3-godišnje jamstvo 14 dana za povrat robe

Kuhinjsko posuđe


kuhinjskog posuđa

Kod kuhanja ili pečenja, rezanja, miješanja ili skladištenja: rad u kuhinji puno je lakši s pravim alatom. Izbor je velik - od osnovne opreme preko posebnog pladnja za baguette do rezača za raviole. Što vam je zaista potrebno ovisi o vašim kuharskim navikama, osobnim preferencijama i veličini vašeg kućanstva.

Korisni kuhinjski pribor u svim varijantama

Kuhinjske žlice, lopatice, kuhače i metlice spadaju u osnovnu opremu svake kuhinje. Međutim, prije samog kuhanja potrebno je pripremiti sirovine. Uz zdjelu, cjedilo, vagu i mjernu posudu ne smije nedostajati ni odgovarajući nož. Treba imati i ribež, kuhinjske škare i otvarač za konzerve, kao i posude za pečenje i pečenje, lonce i tave.

Neizostavan kuhinjski pribor su i posude za higijensko skladištenje namirnica. Nisu prijeko potrebni, ali su stvari poput gulilice, preše za češnjak, žlice za sladoled ili posebne žlice za špagete itd. vrlo korisne. Bilo metal ili plastika, drvo ili staklo: Kuhinjsko posuđe, zdjele i posude dostupni su u različitim materijalima i imaju odgovarajuća različita svojstva.

Gdje se koriste različita pomagala?

Ovisno o namjeni kuhinjski pribor možete koristiti za stolom, štednjakom, radnom pločom, hladnjakom ili pećnicom. Dok se osnovni alati poput zdjela ili posuda za pečenje mogu koristiti na mnoge načine, alati poput valjaka za tijesto, mjernih posuda ili tučka i mužara dizajnirani su za vrlo specifične svrhe. Posuđe koje koristite na obloženim tavama treba biti od drva ili plastike kako ne biste oštetili tavu.

Za učinkovit rad preporučljivo je najvažnije alate postaviti što bliže jedan drugome. Na primjer, kuhinjskim žlicama i lopaticama mjesto je na štednjaku, a ne u stražnjoj ladici. Blok noževa i daska za rezanje imaju svoje idealno mjesto odmah do radne ploče. Naprotiv, kuhinjski pribor koji koristite samo povremeno možete spremiti u kuhinjski ormarić.

Što trebam uzeti u obzir pri kupnji posuđa za kuhinju?

Želite li kupiti kuhinjsko posuđe? Najbolje je unaprijed razmisliti što vam je potrebno. Primjerice, ako rijetko pečete kolače, nije vam nužno potrebno pet različitih kalupa za pečenje, a ako nemate puno prostora za zalihe, dobra ideja je sustav slaganog stakla. Volite li kuhati i stalno isprobavati nove stvari, s vremenom možete proširiti svoju opremu. Bilo da se radi o bocama čaja ili tanjurima za doručak, kolicima za posluživanje, dječjem posuđu ili japanskim noževima - s pravim priborom kuhanje je dvostruko zabavnije.

Posljednji savjet: uvijek uzmite u obzir količinu posla kada donosite odluku o kupnji. Što je kuhinjsko posuđe glađe i jednostavnije, čišćenje je lakše i brže.

Pitanja

Koji su najvažniji kuhinjski pribor?

Osnovna oprema svake kuhinje uključuje kuhinjsko i blagovaonsko posuđe, pribor za jelo, dasku za rezanje, posudu za pečenje, blender i posude za odlaganje.

Koji je materijal najbolji za kuhinjsko posuđe?

Kuhinjski dodaci od nehrđajućeg čelika posebno su robusni i higijenski. Međutim, za tave s premazom trebali biste koristiti samo drveno ili plastično posuđe.

Isplati li se kupiti kuhinjsko posuđe u kompletu?

U kompletu se sve lijepo slaže a cijena bi mogla biti niža. Ipak, trebali biste razmisliti koliko prostora imate i što vam je stvarno potrebno.
Vrh stranice