3-godišnje jamstvo 14 dana za povrat robe

Klarstein Fashion Dutch Oven

Čim sunce zasja, ljudi dolaze u vrt. Ovo je savršeno vrijeme za ljubitelje roštilja koji vole roštiljati. Osim klasičnog plinskog roštilja ili roštilja na drveni ugljen, izvrsna opcija za pripremu hrane je i nizozemska pećnica izuzetno otporna na toplinu. U ovom vrhunskom i izdržljivom nizozemskom loncu ili loncu od lijevanog željeza možete peći, peći, pirjati, kuhati ili pripremati razna jela, pa čak i koristiti gornje i donje grijanje.

Robustan i jak lonac od lijevanog željeza smatra se gotovo neuništivim zahvaljujući izvrsnim svojstvima materijala i prvoklasnoj izradi. Možete kupiti pećnicu od lijevanog željeza i koristiti je na razne načine:

  • roštilj
  • Vatrogasna posuda
  • Lomište u nizozemskoj pećnici
  • Pećnica i štednjak

Bilo da se peče, pirja ili peče, s njim se mogu pripremati gotovo sva jela, poput juha, variva, gulaša, svinjskog mesa, pečenja, kruha i kolača. Toplina se vrlo dobro akumulira u loncu. Glavna razlika od peći je izravan kontakt s izvorom topline, na primjer s ugljenom. Lonac se sastoji od:

  • lonac + poklopac
  • stopala
  • Ručke

Zahvaljujući nogama ovog nizozemskog ili lijevanog željeznog lonca, lonac debelih stijenki, izuzetno otporan na toplinu i toplinu, možete jednostavno postaviti izravno na ugljen ili ga objesiti iznad vatre pomoću ručke. Jednostavan je za korištenje: samo dodajte malo vode u mariniranu ili začinjenu hranu i zatim je bacite na vrući ugljen. Posebna značajka otvora od lijevanog željeza je povišeni vanjski rub na koji možete staviti brikete ili ugljen za stvaranje i donjeg i gornjeg grijanja. Ovo je posebno praktično ako želite pirjati ili peći na ognjištu. Osim toga, rub sprječava kapanje ugljena u hranu. Vaša hrana je pažljivo i savršeno pripremljena. Samo zapamtite da ne podižete poklopac prečesto tijekom kuhanja.

Različite vrste pećnica ili lonaca

Otkrijte veliki izbor kotlova za vatru u našoj online trgovini. Mnogi modeli opremljeni su nogama i ručkom. Dimenzije su također različite, npr.

  • 4 litre: 2 do 4 osobe
  • 5,7 litara: 4 do 6 osoba
  • Nizozemska pećnica 9 litara: 10 i više osoba

Nizozemski set za pećnicu vrlo je popularan i sastoji se od raznih dijelova kao što su lonac s ručkom, tava, posuda za pečenje, ploča za pečenje, stalak za lonce i podizač poklopca. Komplet obično dolazi s podizačem poklopca tako da lako možete podići poklopac.

Važne funkcije holandske pećnice i lonaca od lijevanog željeza

I plitki i duboki lonci pogodni su za pripremu jela na visokoj temperaturi, dok su dublji lonci idealni za pripremu jela na niskoj temperaturi. Zahvaljujući različitim veličinama, svatko može izabrati iz naše široke ponude. Volite li više lonac s dnom ili bez? Potonji se može koristiti i u zatvorenom i na otvorenom. Uz ručku možete također objesiti nizozemski lonac iznad otvorene vatre. A ako poklopac ima noge, može se jednostavno staviti na vrući ugljen i koristiti kao tava.

Prednosti kupnje holandske pećnice

Kada kupujete pećnicu ili lonac od lijevanog željeza od Klarsteina, morate uzeti u obzir brojne prednosti, kao što su različite veličine i modeli koji se mogu koristiti na otvorenoj vatri, roštilju za kuhanje vode ili plinskom roštilju.

Za čišćenje nizozemske pećnice potrebna vam je samo vruća voda i nemetalna lopatica za uklanjanje zagorene hrane. Nakon čišćenja preporuča se lonac istrljati s malo ulja (npr. suncokretovo ulje s točkom dimljenja iznad 200 °C). Ni pod kojim okolnostima ne smiju se koristiti sapuni ili sredstva za čišćenje na posudama od lijevanog željeza. Ta bi sredstva oštetila zaštitni sloj patine i ostavila zaostatak na metalima koji bi ponovno zapalili.

Neka vas inspirira inovativni dizajn naših nizozemskih pećnica, lonaca od lijevanog željeza i lonaca za vatru, koji su izrađeni od visokokvalitetnih materijala i nude dugoročnu dodanu vrijednost pri kupnji. Osim toga, nudimo dvogodišnje jamstvo na sve Klarstein proizvode i besplatan povrat unutar prvih 60 dana.

Često postavljana pitanja o nizozemskim pećnicama

Kako radi holandska pećnica?

Lonac za vatru je prilično težak i čvrst. Izrađen je od lijevanog željeza i obično dolazi s loncem, poklopcem, nožicama i ručkom za nošenje. Ovaj robusni lonac od lijevanog željeza idealan je za razne načine kuhanja kao što su pirjanje, pečenje, pečenje i prženje jela kao što su svinjetina, gulaš, rebarca, chilli con carne ili tjestenina. Kako bi kuhanje bilo još bolje, dobro je nabaviti praktičan pribor. Zato možete kupiti i nizozemsku pećnicu.

Od čega je napravljen vatrogasni spremnik?

Ovaj robusni set za kuhanje od lijevanog željeza sastoji se od lonca i poklopca s malim nožicama na dnu koji omogućuju da se lonac postavi izravno na ugljen ili da se za ručku objesi iznad plamena. Zahvaljujući kupolastom poklopcu, možete naslagati nekoliko ugljena jedan na drugi kako biste postigli savršeno gornje i donje grijanje.

Što je posebno kod lijevanog željeza?

Zbog debljine materijala, nizozemski lonac će relativno dugo zadržati toplinu. Stoga je idealan za pripremu pirjanih jela. Lijevano željezo treba vremena da održi temperaturu u prostoriji, ali će je zadržati dugo vremena. Čak i kad se plamen ugasi, u njemu ostaje još mnogo topline i energije.

Vrh stranice