Kombinirani hladnjaci

Cool Cousin, hladnjak sa zamrzivačem, 70/11 litara, 40 dB, E, crni
Cool Cousin hladnjak sa zamrzivačem Fridge_freezer Crna
395,09 €
Klarstein Cool Cousin | Kühl-Gefrier-Kombination | 70 / 11 Liter
Cool Cousin, hladnjak sa zamrzivačem, 70/11 l, 40 dB, 2 police Fridge_freezer Srebrna metalik
226,90 € 373,00 €
CoolArt, 79L, kombinacija hladnjaka sa zamrzivačem, EEK E, zamrzivač 9l, dizajnerska vrata
CoolArt 79L kombinacija hladnjaka sa zamrzivačem Fridge_freezer Crna
259,90 € 319,90 €
CoolArt, 79L, kombinacija hladnjaka sa zamrzivačem, EEK E, zamrzivač 9l, dizajnerska vrata
CoolArt 79L kombinacija hladnjaka sa zamrzivačem Fridge_freezer Crna
259,90 € 319,90 €
Big Daddy Cool, hladnjak sa zamrzivačem, 61/26 litara, 40 dB, E crni
Big Daddy Cool hladnjak sa zamrzivačem Fridge_freezer Crna
259,89 € 279,90 €
Big Daddy Cool, hladnjak sa zamrzivačem, 61/26 litara, 40 dB, E bijeli
Big Daddy Cool hladnjak sa zamrzivačem Fridge_freezer BIjela
249,90 € 279,90 €

Kombinirani hladnjaci i zamrzivači

Jedna od najpopularnijih vrsta hladnjaka je kombinacija hladnjaka i zamrzivača. Ovi kuhinjski uređaji imaju odvojene odjeljke za hlađenje i zamrzavanje - svaki ima svoja vrata. To ih čini vrlo praktičnim i prikladnim za mnoge vlasnike kuća.

Naposljetku, morat ćete odlučiti o pravom stilu za svoju kuhinju. Kombinacije hladnjaka i zamrzivača dolaze u raznim stilovima, stoga je važno odabrati onaj koji nadopunjuje vaš postojeći interijer.

Prednosti kombiniranih hladnjaka sa zamrzivačem:

 • Spajaju hladnjak i zamrzivač u jednom aparatu - nema potrebe posebno kupovati hladnjak i zamrzivač, tako je i ekonomičnije.

 • Kompaktnost - kombinirani hladnjaci su dizajnirani okomito i zauzimaju manje prostora u kuhinji.

 • Širok izbor - nudimo više vrsta kombiniranih hladnjaka, tako da možete izabrati onaj koji vam najviše odgovara.

Nedostaci kombiniranih hladnjaka:

 • Manji volumen u zamrzivaču – općenito kombinirani hladnjaci imaju manje prostora za spremanje namirnica u zamrzivaču u odnosu na klasične zamrzivače.

Koje vrste kombiniranih hladnjaka nudimo?

 • Tražite zamrzivač za restoran, bife ili druge ugostiteljske objekte.
 • Imate veliku obitelj koja treba puno prostora za skladištenje namirnica.
 • Skloni ste kupnji velikih količina hrane na popustu.
 • Trebate li uskladištiti meso iz klaonice? Zamrzivač škrinje pomoći će vam u spremanju mesa.

Prednosti zamrzivača škrinje:

 • Hladnjak s ledenicom na vrhu - ovi tipovi kombiniranih hladnjaka imaju zamrzivač u gornjem dijelu hladnjaka. Općenito, takvi kombinirani hladnjaci imaju manji zamrzivač u odnosu na one koji ga imaju na dnu hladnjaka. Ipak, prednost je što ako redovito vadite hranu iz zamrzivača, ne morate silaziti niz stepenice.

 • Hladnjak sa zamrzivačem ispod - ovaj tip kombiniranog hladnjaka ima veći zamrzivač, ali kada redovito vadite hranu, stalno saginjanje može biti teško. Također, ovaj hladnjak nije baš prikladan za starije osobe ili one koji imaju problema s leđima.

 • Side-by-side hladnjak i zamrzivač - postoje i modeli u kojima su hladnjak i zamrzivač smješteni okomito jedan pokraj drugog. Takvi hladnjaci se nazivaju i američki hladnjaci, kao što je Grand Host L.

 • Hladnjaci s dvokrilnim vratima - hladnjaci s dvokrilnim vratima imaju vlastita vrata za rashladni dio i posebna vrata za zamrzivački dio. Prednost je što kada se otvore jedna od vrata, toplina ne izlazi iz drugog dijela kombiniranog hladnjaka.

 • Hladnjaci s jednim vratima - ovi hladnjaci sa zamrzivačem rade samo s jednim vratima, koja su zajednička i za hladnjak i za zamrzivač.

Kako odabrati hladnjak sa zamrzivačem

Prilikom odabira kombiniranog hladnjaka i zamrzivača potrebno je uzeti u obzir nekoliko važnih čimbenika. Prvo, morate odlučiti o pravoj veličini za svoje potrebe. Ove jedinice dolaze u različitim veličinama, stoga je važno odabrati onu koja odgovara vašoj kuhinji.

Drugi važan faktor je volumen samog hladnjaka i zamrzivača. Na tržištu postoji nekoliko tipova volumena hladnjaka, stoga prvo morate razmisliti o tome koliko ćete namirnica čuvati u hladnjaku i zamrzivaču. Pri odabiru se može postupati s jednadžbom da jedna osoba u kućanstvu treba imati najmanje 60 litara u hladnjaku i najmanje 25 litara u zamrzivaču.

Drugi važan čimbenik je vrsta zamrzivača. Neke kombinacije hladnjaka i zamrzivača imaju zamrzivač u škrinji, dok druge imaju zamrzivač postavljen na vrhu. Zamrzivači su obično energetski učinkovitiji, pa mogu biti dobar izbor ako želite uštedjeti na računima za energiju.

Prednost ovih hladnjaka je što su uglavnom jeftiniji od kupnje dva odvojena kućanska aparata. Cijene hladnjaka i zamrzivača mogu varirati, ali su često jeftinije od kupnje hladnjaka i zamrzivača zasebno. Ovo može biti izvrsna opcija za one s ograničenim proračunom.

Hladnjaci sa zamrzivačem obično imaju bolje performanse i učinkovitost zamrzavanja od hladnjaka bez zamrzivača. To znači da vaša hrana dulje ostaje svježa i ne morate brinuti da će se tako brzo pokvariti. Ako vam je stalo do svježine hrane, onda je to svakako važan faktor.

Ako tražite praktičan i prikladan način za održavanje hladnoće hrane, kombinirani hladnjak-zamrzivač odličan je izbor. Imajte na umu ove čimbenike kada kupujete i sigurno ćete pronaći savršenu jedinicu za svoje potrebe.

Vrh stranice