3-godišnje jamstvo 14 dana za povrat robe

Aparati za kavu

Aparati za kavu

Osnovni koncept svih aparata za kavu je isti. Mljevena kava susreće se s vodom, koja izdvaja okus iz zrna. Voda otječe kroz zrna koja su u filteru, tako da se kava bez zrna isporučuje u šalicu. Proces se može činiti jednostavnim, ali različiti aparati za kavu mogu dati različite rezultate.

Koliko ćete kave skuhati?

Za početak morate razmisliti koliko kave ćete popiti dnevno. Ako ljudi u vašem kućanstvu piju 5 do 10 šalica dnevno, kupite veći aparat za kavu s većim spremnikom za vodu i većom posudom za kavu. Većina spremnika za vodu ima oko 0,5 do 2,5 litara. Što je stroj veći, to je njegova nabavna cijena viša.

Kakvu kavu preferirate?

Drugi važan faktor je vrsta kave koju ćete piti svaki dan. Nema smisla kupovati aparat za kavuna kapaljku ako više volite cappuccino ili latte. U tom slučaju nabavite aparat za espresso kavu.

Trebate li mlinac za kavu?

Svježe mljevena kava gotovo uvijek daje bogatiju i ukusniju šalicu kave. Uz mlinac ugrađen u vaš aparat za kavu, uvijek ćete imati mogućnost korištenja mljevene kave. Ako vam nije bitna jačina kave, dovoljan vam je model bez mlinca za kavu.

Vrste aparata za kavu

Drip aparati za kavu

Drip aparati za kavu jednostavni su za korištenje i omogućuju vam da sami odaberete zrna kave. Možete skuhati običnu kavu, kavu s okusom ili kavu bez kofeina. Možete miješati vlastitu mješavinu kave ili dodati više ili manje mljevene kave kako biste prilagodili njezinu jačinu. Drip aparati za kavu su jednostavni aparati s prekidačem koji zagrijava vodu i propušta je u filter košaru s kavom. Neki modeli opremljeni su ugrađenim mlinom za kavu u zrnu.

Aparat za espresso kavu

Specijalizirani aparati za espresso kavu kreću se od jeftinijih do vrhunskih modela, ovisno o tome koliko ste zahtjevni. Možete birati između raznih dizajna koji se točno uklapaju u vašu kuhinju i stil života. Priprema espressa u aparatu za kavu je jednostavna i brza. Aparat za espresso kavu s polugom priprema istu kavu kao i automatski aparat za kavu, samo što je jeftiniji. Važno je održavanje i redovito čišćenje. Kava se priprema od svježe mljevenih zrna kave.

Funkcije aparata za kavu

Funkcija odabira - neki aparati za kavu imaju unaprijed postavljen izbor pića prema vašim željama. To znači da aparat automatski ispušta pravu količinu kave određene jačine.

Veličina spremnika za vodu - ako ste skloni pripremiti više kave odjednom, odaberite aparat za kavu sa spremnikom od najmanje 1,5 l, inače ćete ga morati puniti.

Program za uklanjanje kamenca - redovito čišćenje i uklanjanje kamenca pomoći će vam da duže funkcionira. Strojevi nude automatske programe čišćenja koji vam olakšavaju rad.

Frother - omogućuje vam pripremu cappuccina i lattea, baš kao da ih dobijete u kafiću. Ipak, ako ne volite mlijeko u kavi, izbjegavajte ga.

Automatsko isključivanje - korisna funkcija automatskog isključivanja aparata za kavu nakon određenog vremena. To će spriječiti da kava zagori ako je zaboravite ugasiti.

Filter za vodu – tvrda voda može oštetiti aparat za kavu i začepiti ga. Filtar će vam pomoći da održite rad aparata za kavu i osigurat ćete svježu vodu.

Jačina kave - funkcija odabira intenziteta kave. Neki kavopije vole jak okus tamne kave, dok drugi više vole blaži, lakši okus.

Vrh stranice