3-godišnje jamstvo 14 dana za povrat robe

Ploče za kuhanje

Ploče za kuhanje

Ploča za kuhanje jedan je od osnovnih kućanskih aparata bez kojeg ne bi mogla postojati nijedna kuhinja. Stoga ne smijete podcijeniti izbor ploče za kuhanje. Glavna funkcija svake ploče za kuhanje je proizvodnja topline potrebne za kuhanje. Ali zahvaljujući naprednim tehnologijama, ploče za kuhanje mogu svakodnevno kuhanje pretvoriti u doživljaj.

Kako odabrati ploču za kuhanje?

Na tržištu su dostupne 3 vrste ploča za kuhanje: plinske, staklokeramičke i indukcijske. U nastavku smo za vas naveli njihove osnovne karakteristike, prednosti i nedostatke.

Ploče za kuhanje na plin

Plinske ploče za kuhanje koriste plin kao izvor. Ova vrsta ploče za kuhanje popularna je uglavnom jer je pristupačna i brzo se zagrijava. Također imaju dobru kontrolu plamena, što je bitno pri kuhanju. Plinske ploče za kuhanje koriste mlaznice za spajanje na propan-butan i prirodni plin. Modeli na propan-butan pogodni su za mjesta gdje nema priključka na prirodni plin, na primjer u vikendici. Međutim, plinske ploče za kuhanje imaju određene nedostatke. Mogu biti opasni ako dođe do curenja plina i zahtijevaju redovito čišćenje kako bi se spriječilo nakupljanje masnoće i prljavštine. Također, njihova montaža može biti zahtjevnija u odnosu na druge ploče za kuhanje.

Staklokeramičke ploče za kuhanje

Staklokeramička ploča za kuhanje izbor je broj jedan za moderne kuhinje. Ova vrsta ploče za kuhanje ima nekoliko posebnosti koje će vam olakšati kuhanje. Možete odabrati verziju bez okvira koja se stapa s površinom kuhinjskog elementa ili okvir od nehrđajućeg čelika koji štiti ploču od mehaničkih oštećenja. Ostale značajke keramičkih ploča za kuhanje uključuju: brzo pokretanje, glatku površinu koja se lako čisti, kontrolu na dodir ili tajmer. Staklokeramičke ploče za kuhanje jednostavne su za korištenje i održavanje.

Indukcijske ploče za kuhanje

Indukcijske ploče za kuhanje odličan su izbor s ekonomskog gledišta jer imaju nižu potrošnju energije u usporedbi s drugim vrstama ploča za kuhanje. Gubici topline tijekom kuhanja su samo 10%, tako da štedite na računu za električnu energiju. Zagrijavaju se samo kada se na njih stavi posuđe, tako da se ne gubi energija. Zahvaljujući modernim značajkama kao što su kontrole na dodir i mjerači vremena, korištenje indukcijskih ploča za kuhanje još je praktičnije. Jedini nedostatak je što je potrebno koristiti posebne posude s magnetskim dnom.

Prilikom odabira staklokeramičke ploče za kuhanje treba obratiti pozornost na nekoliko stvari:

  • Brave za djecu: Ako imate djecu, sigurno ćete cijeniti ploču za kuhanje koja ima blokade za djecu. To su kontrole na dodir koje sprječavaju djecu da mijenjaju postavke ili uključe ploču za kuhanje.

  • Dvostruka zona: Dvostruka zona je također korisna. To su dvije zone kuhanja na većini staklokeramičkih ploča, gdje je manja zona veća iznutra.

  • Tajmer: Tajmer ploče za kuhanje pomaže vam da sve držite pod kontrolom.

  • Power Boost: Neke ploče za kuhanje imaju posebnu funkciju - Power Boost, koja je idealna za pečenje mesa ili prženje.

  • Kompatibilnost: plinske i staklokeramičke ploče za kuhanje kompatibilne su s bilo kojom posudom, ali indukcijske ploče za kuhanje kompatibilne su samo s indukcijskim posudama.
Vrh stranice