Prijenosni hladnjaci & Zamrzivači

BeerBelly 21, električna rashladna kutija, funkcija hlađenja i održavanja topline, USB priključak, ECO režim rada
BeerBelly 21 električna rashladna kutija 40 x 26 x 24 0 44 cm
94,90 € (715,02 kn) 126,00 € (949,35 kn)
BeerBelly 21, električna kutija za hlađenje, funkcija hlađenja i zadržavanja topline, USB priključak, ECO način rada
BeerBelly 21 električna kutija za hlađenje 40 x 26 x 24 0 44 cm
82,90 € (624,61 kn) 126,00 € (949,35 kn)
BeerBelly 29, električna kutija za hlađenje, funkcija hlađenja i zadržavanja topline, USB priključak, ECO način rada
BeerBelly 29 električna kutija za hlađenje 39 x 35 x 24 cm 0 44 cm
113,90 € (858,18 kn) 137,00 € (1.032,23 kn)
Iceblokk 51, škrinja zamrzivač, samostojeći, košara od 51 litara, mogućnost zaključavanja, energetska klasa F, crni
Iceblokk 51 zamrzivač 0 Samostojeći R600a
238,90 € (1.799,99 kn) 403,00 € (3.036,40 kn)
BeerBelly 29, električna kutija za hlađenje, funkcija hlađenja i zadržavanja topline, USB priključak, ECO način rada
BeerBelly 29 električna kutija za hlađenje 39 x 35 x 24 cm 0 44 cm
130,90 € (986,27 kn)

Kutija za hlađenje i zamrzivač: Pouzdani spremnici za svježe hrana i piće

Bilo da se radi o kompaktnom električnom hladnjaku, zamrzivaču ili hladnjaku sa zamrzivačem, svi su oni nezamjenjivi alati za održavanje svježine pića ljeti ili za spremanje hrane nakon tjedan dana kupovine. Kompaktni modeli, kao što je hladnjak za kampiranje, također mogu pružiti veću fleksibilnost tijekom putovanja - pod uvjetom da električni hladnjak zaista zadovoljava vaše potrebe.

Vrste i varijante: Mnogo opcija, bilo da želite kupiti električnu rashladnu kutiju ili zamrzivač

Spremnici za svježu hranu mogu se podijeliti u dvije varijante: s jedne strane, postoje spremnici koji rade pasivno pomoću prethodno ohlađenih vrećica leda, a s druge strane uređaji koji imaju električni priključak i stoga se napajaju aktivnim izvorom energije. Osim toga, kako proizlazi iz pojmova, potrebno je općenito razlikovati funkcije smrzavanja i hlađenja.

Čak se i mali zamrzivač napaja električnom energijom i ima ugrađenu termoelektričnu jedinicu za hlađenje koja radi jednako kao veliki hladnjak ili zamrzivač. Mogu se spojiti na 12 V utičnicu u automobilu ili kamp prikolici, ako je potrebno pomoću AC/DC adaptera. Ako želite kupiti rashladnu kutiju koja će se stalno koristiti, preporučujemo modele s apsorpcijskom tehnologijom. Rade energetski učinkovitije i tiše, a neki modeli mogu raditi i na plin ako u blizini nema aktivnog izvora energije.

Funkcije i oprema - od malih rashladnih kutija do velikih zamrzivača

Prilikom odluke o kupnji morate razmisliti što točno i u kojoj količini želite kasnije čuvati u hladnjaku. Veće verzije, poput hladnjaka od 30 litara, također su idealne za obiteljska i grupna putovanja gdje manje verzije od 12 ili 14 litara ne bi ponudile dovoljno prostora.

Osim toga, potrebno je obratiti pozornost na vrijeme hlađenja i učinak. Kompaktne, pasivno hlađene rashladne kutije mogu držati robu pohranjenu u njima na odgovarajućoj temperaturi otprilike 4 do 120 sati. Za one koji su priključeni na napajanje, ionako se odvija kontinuirano hlađenje. Učinkovitost hlađenja je obično između 13 i 22 °C na temelju temperature okoline, tako da je potrebno oduzeti ovu vrijednost od temperature okoline. Spavate li pored malog zamrzivača u kamp-prikolici, trebali biste se također pobrinuti da radi što tiše. Modeli s 30 dB već su relativno tihi, budući da je razina glasnoće približno jednaka šaptu.

Zamrzivač zapremine 100 litara prirodno postiže mnogo niže temperature od rashladnih kutija. Takvi modeli također mogu imati praktične funkcije, poput funkcija blagog smrzavanja ili zaštite od smrzavanja. Oba također smanjuju stvaranje leda na unutarnjim stijenkama, osiguravajući da doista možete koristiti cijelu unutarnju površinu za skladištenje hrane. Modeli većeg kapaciteta mogu se koristiti i kao jedini ili drugi zamrzivač u kuhinji. Modeli s još većim kapacitetom preporučuju se za srednje i dugotrajno skladištenje, posebno u obiteljskim kućama.

Na što obratiti pozornost pri kupnji rashladne kutije i zamrzivača?

Provjerite ima li oba dovoljno prostora za vaše potrebe. Također razmislite o tome kako se osigurava kontinuirana opskrba energijom, posebno tijekom putovanja. Tražite li kompaktni drugi uređaj za, na primjer, svoju kućnu kuhinju, podrum ili gostinjsku sobu, također trebate obratiti posebnu pozornost na izgled. I ovdje vas čeka širok izbor: od bezvremenskih i diskretno dizajniranih aparata do šarenih modela koji imaju čak i retro štih.

Često postavljana pitanja

Na kojim se temperaturama okoline mogu koristiti rashladne kutije i zamrzivači?

Obratite pozornost na podatke na etiketi proizvoda. Većina zamrzivača može se koristiti na temperaturi okoline od 16 do 38 °C, što znači da ne bi trebalo biti značajnijih ograničenja u izboru, osim u ekstremnim klimatskim zonama.

Koja je unutarnja struktura električne rashladne kutije?

Kompaktni uređaji za putovanja obično imaju samo jedan odjeljak, ali mogu imati i fleksibilne umetke. Kućni modeli često imaju dva ili više pretinaca, čak iu kompaktnoj verziji.

Mogu li rashladne kutije održavati hranu toplom?

Ovo vrijedi samo ako model ima funkciju održavanja topline, koja nije standardna. Funkcija održavanja topline također je od velike pomoći na putovanjima, primjerice ako želite unaprijed pripremljeno jelo održati toplim u kamp-prikolici.
Vrh stranice