3-godišnje jamstvo 14 dana za povrat robe

Vrtni roštilji


Kao odmor u vlastitom vrtu - plinski roštilj to omogućuje

Kameni roštilj kao svestrani pomoćnik

Vrtni roštilji posebno su popularni ljeti i dostupni su u mnogo različitih varijanti. U svakom slučaju, kameni vrtni roštilj privlači pažnju u vašem vrtu i napravljen je da traje. Ovo je vrlo posebna kupnja, koja je posebno namijenjena ljubiteljima vrta i roštilja. Iako je cijena kamenog roštilja nešto viša od cijene usporedivih vrtnih roštilja, on nudi nekoliko prednosti. Iako je kameni roštilj nešto glomazniji od ostalih vrsta roštilja i zauzima dosta prostora, izuzetno je stabilan i dobro zaštićen od nepovoljnih vremenskih uvjeta.

Ako volite često roštiljati i imate relativno veliku okućnicu te volite pozvati prijatelje na vrtnu zabavu, na pravoj ste strani s kamenim vrtnim roštiljima. Posebna prednost je tradicionalna atmosfera, no ne može se poreći intenzivna aroma jela s roštilja. Osim toga, ako je vrtni roštilj od opeke, savršeno se uklapa u vrt dizajniran u toskanskom stilu. Nema sumnje: pečenje na takvom roštilju mora biti jednostavno ukusno i, naravno, privlačiti pažnju u cijelom kraju.

Tradicionalno uživanje u pečenju roštilja na drveni ugljen

Roštilji na drveni ugljen općenito su vrlo pogodni za vrt jer simboliziraju izvorni način pečenja na roštilju. Kad se vrtni roštilj napuni drvenim ugljenom, na hranu se prenosi posebna aroma. Ako nemate mjesta za kameni vrtni roštilj, na sigurnoj je strani klasični mobilni roštilj na drveni ugljen. Oni se mogu transportirati na otvorenom pod odgovarajućim vremenskim uvjetima, ali se također mogu prikladno skladištiti i zaštititi od vremenskih nepogoda. Neki od ovih roštilja kombiniraju roštilj na drveni ugljen i pušnicu.

Često su višeetažni, pa nude dovoljno prostora za bujnu zabavu s roštiljem. Odresci, hrskave kobasice, rebarca, riba ili povrće mogu se ukusno ispeći u vrtnom roštilju na drvenom ugljenu. Ako želite kupiti vrtni roštilj, trebali biste potražiti čvrsti materijal. Prednost roštilja od nehrđajućeg čelika je njegova izuzetna stabilnost. Sjajni metal daje mu plemenit izgled. Vrtni roštilj od nehrđajućeg čelika impresionira svojom stabilnošću i može izdržati čak i negostoljubive vremenske uvjete. Za razliku od ostalih roštilja na drveni ugljen, ovaj vrtni roštilj ne treba nositi kada pada kiša. Ne hrđa i lako se čisti s malo sredstva za čišćenje roštilja.

Brzo i jednostavno uz plinski roštilj

Vrlo popularna vrsta roštilja je plinski roštilj. Zagriženi ljubitelji roštilja mogu mu poreći izvornu privlačnost roštilja, ali ima neke prednosti u rukavu koje se ne mogu poreći. Vrtni roštilj na plin ne dimi i ne ispuhuje čađu te proizvodi mnogo manje emisija, što posebno veseli susjede. Usput, izgleda sjajno ne samo u vrtu, već i na balkonu. Osim toga, nema pepela koji bi se kasnije morao zbrinjavati. Svatko tko želi kupiti dvorišni roštilj također treba imati na umu da se plinski roštilj zagrijava mnogo brže od roštilja na drveni ugljen. Vrlo brzo se "zagrije" i nema ograničenja u tome koliko dugo možete roštiljati sve dok imate dovoljno plina. Mali nedostatak plinskog roštilja je nedostatak zadimljenog okusa hrane s roštilja, što je odlučujući kriterij za mnoge ljubitelje roštiljanja.

Vrh stranice