3-godišnje jamstvo 14 dana za povrat robe

Zračna friteza: test i vodič

Koja je najbolja friteza? Koje su različite vrste friteza? Na što se usredotočiti pri odabiru dobre friteze? I zašto su friteze bez ulja tako popularne ovih dana? Na ova i mnoga druga pitanja odgovaramo u našem velikom vodiču. Upoznat ćemo vas s različitim modelima, objasniti njihove prednosti i nedostatke, kao i sličnosti i razlike. Tako možete kupiti najbolju fritezu i u njoj pripremati hrskave krumpiriće, ukusne zalogaje i još mnogo toga. Idemo!

Zračna friteza: usporedba funkcija i performansi

Na ovoj stranici Vam želimo predstaviti sve vrste friteza na vrući zrak. Od male friteze zapremine 5 litara do velike friteze s rotirajućom košarom i zapremine do 12 litara. Osim veličine, usporedit ćemo i druge čimbenike kao što su funkcionalnost, čišćenje, izvedba i mnogi drugi. Ovi praktični kuhinjski uređaji imaju jednu zajedničku stvar: pomažu vam da zdravije kuhate, štedite masnoću i ulje i živite svjesnije. I sve to bez gubitka hrskavosti i ukusnosti - obećajemo.

Friteza na vrući zrak 5 litara - AeroVital Deluxe

AeroVital Deluxe

Savjet o proizvodu

AeroVital Deluxe

Aero Vital Deluxe jednostavan je za korištenje zahvaljujući utikaču. Zahvaljujući unaprijed postavljenim programima, svako je jelo savršeno pripremljeno.

 • Raznovrsnost: 8 programa za prženje, pečenje, roštiljanje i pečenje
 • Digitalni: s LC zaslonom osjetljivim na dodir
K proizvodu

Friteze na topli zrak obujma od 2,5 do 5 litara su kompaktne, relativno lagane i istovremeno snažne. Kao iu ovom slučaju, friteze s ladicama vrlo su jednostavne za korištenje. Osim toga, vrlo se lako čiste, jer se košara za kuhanje obično može prati u perilici posuđa. S unaprijed postavljenim programima i upravljanjem pomoću digitalnog zaslona, ​​priprema pomfrita, hrskavih zalogaja ili čak muffina je povjetarac.

  Prednosti:

 • Kompaktan i lagan
 • jednostavno upravljanje
 • Jednostavan dizajn

  Nedostaci

 • Veće količine potrebno je pripremiti u nekoliko ciklusa

Veće količine potrebno je pripremiti u nekoliko ciklusa

VitAir Smart

Savjet o proizvodu

VitAir Smart

Jednostavno kuhanje putem aplikacije? S uređajem VitAir Smart to je moguće. Zahvaljujući unaprijed postavljenim programima, fritezom na vrući zrak može se jednostavno upravljati putem aplikacije.

 • Pametno: jednostavno upravljanje putem aplikacije
 • Svestran: s mnogo dodataka, 20 programa i snagom od 1400 W spreman za sve
K proizvodu

Veće friteze na vrući zrak od 7 litara kao što je VitAir Smart imaju neograničene mogućnosti. Bilo s kavezom za roštilj, ražnjem za roštilj ili u praktičnom unutarnjem loncu s neprijanjajućim premazom: ovdje možete peći, pržiti i pržiti do mile volje. VitAir uređaj ima veliki izbor od 20 unaprijed postavljenih izbornika. Ako vam to nije bilo dovoljno, možete jednostavno upravljati fritezom pomoću aplikacije. 3D Airdynamics tehnologija osigurava ravnomjernu cirkulaciju zraka.

