3-godišnje jamstvo 14 dana za povrat robe

Priručnik za odvlaživanje zraka

Do savršene vlažnosti zraka lakše nego ikada!

Klarstein nudi veliki izbor odvlaživača, ali koji je model onaj pravi? U ovom ćemo vodiču objasniti koji uređaj nudi optimalne performanse za Vaš dom i na koje pojedinosti morate obratiti pažnju prilikom kupnje. Objasnit ćemo razlike između komercijalno dostupnih odvlaživača i upoznati vas s različitim modelima naših odvlaživača.

Zašto odvlaživač zraka?

Većina ljudi nije svjesna da odvlaživači zraka značajno poboljšavaju kvalitetu življenja i života. Optimalna vlažnost zraka važna je za zdravlje i to posebno u spavaćoj sobi Odvlaživači zraka idealni su za kontrolu vlažnosti zraka na hladnijim temperaturama od 18 ° C. Oni se brinu za optimalno okruženje u sobi i mirne noći..

Naš savjet za spavaću sobu:
DryFry 16 - kvalitetan dizajn, visoke performanse i ugrađeni najlonski filter za čisto okruženje.

Idite na proizvod

Bez plijesni i prašine

Smanjenjem vlage iz sobnog zraka, odvlaživači zraka mogu se koristiti i kako bi se spriječilo stvaranje plijesni. Mnogi Klarstein odvlaživači zraka dodatno su opremljeni filtrom. Na taj se način zrak ne samo osuši, već i očisti. Zahvaljujući ovoj dodatnoj opremi upravo oboljeli od alergije mogu ponovno disati slobodno.

U sljedećoj tablici možete pogledati u koje doba godine se pojavljuju problemi s plijesni.

Dobrobit za zdravlje

Razlike između odvlaživača

Odvlaživači zraka mogu se podijeliti na kemijske i električne. Kemikalije se ne mogu natjecati s električnim odvlaživačima ili čak s dodatnim troškovima, pa preporučujemo uporabu električnih odvlaživača. Posebno u kupaonici, prostoriji koja je opetovano izložena visokoj vlažnosti zraka, električni odvlaživač zraka djeluje kao prevencija i učinkovit je protiv stvaranja plijesni.

Naš savjet u kupaonici:
DryFry 10 - kompaktan, moćan te s jamstvom suhih kupaonica.

Idite na proizvod

Mali snažni paketi

Koji odvlaživač zraka je
najpogodniji za mene?

Svako okruženje zahtijeva različiti odvlaživač zraka. Manji odvlaživači zraka, kapaciteta 10 litara dnevno, pogodni su za prostorije u kojima želite koristiti odvlaživač zraka veličine manje od 20m². Odvlaživač zraka također može sušiti rublje te može značajno smanjiti vrijeme sušenja.

Prostorije do 45m²

U prostorijama do 45 m2, sredstvo za odvlaživanje mora biti u mogućnosti odvlažiti do 20 litara zraka dnevno. Spavaća soba nudi se kao primjer za uporabu. Ovdje vlaga zraka ne bi smjela prelaziti 50% kako bi jamčila zdrav i miran san.

Naš savjet:
DryFry 20 - visok učinak, čist zrak, miran rad - idealan za bilo koju spavaću sobu.

Idite na proizvod

Veličina prostorija

Najbitnije ukratko

Električni uređaji za odvlaživanje zraka dugoročno su mnogo bolji od kemijskih odvlaživača zraka, u smislu troškova i performansi. Stoga su električni odvlaživači zraka idealno rješenje za one koji se ponose čistim zrakom, suhom posteljinom i prostorijama bez plijesni. Preporučujemo odvlaživače DryFry serije koji nisu samo praktični, već su i stilski dizajnirani.

Zato Klarstein odvlaživač zraka!

  • Različite razine snage (10L - 45L)
  • Nesvakidašnji dizajn
  • Dodatni filteri za zrak
  • Fer cijena
  • 60 dana povratka
Pregledaj sve rashlađivače zraka

Više savjeta o proizvodu

Za šta mi treba odvlaživač zraka?

Mnogim ljudima nije poznato da odvlaživači zraka mogu značajno poboljšati kvalitetu života i smještaja. Upotreba odvlaživača ima pozitivan učinak na sam stan, ali i na tijelo i dušu. Naročito tijekom hladnih zimskih dana, kada vlažni zrak struji i vidljiv je po zidovima stana, potiče se stvaranje plijesni. U tom slučaju odvlaživač zraka brine o ugodno suhom domu i sprječava taloženje vlage u zraku na hladnim zidovima. Upotreba odvlaživača je osobito korisna kod: stvaranja plijesni na zidovima, oštećenja uzrokovanih vodom, isušenja novih zgrada, vlažnih zidova, ustajalog mirisa, stvaranja hrđe, loše (štetne) okoline za zdravlje.

