3-godišnje jamstvo 14 dana za povrat robe

Hladnjaci i zamrzivači

Hladnjaci i zamrzivači

Hladnjaci i zamrzivači jedni su od najpotrebnijih kuhinjskih aparata u domu, jer se u njih stavljaju sirovine kako bi što dulje trajali. Na tržištu postoji nekoliko vrsta hladnjaka i zamrzivača, svaki s različitim kapacitetom i svojstvima hlađenja. Stoga je prije kupnje važno utvrditi parametre i svojstva koja ovi uređaji moraju zadovoljiti. Trenutno u ponudi imamo više od 180 različitih vrsta hladnjaka ili zamrzivača koji su podijeljeni u nekoliko kategorija:

  • Odvojeni hladnjaci
  • Odvojeni zamrzivači
  • Kombinirani hladnjaci
  • Minibarovi
  • Hladnjaci za vino
  • Hladnjaci za piće

Odvojeni hladnjaci

Samostojeći hladnjaci su električni uređaji koji služe za hlađenje hrane kako bi duže ostala svježa i kako se ne bi pokvarila. Ovaj tip hladnjaka nema ugrađeni zamrzivač za duboko smrznutu hranu. Međutim, ako ste zainteresirani, zamrzivač se može kupiti zasebno. Prednost zasebnih hladnjaka je veći volumen unutar uređaja. S druge strane, hladnjak nema isti kapacitet hlađenja kao zamrzivač, pa u njemu ne možete predugo držati određene namirnice poput mesa.

Odvojeni zamrzivači

Odvojeni zamrzivači ili jednostavno zamrzivači namijenjeni su čuvanju duboko zamrznutih namirnica. Ove vrste samostojećih zamrzivača posebno su popularne u velikim obiteljima ili u domovima s više generacija zbog velikog prostora za pohranu koji nude samostojeći zamrzivači.

Razlikujemo zamrzivače škrinje i ladice. Zamrzivači ne sadrže police koje zauzimaju prostor. Stoga je ovaj tip zamrzivača idealan za spremanje veće količine hrane. Zamrzivači s ladicama su manji i dizajnom podsjećaju na hladnjake, dok su više namijenjeni razvrstavanju hrane na zasebne police.

Kombinirani hladnjaci

Kombinirani hladnjak-zamrzivač je vrsta hladnjaka koji ima i odjeljak za hlađenje i odjeljak za zamrzavanje. Ovaj tip hladnjaka sa zamrzivačem vrlo je popularan jer je praktičan i ima posebna vrata za svaki odjeljak. Kombinirani hladnjak i zamrzivač izvrstan je izbor za one koji žele praktičnost hladnjaka i zamrzivača u jednom uređaju.

Minibarovi

Minibar je mali hladnjak u kojem možete pohraniti piće ili druge grickalice. Najveća prednost minibara je njegova kompaktna veličina, zahvaljujući kojoj se lako može postaviti gotovo bilo gdje. Minibarovi često također imaju staklena vrata i moderan dizajn koji će privući ukusna hladna pića. Još jedna prednost minibara je ta što može pomoći u održavanju pića hladnim bez zauzimanja previše prostora.

Hladnjaci za vino

Vitrine su obavezna oprema svakog dobrog vinara. Okus vina ovisi i o temperaturi na kojoj se vino poslužuje, stoga je potrebno precizno čuvati boce. Ako kod kuće nemate vlastiti podrum, trebali biste razmisliti o kupnji kućne vinske vitrine. Prednost ovog pomoćnika je njegova kompaktna veličina, jer kućna vinska vitrina ne zauzima puno prostora, a njene police su dizajnirane upravo za staklene boce vina. Možete birati između dvije alternative - ugradbeni hladnjaci za vino i samostojeći vinski ormari.

Hladnjak za piće

Hladnjaci za piće odličan su pomoćnik u komercijalnom poslovanju, ali mogu poslužiti i kao kućanski aparati, primjerice u ljetnom vrtu ili na terasi. Ovi uređaji služe za savršeno hlađenje alkoholnih i bezalkoholnih pića. Njihova prednost je što većina ovakvih hladnjaka ima prednja vrata od stakla, pa se lako vidi kakvo je piće unutra.

Osim samih hladnjaka i zamrzivača, vrlo važni elementi u kuhinji su i pećnice, mikrovalne pećnice ili ploče za kuhanje. Tražite li pouzdane i kvalitetne kućanske ili kuhinjske aparate na pravom ste mjestu, možete pogledati našu cjelokupnu ponudu.

Vrh stranice