  Prednosti:

 • Upravljanje:
 • Svestrana priprema
 • Vanjski omot hladan na dodir

  Nedostaci

 • Mnogi dodaci se teže čiste
 • Zahtijeva prostor prema gore zbog starosti

Friteza na vrući zrak 10 litara - AeroVital Fry

AeroVital Fry

Savjet o proizvodu

AeroVital Fry

Kompaktan dizajn, veliki volumen i mnogo opcija. Uz puno dodataka, sve je hrskavo u fritezi AeroVital Fry

 • Kompletan komplet: s paketom pribora od 6 dijelova
 • Kompaktan: tanak dizajn s velikim kapacitetom
K proizvodu

Friteza na vrući zrak s volumenom od 10 litara: zahvaljujući praktičnom poklopcu, ove friteze na vrući zrak rade gotovo kao pećnice. Razlikuje se samo njihov način zagrijavanja. Jer rade s 3D sustavom grijanja snage 1500 W i temperature do 220 °C. Zahvaljujući digitalnom zaslonu i unaprijed postavljenim programima, možete pržiti i peći po želji na limu za pečenje, roštilju, ražnju i u košari za roštilj.

  Prednosti:

 • Mnogo dodataka za maksimalnu fleksibilnost
 • kompaktan  dizajn
 • Jednostavna kontrola

  Nedostaci

 • Pribor i friteza trebaju prostor za pohranu

Friteza na topli zrak 12 litara - AeroVital Cube

AeroVital Cube

Savjet o proizvodu

AeroVital Cube

Jedna od stvarno velikih friteza na topli zrak u ponudi. S obujmom od 12 litara, 13 programa i 3 funkcije, AeroVital Cube sušilica je uistinu svestrani pomoćnik.

 • Svestrano: osim za prženje i pečenje, također i za odmrzavanje, održavanje topline i sušenje
 • Jaka snaga: 1600 W pri punoj snazi
K proizvodu

Jaka snaga: 1600 W pri punoj snazi

  Prednosti:

 • Jednostavna kontrola
 • S pripadajućim dodacima
 • Idealno za obitelji

  Nedostaci

 • Prilično veliko

Usporedba friteza na vrući zrak

AeroVital Deluxe VitAir Smart AeroVital Fry AeroVital Cube
Kapacitet 5,4 litara 5,4 litara 10 litara 12 litara
Težina {5,7 kg 6,1 kg 7,4 kg 6,8 kg
Snaga 1705 W 1405 W 1505 W 1605 vati
Posebne funkcije - LC zaslon osjetljiv na dodir
Neljepljiva površina
- 8 unaprijed instaliranih programa
- u potpunosti se može kontrolirati pomoću aplikacije Klarstein
LCD zaslon visoke rezolucije s tipkama
Uklonjivi unutarnji lonac s neljepljivom površinom
Digitalni zaslon
- 9 izbornih programa
- odvojive ručke košare za prženje, rotirajuće rešetke i bubnja za pečenje
Digitalni zaslon
- 13 izbornih programa
- Funkcije: Smrznuta hrana (odmrzavanje), Keep Warm (održavanje topline), Dehydrate (sušenje)

Friteza na vrući zrak ili pećnica?

Friteze i pećnice rade u osnovi isto, zar ne? Ova izjava je točna sama po sebi. Ipak, željeli bismo vam pokazati neke prednosti i nedostatke pojedinih uređaja. Kada je u pitanju potrošnja energije, pećnice i friteze su blizu. Razlika je u predgrijavanju. Pećnici treba puno više vremena da postigne željenu radnu temperaturu. Osim toga, zrak u fritezi cirkulira brže nego u pećnici, pa su pomfrit, nuggets i ostala jela još hrskavija. Što se tiče čišćenja, vjerojatno morate biti malo temeljitiji s konvekcijskom fritezom. No, košaru za kuhanje i slične dodatke često možete staviti u perilicu posuđa.

U pećnici možete kuhati gotovo sve. Friteze na vrući zrak prikladnije su za sve što treba biti stvarno hrskavo. No, prikladni dodaci i ovdje povećavaju raznolikost. Treba biti oprezan kada koristite fritezu na vrući zrak jer se peciva često brže suše.

