3-godišnje jamstvo 14 dana za povrat robe

Pod vakuumom

Sous vide (francuski prijevod: "pod vakuumom") je metoda koja se odnosi na proces vakuumskog zatvaranja hrane u vrećicu i zatim kuhanja do vrlo precizne temperature u vodenoj kupelji. Kuhanje sous vide metodom jednostavno je, moderno i nadasve vrlo učinkovito. Ova tehnika daje rezultate koji se ne mogu postići nijednom drugom metodom kuhanja.

Zašto kuhati sous vide metodom?

 • Glavna prednost metode Sous vide je u tome što čuva sve sokove u hrani. To znači da će npr. vaš odrezak biti puno sočniji i ukusniji nego kad ga pripremate na tradicionalan način.
 • Ovaj način kuhanja je također vrlo nježan, pa delikatni sastojci poput ribe ili povrća zadržavaju svoj puni okus.
 • Još jedna velika prednost je što možete jednostavno pripremati nekoliko jela u isto vrijeme. Dakle, ako želite pripremiti obrok od tri slijeda, to ćete jednostavno učiniti sous vide metodom. Sve što trebate učiniti je staviti različite tečajeve u različite vrećice. Zatim ih sve samo stavite u vodenu kupelj i pustite da prokuhaju. Dakle, ne morate brinuti ni o čemu drugom i možete se potpuno koncentrirati na svoje goste.

Pripremite izvrstan obrok sous vide metodom

Sous vide kuhanje koristi preciznu kontrolu temperature s cirkulacijom za postizanje rezultata koje ne možete postići nijednom drugom tehnikom kuhanja. Zašto je to tako? Kada koristite tradicionalne metode kuhanja, nemate kontrolu nad toplinom i temperaturom. Zbog toga je vrlo teško i dugotrajno uvijek skuhati savršeno jelo.

Hrana gubi okus, lako se prekuha i ima suhu teksturu za žvakanje. Zahvaljujući preciznoj kontroli temperature u kuhinji, sous vide pruža sljedeće prednosti:

 • Dosljednost - budući da hranu kuhate na točno određenoj temperaturi i vremenu, možete očekivati ​​vrlo dosljedne rezultate.
 • Okus - hrana se kuha u soku. To osigurava da je hrana ukusna, sočna i mekana.
 • Smanjenje otpada - tradicionalno pripremljena hrana se suši i rezultira otpadom. Primjerice, tradicionalno prepečeni odrezak gubi u prosjeku do 40% volumena sušenjem. Odrezak prepečen preciznim kuhanjem ne gubi na volumenu.
 • Fleksibilnost - tradicionalno kuhanje može zahtijevati vašu stalnu pažnju. Precizno kuhanje dovodi hranu na točnu temperaturu i održava je. Ne morate se brinuti da ćete se prekuhati.

Kako započeti kuhati sous vide metodom?

Metoda Sous vide prikladna je i za profesionalne kuhare i za kućanstva. Koristeći ovaj način kuhanja, možete jednostavno pripremiti ukusna jela bez stresa i rada. Sve što trebate je usisavač da isišete sav zrak i neke vrećice. Zatim hranu možete staviti u vrećice, vakuumirati i staviti u vodenu kupelj. Nakon nekog vremena vaše će jelo biti spremno i moći ćete u njemu uživati ​​sa svojom obitelji ili prijateljima. Dakle, ako želite isprobati nešto novo u kuhinji, Sous vide metoda je definitivno za vas.

Vakuumiranje hrane također je odličan način da joj produžite rok trajanja i spriječite kvarenje.

Kada kuhate sous vide metodom, možete kuhati nekoliko jela u isto vrijeme bez brige. Dakle, ako želite isprobati nešto novo u kuhinji, sous vide metoda je definitivno prava za vas.

Koja mi je oprema potrebna za sous vide kuhanje?

Stvarno je vrlo pristupačan i jednostavan. Danas svatko zaista može početi kuhati sous vide. Za početak trebat će vam nekoliko stvari:

 • Sous vide kuhalo
 • Vrećice za vakuumiranje
 • Usisavač
 • Sous vide posuda za vodu

Ovdje ćete pronaći svu potrebnu opremu za kuhanje sous vide metodom.

Vrh stranice