3-godišnje jamstvo 14 dana za povrat robe

Minibarovi

Mini hladnjaci i minibarovi

Mini hladnjak ili minibar izvrstan je pomoćnik pri čuvanju i hlađenju raznih pića u limenim, staklenim ili plastičnim bocama. Nekada su takvi mali hladnjaci bili dio soba u skupim hotelima, posebice u Americi, no danas su uobičajena praksa. Čak su i takvi minibarovi postali popularni kućanski aparati.

Ovakvu vrstu malih hladnjaka najčešće možete sresti u raznim barovima, restoranima ili sportskim centrima. Najčešće se u njima spremaju razna slatka pića, piva ili energetska pića. No, takav minibar može poslužiti i u domu, primjerice na terasi, uz bazen ili negdje u dvorištu, da ne morate ići do hladnjaka unutar kuće po piće.

Neki mini hladnjaci imaju čak i zamrzivač. Alternativa takvim mini barovima mogu biti, primjerice, vinske vitrine ili veći hladnjaci za piće.

Glavne prednosti mini hladnjaka i minibara

 • Kompaktna veličina - većina minibarova ili hladnjaka ne prelazi volumen veći od 90 litara.
 • Manja potrošnja električne energije od konvencionalnih hladnjaka za piće.
 • Relativno niska cijena - mini hladnjaci za piće nisu skupi. Kod nas možete pronaći najjeftinije već od 119€.
 • Elegantan dizajn - Minibarovi ne moraju služiti samo kao mjesto gdje možete ohladiti svoje pivo ili piće, već mogu i fino prilagoditi cjelokupni dizajn prostora u kojem ih spremate.
 • Prozirna vrata – neke vrste mini hladnjaka imaju staklena vrata kroz koja možete brzo vidjeti koja su pića ili piva u njima.

Kako odabrati minibar?

Prije odabira mini hladnjaka ili minibara za piće potrebno je razmotriti nekoliko kriterija:

 • Tražite li ugradbeni ili samostojeći minibar?
 • Koja će zapremina mini hladnjaka odgovarati vašim potrebama?
 • Koje će dimenzije minibara stati u vaš prostor?
 • Koja će vrsta vrata odgovarati mjestu vašeg minibara?

Ugradbeni ili samostojeći minibarovi

Prvo pitanje na koje morate odgovoriti prije odabira minibara je vrsta minibara: želite li ugradbeni ili samostojeći uređaj?

 • Ugradbeni minibarovi imaju prednost što ne zauzimaju puno prostora, jer su dio prostora u kojem ga spremamo. Nedostatak ovih izvedbi je što su zahtjevnije u slučaju kvara. U tom slučaju bi se također morale rastaviti sve druge stvari u blizini kako bi se mini frižider mogao izvući sa zadanog mjesta.

 • Samostojeći minibarovi, s druge strane, zauzimaju više mjesta, no s njima se lako snalazite bez većih komplikacija, a imate i mogućnost da ih u svakom trenutku premjestite na drugo mjesto.

Zapremina mini hladnjaka za piće

Važna je i zapremina mini hladnjaka. Ovdje morate razmisliti koliko često i za koliko ljudi će vaš mini hladnjak služiti. Ako će se nalaziti npr. na terasi kuće i koristit će se samo povremeno, onda je mini hladnjak obujma 20-30 litara sve što vam treba. Za veći broj ljudi, primjerice, za sjedenje s prijateljima i ispijanje piva iz domaće pivovare, prikladnije je nabaviti hladnjak obujma najmanje 50 litara.

Dimenzije

Ako planirate kupiti barski hladnjak, ne zaboravite provjeriti dimenzije u popisu parametara. Izmjerite mjesto na koje ga želite postaviti i dimenzijama ciljanog prostora dodajte marginu od najmanje 2 centimetra, kako hladnjak ne bi bio prenatrpan ostalim dodacima. Na taj način možete jednostavno osigurati da sve savršeno pristaje i bude udobno za korištenje.

Vrsta vrata

Posljednja stavka na popisu je dizajn vrata. Na izbor imate dvije mogućnosti, hoće li vrata biti prozirna (staklena) ili neprozirna. Ovdje morate razmisliti u koju svrhu želite koristiti mini hladnjak. Ako ga želite koristiti u komercijalne svrhe, preporučujemo da odaberete staklena vrata kako bi vaši kupci uvijek znali što je unutra. Za kućnu upotrebu lako možete odabrati opciju prema svojim željama.

Vrh stranice