3-godišnje jamstvo 14 dana za povrat robe

Hladnjaci za vino

Vinoteke

Hladnjaci za vino funkcionalan su i dizajnerski dio modernog življenja. Ako tražite spoj između svog stila i kvalitete, onda je vinski hladnjak dizajnerske marke iz Njemačke - Klarstein pravi izbor.

Znate li kako pravilno čuvati vino?

Ako želimo čuvati vino na dulje vrijeme, važno je boce čuvati u vodoravnom položaju. No, zbog nedostatka mjesta u hladnjaku često biramo okomiti položaj. No, jeste li znali da se prilikom skladištenja boca u okomitom položaju čep suši i posljedično smanjuje svoj volumen? Kako čep smanjuje svoj volumen, više ne prianja dobro na bocu i dolazi do oksidacije vina.

Obratite pažnju na pravilnu vlažnost, preporučuje se 50-80%. Ako ste vino čuvali u presuhoj prostoriji, čep bi se osušio i slično, kao što smo već objasnili, došlo bi do oksidacije vina. Pretjerana vlaga može uzrokovati plijesan.

  • Vinski podrumi mogu ohladiti vino na idealnu temperaturu
  • Sjajan su način za spremanje više boca vina
  • Domaći vinski podrumi imaju kapacitet od 8 do 100+ boca
  • Omogućuju skladištenje boca vina u pravilnom položaju, tj. ležećem položaju
  • Hladnjaci za vino štite vaše vino od plijesni
  • Također osiguravaju zaštitu od oksidacije vina
  • Na tržištu je dostupna široka paleta kućnih vinskih vitrina s jednom temperaturnom zonom - jednozonske vinske vitrine i višezonske vinske vitrine - dvozonske ili višezonske vinske vitrine
  • Zahvaljujući odvojenim temperaturnim zonama, vinske vitrine s više zona mogu istovremeno hladiti nekoliko vrsta vina na različite temperature

Što trebate uzeti u obzir prije kupnje vinske vitrine?

1. Koliko vrsta vina trebate hladiti u isto vrijeme?

Ovisno o broju različitih vrsta vina koje želite poslužiti u svom domu, odaberite trebate li višezonski hladnjak s odvojenim temperaturnim zonama koje se mogu hladiti na različite temperature ovisno o vrsti vina o kojoj se radi ili je to vaš izbor jednozonska vitrina namijenjena za 1 vrstu vina?

2. Koji kapacitet vinskog podruma vam odgovara?

Vitrine se proizvode u različitim veličinama kako bi zadovoljile zahtjeve istinskih ljubitelja vina i onih koji vino piju samo povremeno. Jeste li ljubitelj vina? Zatim odaberite vitrinu kapaciteta 100 boca, ako vino pijete povremeno, bit će vam dovoljna i manja kućna vitrina u koju stane 8-16 boca.

3. Gdje želite smjestiti svoju vinoteku?

Postoje 2 vrste vinskih vitrina - ugradbene ili stojeće vitrine. U oba slučaja, međutim, vrijedi pravilo da izravna sunčeva svjetlost ne smije pasti na vinski podrum. Također je važno osigurati da stražnji dio vinske vitrine ima dovoljno prostora za odvođenje topline kako se ne bi pregrijala. Na kraju, ali ne manje važno, razmislite o određenom mjestu u vašem domu na koje želite postaviti vitrinu, kako biste osigurali udobno otvaranje vrata i dobar pristup, kako ne biste nepotrebno riskirali razbijanje boca vina zbog ograničenog prostora.

4. Kako bi trebala izgledati vaša vinoteka?

Naši dizajnerski strojevi iz Njemačke, marke Klarstein, nude razne materijale za savršeno uklapanje u vaš interijer. Hoćete li odabrati nehrđajući čelik, staklo ili drvo? S praktičnog stajališta, kromirane žičane police su jeftinija opcija, dok drvene police za vino imaju funkciju održavanja optimalne vlažnosti.

Ljubitelj ste partijanja i želite svoje najmilije osim vina razveseliti i drugim pićem? Pogledajte i našu ponudu kućnih aparata za pivo ili aparata za točenje piva.

Vrh stranice