Nema odvlaživača kao što je odvlaživač zraka!

Prilikom odabira pravog odvlaživača potrebno je razjasniti koje se sve vrste trenutno nalaze na tržištu. Vrlo popularna, raširena zabluda je da je rješenje problema s vlagom provjetravanje, što je nažalost kontraproduktivno. Budući da je vani često vlažnije okruženje nego u zatvorenom prostoru, tako provjetravanjem u prostoriju ulazi još više vlage. A tamo gdje ljudska snaga više nije dovoljna za kontrolu klime u sobi, uporaba sredstva za odvlaživanje zraka je neophodna. U principu razlikujemo električne i kemijske odvlaživače. U sljedećem odjeljku upoznat ćemo vas s oba modela i objasniti zašto je odvlaživač zraka najbolji izbor.

Električno odvlaživanje zraka

U obitelji električnih odvlaživača razlikujemo kondenzacijske odvlaživače i adsorpcijske odvlaživače.

Električni odvlaživači zraka: adsorpcijski odvlaživači

U tim uređajima za odvlaživanje vlaga se iz zraka uklanja sredstvom za sušenje. Nastali kondenzat nije zarobljen u posudi, već se ispušta kroz crijevo kroz otvor u zgradi i stoga ne zaostaje u zatvorenim prostorijama.

Električno odvlaživanje zraka: kondenzacijski odvlaživači

Kondenzacijski odvlaživači su najprodavaniji električni odvlaživači zraka. I to s dobrim razlogom: jednostavna uporaba i niski troškovi kupnje čine ih tako atraktivnim. Rade - poput hladnjaka - s rashladnom tekućinom. Kompresor usisava hladni zrak, kondenzira ga u vodu te kaplje u spremnik dok suhi, topli zrak istječe van. Zbog načina rada savršeno se uklapaju u zatvorene, tople prostorije poput kupaonice, kuhinje i spavaće sobe.

Kemijsko odvlaživanje

Za razliku od električnih odvlaživača, kemijski odvlaživači koriste bijele granule koje izvlače vlagu iz zraka. To se događa potpuno bez električne energije, tako da kemijsko sredstvo za sušenje veže vlagu i na kraju kaplje poput tekućine u spremnik - sve dok se sredstvo za isušivanje ne potroši. Zatim se mora kupiti granulat. Nedostaci su stoga nedvosmisleni: u pravilu, mali kapacitet posude za sakupljanje i visoki operativni troškovi sve veće uporabe.

Koji je odvlaživač zraka pogodan za moj stan?

Bilo da se radi o sobi, kuhinji ili kupaonici - prisilna vlaga zraka stvara se u nekoliko prostorija. Kad dokazana sredstva više nisu dovoljna, dolazi do uporabe odvlaživača. Sobe do 20m2 pogodne su za odvlaživanje zraka od 10 l dnevno (npr. DryFry 10). Za ljude s malim kupaonicama koji, u najgorem slučaju, nemaju ni prozor, odvlaživači su izvrsni za kontrolu vlage i brzo sušenje. Jer korištenjem odvlaživača, sva voda koja isparava iz rublja završava u odvlaživaču zraka, a ne nefiltrirana na zidovima i prozorima. Ova metoda je, naravno, pogodna i za suhe prostorije s prozorima - kad god želite brzo sušiti rublje! Za veće prostorije od 80-100m2, kao što je dnevni boravak, preporučujemo odvlaživač zraka s izlazom od 30 L dnevno (na primjer: DryFry30). U tim sobama optimalna vlažnost zraka je oko 50%. Prekoračenje vrijednosti na 65% potiče stvaranje plijesni. Često su odvlaživači zraka jedini način da se dugoročno osigura suho okruženje, jer su uvjeti za zdravlje i dobrobit ugodna klima u sobi i čist zrak.

Zaključak

Iako električni odvlaživači zraka predstavljaju veće ulaganje u nabavu, dugoročno su mnogo povoljniji i dugotrajniji. Oni vode računa o zdravoj vlažnosti, ali i o čistom zraku, a zahvaljujući različitim modelima s različitim performansama, svestrani su za uporabu i optimalno su prilagođeni svim potrebama. Klarstein preporučuje odvlaživač zraka DryFry serije, koji svojim elegantnim dizajnom nadjačava posljednju sumnju da su odvlaživači zraka pogodni samo za gradnju.

Vrh stranice