3-godišnje jamstvo 14 dana za povrat robe

Etanolski kamini


na etanol Dekorativno grijanje s kaminom na etanol

Kamin na etanol je siguran i vrlo dekorativan izvor topline za dom. Vizualni je ukras dnevnih soba i blagovaonica te fascinira svojim bezdimnim žutim plamenom.

Kako radi kamin na etanol

Kamin na etanol sastoji se od kade od nehrđajućeg čelika, spremnika i staklenih ploča za zaštitu. Plamen uvijek gori onoliko koliko kaca dopušta. To vam daje veliku slobodu pri projektiranju kamina na etanol. Ovaj dekorativni grijaći element dostupan je u sljedećim verzijama:

  • Stolni kamin
  • Samostojeći kamin na etanol
  • Zidni kamin na etanol

Stolni kamini na etanol toliko su lagani i kompaktni da ih možete postaviti na stol. Otporne na toplinu i dobro izolirajuće noge sprječavaju prijenos topline na ploču stola. Međutim, hitno je potrebno zaštititi stolne kamine od prevrtanja. Stoga kućne ljubimce i djecu koja se vesele moraju držati podalje od stolnih kamina. Stolni kamini prvenstveno su dekorativne naravi. Samostojeći kamini na etanol vizualni su vrhunac u dnevnoj sobi. Zrače ugodnom udobnošću, posebno u jesenskim mjesecima. Posebno je povoljno što plamen etanola gori bez dima. Zidni kamini posebno su sigurni jer se ne mogu prevrnuti.

Korištenje kamina na etanol

Kamini na etanol prvenstveno su dekorativni element. Nude ugodno, toplo treperenje otvorenog plamena. Ovaj plamen je konstruktivnim mjerama maksimalno zaštićen od širenja. Korištenje gorućih gelova ili pasta dodatno smanjuje rizik od požara ako padnu. Međutim, ova goriva oslobađaju dim i neugodne mirise. Stoga njihovu upotrebu treba pažljivo razmotriti. Međutim, kamin na etanol manje je prikladan za specifično grijanje prostorija. Najveći nedostatak im je velika potreba za kisikom. Primjerice, dimnjak potroši točno onoliko zraka za disanje koliko 16 odraslih ljudi u jednom satu. Toplinska učinkovitost peći na etanol stoga je isključena zbog potrebe za redovitom ventilacijom. Klarstein stoga nudi niz prikladnijih rješenja za ekonomično grijanje prostorija.

Ekološki rad s bioetanolom

Etanol je običan čisti alkohol. Dobiva se fermentacijom voća. Bioetanol se proizvodi na iznimno nježan način i potpuno je neutralan u pogledu emisije CO2. Kamin na bioetanol stoga je vizualni užitak mirne savjesti. Kao zaseban kamin na bioetanol, djeluje izuzetno dekorativno u dnevnom boravku i zrači ugodnom atmosferom.

Kupite kamin na etanol u Klarsteinu

Klarstein vam nudi razne vrste kamina na etanol s učinkovitim funkcijama. Svaki proizvod je testiran TÜV/GS i nudi maksimalnu sigurnost. Upute za montažu i rad isporučene s proizvodom sadrže informacije o sigurnoj uporabi proizvoda. Detaljan pregled Klarstein grijača možete pronaći u priručniku o električnim grijačima.

Sigurno rukovanje kaminom na etanol

Uz poštivanje svih propisa kamin na etanol je potpuno neškodljiv i siguran za korištenje. Ipak, peć na etanol je otvoreni kamin. Stoga preporučamo da prilikom korištenja kamina na etanol uvijek imate pri ruci odgovarajući aparat za gašenje požara. Upozorenje: Voda ne samo da nije prikladna za gašenje požara etanolom, već je i vrlo opasna! U dodiru s vodom plamen se širi sve dalje! Protupožarna deka ili aparat za gašenje s pjenom najbolji je način za brzo i sigurno gašenje požara etanola. Vatrootporne deke također su idealni vatrootporni proizvodi za kuhinju. Friteze i tave koje su se zapalile također se mogu brzo i sigurno staviti pod kontrolu pomoću ovog praktičnog alata.

Vrh stranice