrade. Osim toga, naš razvoj uvijek je prilagođen potrebama kupaca i dizajniran za individualnu upotrebu. Većina modela postiže klasu energetske učinkovitosti najmanje A ili višu. Na taj način ne samo da ćete se pobrinuti za izvrsnu klimu u svojoj okolini, već i dati vrijedan doprinos zaštiti našeg zajedničkog okoliša. Kod nas ćete otkriti mobilni klima uređaj koji savršeno odgovara vama i vašim potrebama. Zahvaljujući različitim razinama ventilacije, funkciji timera, načinima rada i brtvljenju prozora mobilnih klima uređaja, svoj mobilni klima uređaj možete regulirati prema svojim potrebama. Čak je i izgled prilagođen. Mnogi naši klima uređaji imaju elegantan dizajn, a neki modeli čak su dostupni u različitim bojama.

Kupnja mobilnog klima uređaja: Što uzeti u obzir?

Želite li kupiti mali klima uređaj za svoju sobu i imate pitanja? Trebate li informaciju o razlikama između mobilnog klima uređaja bez ispušnog crijeva i klima uređaja s ispusnim crijevom? Zanimaju vas dodaci i rezervni dijelovi za mobilni monoblok? Onda nas jednostavno kontaktirajte. Naše stručnjake možete kontaktirati telefonom ili putem praktične kontakt forme na našoj web stranici. Naši savjeti su kompetentni, pristupačni kupcima i uvijek besplatni. Iskoristite naše znanje i iskustvo i stvorite klimu u životnim i radnim prostorima u kojoj će se svi osjećati zaista dobro!

Test mobilnih klima uređaja možete pronaći na našoj web stranici.

Često postavljana pitanja o mobilnim klima uređajima

Koju veličinu klima uređaja (BTU vrijednost) trebam?

BTU vrijednost klima uređaja potrebna za hlađenje prostorije ovisi o veličini prostorije. Pri određivanju odgovarajućeg BTU rashladnog kapaciteta općenito se preporučuje rashladni kapacitet od 20 BTU po kvadratnoj stopi (približno 0,93 m2) stambenog prostora. Na primjer, dnevni boravak od približno 93 kvadratna metra zahtijeva klima uređaj od 20.000 BTU. Međutim, čimbenici kao što su broj prozora, visina stropa i izolacija prostorije mogu utjecati na potrebu za hlađenjem. Trebali biste se posavjetovati sa stručnjakom za HVAC kako biste bili sigurni da je odabrana ispravna veličina za vaše specifične potrebe.

Kako se prazne mobilni klima uređaji?

Većina mobilnih klima uređaja ima mehanizam koji odvodi višak vode nakupljen tijekom procesa hlađenja. To se obično radi s odvodnim crijevom koje se može pričvrstiti na obližnji prozor ili odvod. Neki modeli opremljeni su sustavom isparavanja, što eliminira potrebu za ručnim pražnjenjem. Kod ovog sustava voda isparava i uklanja se kroz crijevo za odvod zraka. Kako biste spriječili prelijevanje i održali učinkovitost stroja, važno je redovito provjeravati i prazniti spremnik za vodu.

Što da radim ako se moj mobilni klima uređaj ne uključi?

Ako se vaš mobilni klima uređaj ne uključuje, razlozi mogu biti različiti. Najprije provjerite je li uređaj čvrsto spojen na izvor napajanja i uključen. Ako je uključen, ali i dalje ne radi, pokušajte s drugim uređajem da vidite radi li utičnica ispravno. Ako utičnica radi, problem može biti u prekidaču s osiguračem ili u osiguraču. Uzrok može biti i neispravna upravljačka ploča ili neispravan termostat. U takvim slučajevima preporučljivo je konzultirati stručnjaka kako bi identificirali i uklonili problem.

Kako mogu smanjiti buku svog mobilnog klima uređaja?

Postoje razne tehnike koje možete koristiti za smanjenje buke prijenosnog klima uređaja. Prvo, važno je postaviti jedinicu na stabilnu i ravnu površinu kako biste spriječili vibracije. Osim toga, možete pokušati postaviti uređaj na tepih ili gumenu podlogu kako biste još više smanjili buku. Osim toga, važno je redovito čistiti ili mijenjati filtar za zrak, jer prljavi filtar može uzrokovati naporniji rad jedinice i stvaranje više buke. Na kraju, možda biste trebali razmisliti o kupnji jedinice s nižom razinom decibela ili opcijom "tihog načina rada".

Kako mogu smanjiti troškove energije korištenjem mobilnog klima uređaja?

Možete smanjiti troškove energije kada koristite mobilni klima uređaj slijedeći ove savjete: Provjerite je li klima uređaj odgovarajuće veličine za prostoriju u kojoj se koristi, jer jedinica koja je prevelika može dovesti do većih troškova energije. Dok je jedinica u radu, držite prozore i vrata zatvorenima kako biste spriječili izlazak hladnog zraka. Koristite klima uređaj noću ili navečer kada je vanjska temperatura niža. Redovito čistite ili mijenjajte filtar za zrak kako bi jedinica radila učinkovito i razmislite o kupnji klima uređaja s boljom energetskom učinkovitošću.
Vrh stranice