Još jedna prednost friteze na vrući zrak su unaprijed postavljeni programi. Na digitalnoj fritezi možete odabrati pravi program bez previše razmišljanja o pripremi, a zahvaljujući timeru aparat će vas obavijestiti kada je program gotov. Stvarno ne može biti jednostavnije.

Kupnja friteze na vrući zrak: na što trebam paziti?

Koja je friteza najbolja? Zatim, naravno, treba uzeti u obzir nekoliko stvari. U osnovi ovisi o tome za što želite koristiti fritezu. Na primjer, ako želite hrskavi krumpirići bez dodane masnoće, posebno smo razvili naš VitAir Pommes master. Zahvaljujući bočnoj rotaciji, krumpirići kruže tijekom prženja za dodatnu hrskavost. Međutim, ako želite isprobati puno različitih stvari, preporučujemo fritezu na vrući zrak s dodacima kao što su pečenjara, roštilj i još mnogo toga. Treba obratiti pozornost i na dizajn. Ovisno o tome gdje će novi nakit imati svoje mjesto, boja i model trebaju mu odgovarati. Kada je riječ o snazi, trebali biste se uvjeriti da je navedena najmanje 1400 vata. A u temperaturnom rasponu čak i mala friteza na vrući zrak trebala bi dosegnuti do 200 °C.

ČESTO POSTAVLJANA PITANJA

Suprotno uvriježenom mišljenju, friteze na vrući zrak vrlo su svestrane. Da, rade nevjerojatno dobre krumpiriće i palačinke. No, u njima možete pripremiti i pečenu piletinu, pirjano meso, muffine i još mnogo toga. Malo inspiracije? Zatim pogledajte naše recepte za fritezu u Klarstein Magazinu!

To uglavnom ovisi o temperaturi i debljini krumpirića. Za tanke krumpiriće i krumpiriće preporučujemo temperaturu od 200 °C i vrijeme kuhanja od 25 minuta. Priprema četvrtina krumpira, ili kako god ih već zvali, traje 35-40 minuta na istoj temperaturi. Naravno, uvijek ovisi o tome koliko ih volite hrskave i smeđe.

Većina friteza na vrući zrak ima ulaznu snagu od 1400 do 2000 W. Friteza od 2000 W treba u prosjeku oko 2 kW po satu.

Friteza na vrući zrak - kao što ime sugerira - u biti vrti vrući zrak u zatvorenom prostoru. Dakle, postoji grijaća spirala i ventilator. Spirala zagrijava zrak na zadanu temperaturu. Ventilator ga distribuira i cirkulira u prostoriji. Zahvaljujući visokoj cirkulaciji, hrana dolazi brže i na većoj površini u kontakt s vrućim zrakom, pa postaje pečena i hrskava.

Friteza na vrući zrak je u biti friteza bez masnoće. U usporedbi s običnom fritezom, priprema hranu s puno manje masnoće i samim time je zdravija. Ostale prednosti su manja potrošnja energije (u usporedbi s fritezama ili pećnicama koje se moraju prethodno zagrijati), jednostavnost korištenja, ravnomjerno kuhanje bez napora, jednostavno čišćenje, bez neugodnih mirisa i svestranost

Nedostaci obično uključuju veću buku (u usporedbi s pećnicom). Osim toga, obično možete kuhati samo manje količine u fritezama nego u pećnici. U usporedbi s običnom fritezom, priprema npr. pomfrita u fritezi traje duže.

Raspon cijena friteza je širok. Imamo male friteze ispod 100 eura, na primjer Crisp-Pro ili AirVital. Naši veći modeli, poput Vita Pro s volumenom od 18 litara, parnim umetkom i mnogim drugim dodacima, imaju cijenu oko 250 eura. Pronađite dobru fritezu na vrući zrak u našoj trgovini!

To se ne može reći općenito. Veličine se razlikuju ovisno o modelu i vrsti. Pri odabiru obratite pozornost na učinak i različite mogućnosti pripreme i programe aparata.

Vrh stranice