3-godišnje jamstvo 14 dana za povrat robe

Grijalice za terasu

 • FAQ

 • Fleksibilno grijanje s zračećim grijačima i infracrvenim grijačima: precizno grijanje - mobilno i precizno

  Mobilna rješenja za grijanje sve su traženija u raznim područjima života. Među vodećim igračima su segment outdoor aktivnosti i wellness sektor. Zračeća ili infracrvena grijalica obećava umirujuću toplinu i možete je naručiti od KLARSTEIN-a u širokom izboru. Sljedeći pregled objašnjava što je zapravo važno pri kupnji infracrvene grijalice ili infracrvene ploče.

  Iz tih razloga vrijedi kupiti zračeći grijač

  Grijač zračenja šalje generiranu energiju vrlo precizno do mjesta koje treba opskrbiti toplinom. Okolni zrak se ne zagrijava jednako, što značajno pojačava doživljaj grijanja. To znači da se vanjski prostori mogu savršeno zagrijati, što može biti prava korist pri niskim temperaturama čak i u večernjim ljetnim satima. Za unutarnju upotrebu, grijanje infracrvenim zračenjem također je prikladno rješenje kada se radi o održavanju građevinske tkanine suhom. Na taj način se može učinkovito spriječiti stvaranje plijesni.

  Grijaći element zračenja postavlja se brzo i jednostavno, te je stoga prikladan i kao brzo rješenje u slučaju privremene nedostupnosti drugih izvora topline. Svatko može sam obaviti montažu bez potrebe za angažiranjem specijalizirane tvrtke. Grijač se montira u kratkom vremenu. Ovisno o odabranom modelu, moguće je i upravljanje putem aplikacije. Za to je potrebna Wi-Fi veza s drugim uređajem. To znači da su reflektori također stigli u eru pametne kuće.

  Koje vrste infracrvenih grijača postoje?

  Ovisno o primjeni, kompaktna rješenja za grijanje dostupna su kao kratkovalni, srednjevalni i dugovalni radijatori. Najjači su kratkovalni uređaji koji se koriste u prostorijama s visokim toplinskim učinkom. To se, primjerice, odnosi na kupaonice i saune. Infracrvena grijalica za kupaonicu stoga je izvrsno rješenje za brzo postizanje temperature, čak i u kratkom roku.

  Ostala područja primjene ovih grijača su dječji stolovi za presvlačenje i sobe terapeutskog karaktera. Dugovalni infracrveni radijatori namijenjeni su za unutarnje prostore, a posebno su ekonomični ako se njima želi dulje vrijeme grijati prostorije. Kupnja infracrvene grijalice sa srednjim valovima je varijanta koja je namijenjena i za unutarnju i za vanjsku upotrebu.

  Infracrveni panel za kupaonicu i mnoge druge primjene

  Razlozi za kupnju infracrvene grijalice vrlo su složeni. Uz nekoliko namjena, idealni su kao dodatni izvor topline između radijacijskih grijača. Stoga se mogu koristiti posebno u novim zgradama. Oni obično imaju izvrsnu izolaciju, pa je potrebno manje topline nego u starim zgradama. Osim toga, u dječjoj sobi može se koristiti i panel kojim se upravlja infracrvenim svjetlom i koji je prilagođen potrebama djeteta.

  Budući da je radijacijska ili infracrvena grijalica vrlo kompaktnog dizajna i predstavlja rješenje za grijanje u malom formatu, može pronaći novi dom iu Tiny House. KLARSTEIN modeli također su odličan izbor za kampiranje. Naše infracrvene grijače karakterizira kvaliteta i dizajn. Postoji prvorazredni izbor od mobilne ploče preko klasičnog grijaćeg elementa do zidnog držača ručnika.

  Često postavljana pitanja o infracrvenim grijačima i panelnim grijačima

  Kako rade infracrveni grijači i infracrveni paneli?

  Infracrvene panelne grijalice koriste infracrveno zračenje za zagrijavanje ljudi i objekata koji se nalaze u njihovoj blizini. Za razliku od konvencionalnih grijalica koje zagrijavaju zrak i distribuiraju ga po prostoriji, infracrvene grijalice i paneli izravno zagrijavaju predmete. Ova vrsta grijanja je nevjerojatno učinkovita i može uštedjeti energiju jer nema potrebe grijati cijelu prostoriju. Osim toga, korištenje infracrvenih grijaćih panela dobar je izbor za alergičare jer ne dižu prašinu i rade tiho. Toplina iz predmeta u prostoriji zrači se natrag u zrak, stvarajući stalnu i ugodnu temperaturu.

  Koje su prednosti infracrvenog grijača?

  Infracrveni grijači imaju nekoliko prednosti u odnosu na konvencionalne sustave grijanja. Prvo, energetski su učinkoviti pa s njima možete uštedjeti na grijanju. Drugo, tihi su i ne stvaraju buku, što ih čini idealnim za korištenje u spavaćim sobama, uredima i drugim tihim prostorima. Treće, brzo se zagrijavaju i pružaju trenutnu toplinu.

  Jesu li infracrveni emiteri i infracrveni paneli energetski učinkoviti?

  Infracrvene grijalice i infracrveni paneli izuzetno su energetski učinkoviti jer emitiraju infracrveno zračenje koje direktno zagrijava ljude i predmete, za razliku od klasičnih grijača koje griju zrak. To dovodi do manjeg gubitka topline i učinkovitijeg korištenja energije. Osim toga, ovi su grijači često opremljeni ugrađenim termostatima i mjeračima vremena koji pomažu u reguliranju potrošnje energije i smanjenju troškova. Općenito, infracrvene grijalice i infracrvene panelne grijalice odličan su izbor za ljude koji žele ostati topli i udobni uz uštedu na troškovima energije.

  Kako čistiti i održavati infracrveno grijanje i panelno grijanje?

  Čišćenje i održavanje infracrvenih radijatora i panelnih grijača ključno je za njihovu dugovječnost i učinkovitost. Prvo isključite vatru i ostavite da se potpuno ohladi. Zatim obrišite površinu grijača mekom krpom. Za tvrdokorne mrlje koristite blagu otopinu sapuna i meku krpu. Nemojte koristiti abrazivna sredstva za čišćenje ili četke za ribanje koja bi mogla oštetiti površinu grijača. Redovito čišćenje i održavanje će vašu infracrvenu grijalicu održati u učinkovitom i sigurnom stanju.
  Vrh stranice