3-godišnje jamstvo 14 dana za povrat robe

Uljni radijatori


Zagrijte se brzo posvuda s ekonomičnim uljnim radijatorom

Uljni radijator je mobilni izvor topline za rashladne prostorije. To ga čini idealnim rješenjem za podrume, garaže ili nedovršene zgrade. Uljni radijator je električno grijaće tijelo s iznimno malom potrošnjom energije. To osigurava njegov ogrjevni medij i moderan sustav upravljanja.

Kako radi hladnjak ulja

Radijatori su grijna tijela s tekućim medijem. Posebno su poznati vodeni radijatori. U usporedbi s vodenim radijatorima, uljni radijatori imaju prednost jer ne mogu hrđati iznutra. U radijatoru se nalazi grijaća šipka. Time se zagrijava medij za grijanje. Nakon postizanja potrebne temperature radijator se isključuje. Međutim, ulje je još uvijek vrlo toplo i dugo zrači toplinom. Zahvaljujući tome, uljni radijator je mnogo ekonomičniji u pogledu potrošnje električne energije od zračećeg grijača.

Više informacija o radu uljnih radijatora, konvektorskih grijalica i infracrvenih grijalica možete pronaći u Klarstein priručniku za električne grijalice.

Propis za uljne radijatore

Čak i jeftini uređaji danas imaju opsežne funkcije za prikladnu kontrolu grijanja. To uključuje, na primjer, sljedeće funkcije:

  • LED zasloni
  • mjerači vremena
  • Termostat
  • Puhalica

Zaslon prikazuje trenutnu i željenu temperaturu. Korisnik tako uvijek ima točan pregled nad razvojem topline. Integrirani timeri uključuju grijanje uljnog radijatora u željeno vrijeme. Ovo je vrlo praktično kada, na primjer, želite pripremiti podrum za zabavu.

Uljni radijator s termostatom konstantno regulira svoju toplinu. Ako prostorija postane prehladna, prekidač termostata ponovno uključuje radijator kako bi održao konstantnu temperaturu. Uljni radijator s ventilatorom iznimno brzo raspoređuje toplinu.

Hladnjak ulja za kontinuirani rad?

Uljni radijator, kao i svaki mobilni električni grijač, prikladan je za kontinuirani rad samo pod određenim uvjetima. Troškovi energije su relativno niski u slučaju električnog grijača. No, ne mogu se usporediti s trajno ugrađenim sustavom grijanja na plin, ulje ili pelete. Hladnjak napunjen uljem stoga je posebno koristan za povremenu uporabu. U dobro izoliranoj prostoriji radijator ima najveću učinkovitost i učinkovitost.

Konvektor ili pivski radijator?

Konvektor je električni grijač s poklopcem i posebnom konstrukcijom. Radi se o velikim panelnim radijatorima koji mogu pokrenuti tzv protok konvektora. Ovo zagrijava zrak i diže se. Topli zrak struji duž stropa dok se ponovno ne ohladi na suprotnoj strani prostorije i padne na pod. Odatle putuje natrag u konvektor, gdje se ponovno zagrijava i diže. Na taj način zrak u prostoriji postaje sve topliji. Konvektor radi relativno sporo i ima veliku potrošnju energije. Posebno je pogodan za veće zatvorene prostorije s dobrom izolacijom. Međutim, on nema brzinu i pokretljivost hladnjaka ulja. Ove jedinice proizvode više točkaste topline za brzu upotrebu.

Mali uljni radijator

Mali radijator je idealno rješenje za odgovarajuće male potrebe. Budući da su uljni radijatori posebno sigurni od akumulirane topline, prikladni su za točkasto zračenje:

  • Ležaji u negrijanim prostorijama
  • Manuelna radna mjesta
  • Briga o malim životinjama u kavezima
  • za zagrijavanje nogu stojeći (recepcioneri, barmeni)

Uljni radijator je bešuman, bez mirisa i potpuno siguran. To ga čini idealnim za privremenu upotrebu, kao što su sajmovi, zabave ili kao rezervna jedinica.

Kupite hladnjak ulja

Klarstein nudi širok izbor uljnih radijatora koje možete kupiti online. Načini plaćanja za kupnju hladnjaka ulja su Visa, Paypal ili akontacija. Uljne radijatore isporučuje DPD i stižu do kupca u roku od nekoliko dana.

Vrh stranice