3-godišnje jamstvo 14 dana za povrat robe

Stropni ventilatori


Stropni ventilator: tropski i domaći elegantan - rashlađujući povjetarac koji ne treba (stajaći) prostor

Činjenica da su stropni ventilatori bili uobičajena značajka javnih zgrada u tropskim zemljama ubrzo nakon elektrifikacije može se uzeti kao dokaz njihove učinkovitosti. Najveća prednost stropnog ventilatora su njegove dimenzije: promjer lopatica do 134 cm omogućuje optimalnu cirkulaciju zraka. (Vjerojatno) najveći nedostatak je činjenica da se ventilator ne može "odložiti". Međutim, različite verzije izrađene od različitih materijala sada omogućuju vizualno savršenu integraciju u dotičnu životnu okolinu. Stropni ventilator sa svjetlom nudi i druge praktične prednosti. O: Zimi rotor na stropu definitivno može smanjiti troškove grijanja. Još jedna prednost je tihi rad stropnog ventilatora. Plafonjera s ventilatorom tako će ubiti nekoliko muha jednim udarcem.

Kako radi stropni ventilator?

Stropni ventilator cirkulira topli zrak na visini - i šalje ga natrag dolje kao struju zraka za hlađenje. Čineći tako

  • prvo, sprječava se nakupljanje topline ispod stropa
  • drugo, postiže se učinkovita i ravnomjerna cirkulacija zraka, što se doživljava kao ugodno.

Kako bi se stropni ventilator trebao okretati?

Za modele s "ljetnim i zimskim radom", smjer vrtnje lopatica rotora može se obrnuti zimi - tj. j. strujanjem zraka prema gore. To stvara pritisak koji uzrokuje tok toplog zraka natrag uza zidove prostorije. Topli zrak vraća se u dio prostorije u kojem se boravi umjesto da se nepotrebno zadržava ispod stropa - ušteda u troškovima grijanja je jasno mjerljiva. Na ovo pitanje bi se moglo odgovoriti i na ovaj način.

Stropni ventilator: Tihi rad

Ipak, odluka o kupnji stropnog ventilatora obično se donosi neposredno prije leta. Uostalom, najplemenitija zadaća ventilatora je pružiti rashlađujući povjetarac. Međutim, jednako je važno da se stropni ventilator u spavaćoj sobi ponaša tiho. Zbog veličine lopatica, stropni ventilatori ne moraju se okretati tako brzo za ovu operaciju, ali ipak postižu učinkovit protok zraka - a istovremeno su tihi. Gotovo svi modeli imaju tri razine snage i jedva postižu vrijednosti iznad 50 db čak i na "punoj snazi". Stropni ventilator s daljinskim upravljanjem stoga je posebno prikladan za spavaću sobu: tih, ugodno hladan i bez neugodnog propuha.

Svjetiljka s ventilatorom: sa svjetlom i prikladnim dizajnom za svaki stil interijera

Rotirajućim lopaticama ispod stropa potrebna je struja - stropni ventilator s lampom pametno koristi činjenicu da je priključak za osvjetljavanje prostorije obično već na sredini stropa. Stropni ventilator s rasvjetom uvijek je opremljen daljinskim upravljačem koji osigurava neovisno uključivanje rasvjete i ventilatora. Ugrađena tijela svjetiljki savršeno su prilagođena dotičnom dizajnu. Kombinacije mat brušenog aluminija sa srebrnim lopaticama ili s završetkom od nikla i mat stakla s toplim drvenim furnirima kao što su orah, trešnja ili ružino drvo svakom udaljenom stropnom ventilatoru daju suptilno elegantan izgled. Stropni ventilator u izgledu drva, primjerice svijetlog javora, izgleda vrlo ugodno, bijela boja je malo nevidljiva, crna boja stvara jak naglasak.

Kupnja stropnog ventilatora: Što uzeti u obzir?

Postoji nekoliko važnih točaka koje treba uzeti u obzir kada razmišljate o kupnji ventilatora sa svjetlom. Raspon krila od 105 cm dovoljan je za prostoriju veličine cca 15 m2. Za prostoriju veličine 20 m2preporuča se kupiti stropni ventilator promjera lopatica 132 cm. Stropni ventilatori nisu laki; ovisno o modelu, teški su od 5 do 15 kg. Stoga je potrebno unaprijed provjeriti nosivost limenih stropova. Osim toga, treba se zapitati postoji li

  • stropni ventilator s osvjetljenjem
  • ili stropni ventilator bez svjetla

trebalo dogoditi. Stropno svjetlo s ventilatorom nudi još jednu praktičnu prednost. Stropni ventilator s osvjetljenjem i daljinskim upravljačem, tih u radu, ne ostavlja ništa nedovoljno poželjnim u pogledu udobnosti. Svi stropni ventilatori Klarstein dolaze s detaljnim i lako razumljivim uputama za montažu - ali ako ste u nedoumici, posavjetujte se sa stručnjakom kako biste bili sigurni. Tada može doći sljedeći toplinski val - Klarstein će se pobrinuti za vašu dobrobit.

Vrh stranice