3-godišnje jamstvo 14 dana za povrat robe

Navijači satova

Namotači za satove

Možda se neki od vas pitaju što su zapravo namotači satova, poznati i kao namotači satova. Namotač sata je uređaj koji pomaže da vaš automatski sat ostane navijen i spreman za nošenje. Automatski satovi jednostavno se oslanjaju na kretanje vašeg ručnog zgloba da rade, pa ako ih ne nosite redovito, mogu prestati raditi nakon nekog vremena. Namotač sata u biti simulira kretanje vašeg zapešća i drži sat u pokretu čak i kada ga ne nosite. Ovo je posebno važno za luksuzne i kolekcionarske satove, koji mogu biti skupi i teško ih je zamijeniti.

Dakle, ako tražite doista moderan dodatak svom modernom domu, namotač za sat bit će pravi izbor za vas. Naš asortiman navijača satova zadovoljit će ne samo poslovne ljude i kolekcionare satova koji vole nositi ili skupljati luksuzne i kolekcionarske satove, već i obične ljude koji cijene svoje vrijeme, a posebno svoje satove!

Što ćete naučiti o navijačima satova u ovom članku?

 • Koje vrste namotača satova poznajemo?
 • Kako rade navijači satova?
 • Koje su glavne prednosti navijanja satova?
 • Kako odabrati pravi namotač sata?
 • Koje su prednosti kupovine na Klarstein.sk?
 • Često postavljana pitanja

Koje vrste namotača satova poznajemo?

Na tržištu postoji mnogo različitih vrsta navijača satova, od jednostavnih uređaja na baterije do sofisticiranijih modela s višestrukim postavkama i programabilnim mjeračima vremena. Također možete pronaći namotače satova koji dolaze s ugrađenim spremištem za vašu kolekciju satova. Cijene navijača za satove kreću se od oko 30 do nekoliko tisuća eura, tako da će se sigurno naći jedan za svaki budžet.

Kako rade navijači satova?

Navijači za sat su uređaji koji pomažu da vaš automatski sat radi čak i kada ga ne nosite. Rade na sljedećem principu:

Navijač za sat je u osnovi poseban uređaju koji se umeće vaš sat. Ovaj uređaj zatim tijekom vremena napravi određeni broj okretaja i polako se okreće u oba smjera.

Zahvaljujući tome, vaš automatski sat nikada ne staje, a ulje za podmazivanje je ravnomjerno raspoređeno kroz mehanizam sata. To pomaže održati sat u dobrom radnom stanju i sprječava njegovo oštećenje tijekom vremena.

Dakle, ako imate automatski sat, razmislite o ulaganju u kvalitetan navijač sata. Pomoći će vam da vaš sat otkucava godinama koje dolaze!

Koje su glavne prednosti navijanja satova?

Pruža praktičnost i štedi vam vrijeme, a vama kao vlasniku sata pruža mir da je vaš sat uvijek spreman za rad, čak i ako ga rijetko nosite.

Smanjuje habanje i habanje mehanizma za navijanje sata, čime se produljuje njegov vijek trajanja.

Kako odabrati pravi namotač sata?

Ako razmišljate o kupnji navijača za sat, važno je razmisliti o tome koliko satova trebate pohraniti i o kakvoj se vrsti sata radi. Na primjer, ako imate kolekciju vintage satova s ​​finim mehanizmima, poželjet ćete odabrati navijač sata s posebno pažljivom postavkom navijanja. S druge strane, ako imate samo nekoliko svakodnevnih automatskih satova, osnovni model će biti dovoljan. U svakom slučaju, svatko može izabrati iz naše široke ponude.

Koje su prednosti kupovine na Klarstein.sk?

 • Jamčimo 3 godine jamstva.
 • Širok izbor dizajnerskih komada za svaki dom.
 • Mogućnost isprobavanja proizvoda 14 dana.
 • Besplatna dostava u cijeloj Slovačkoj.
 • Za označene proizvode nudimo ekspresnu dostavu koja stiže unutar dva radna dana.

Često postavljana pitanja

1. Oštećuju li satovi namotači sata?

Kvalitetan namotaj sata ne bi trebao oštetiti sat. Ako sat ne nosite svakodnevno, preporučuje se redovito navijanje kako se ulje ne bi taložilo. Više korištenja, uključujući navijanje sata, može na kraju dovesti do većeg trošenja. Naravno, namotač sata ne bi se trebao koristiti neograničeno dugo.

2. Je li moguće da bi navijač sata mogao "pretjerati" sat?

Ne. Danas gotovo svi automatski satovi imaju opciju koja isključuje mehanizam za navijanje čim se glavna opruga potpuno namota.

Ipak, pri odabiru navijača treba se pridržavati preporuka proizvođača satova. Trebali biste znati na koji se način sat mora navijati i koliko se okretaja dnevno preporučuje da bi bio u dobrom radnom stanju. Treba uzeti u obzir da ako se vaš sat okreće mnogo više nego što bi trebao, to može rezultirati prekomjernim trošenjem mehanizma i time skratiti vijek trajanja vašeg sata.

3. Ne trebate navijač za sat ako imate sljedeće vrste satova:

Kvarcni satovi. Ovaj kvarcni mehanizam radi na bateriju. Ručni mehanički sat. Mehanizam ovog sata mora se ručno navijati svaki dan. Kinetički sat. Kinetički satovi zahtijevaju "kinetički" punjač.

Vrh stranice