3-godišnje jamstvo 14 dana za povrat robe

Raclette

Sirloin Raclette, 1500W, aluminij / kamen, 8 osoba, kontrolne LED diode
Povrat: -10%

Raclette roštilji

Raclette roštilj, ili drugi naziv za raclette roštilj, posebna je vrsta električnog roštiljakoji se sastoji od dva dijela. Raclette roštilj odličan je način za pripremu različitih vrsta mesa, ribe, povrća i voća. Gornja ploča roštilja idealna je za pripremu svih vrsta namirnica, od mesa do povrća. Donji dio, koji se sastoji od manjih posuda smještenih neposredno ispod grijaće spirale, pogodan je za pečenje raznih namirnica.

Bilo da želite pripremiti slano ili slatko jelo, raclette roštilj je svestrani alat za kuhanje koji će vam pomoći da postignete odlične rezultate. Raclette roštilji se također koriste za teppanyaki - to je način pripreme hrane izravno pred gostima. Ovakav način pečenja hrane na roštilju uglavnom se koristi u japanskoj kuhinji.

Prednosti raclette roštilja

  • Bez dima - Za razliku od klasičnih vrtnih roštilja , raclette roštilji ne proizvode nikakav dim pa su pogodni i za roštiljanje u zatvorenom prostoru.
  • Regulacija temperature - Zahvaljujući ručnoj regulaciji temperature možete podesiti idealnu temperaturu roštilja te ju po potrebi povećati ili smanjiti.
  • Dva kata - Raclette roštilji imaju dva različita sloja - gornji kat je namijenjen roštiljanju, a donji za pečenje. Svaki kat ima svoju kontrolu temperature, tako da na njima možete pripremati različite vrste hrane.
  • Idealno za roštiljanje s prijateljima

Ploča za roštiljanje

Kod raclette roštilja možemo susresti dvije vrste dizajna površine za pripremu ukusnog jela. Neki su roštilji čak dizajnirani na takav način da se sastoje od oba dizajna u isto vrijeme.

  • Glatka površina daske - ravna izvedba površine za pečenje namijenjena je za pečenje prvenstveno manjih komada mesa, ribe, povrća ili za pripremu jaja i popečaka.
  • Užljebljena površina tanjura - užljebljena površina ostavlja karakteristične udubine na jelu pečenom na žaru. Prvenstveno je namijenjen pečenju većih komada hrane, primjerice pilećih prsa ili goveđih odrezaka.

Raclette materijal za roštilj

Raclette roštilji mogu biti izrađeni od različitih materijala, a svaki materijal ima različita toplinska svojstva. Stoga je pri odabiru pravog raclette roštilja važno pogledati i materijal od kojeg je izrađena površina za pečenje. Najčešće možete upoznati sljedeće verzije:

  • Kamen - prirodni kamen odličan je način za pečenje hrane na zdrav i jednostavan način, jer nema potrebe za upotrebom masti ili ulja. Mana mu je što mu je potrebno više vremena da postigne pravu temperaturu, ali s druge strane ostaje vruć dosta dugo.
  • Ploča od terakote - Površina dijela roštilja izrađena je od terakota gline. Prednost je u tome što možete rezati hranu izravno na njemu bez grebanja površine ili otupljivanja noža.
  • Lijevano željezo – ploča od lijevanog željeza dobro zadržava toplinu i relativno se brzo zagrijava. Posebno je pogodan za pripremu odrezaka, jer dobro zadržava toplinu, što je prioritet kod pečenja odrezaka na roštilju.
  • Keramička ploča - Ovo je univerzalna vrsta površine, koja je vrlo popularna i može se naći, na primjer s pločama za kuhanje. Prednost je brzo zagrijavanje i jednostavno čišćenje zahvaljujući neljepljivoj površini keramičke ploče.

Raclette roštilji su malo poznati u našim krajevima, ali polako dolaze do izražaja. Mogu ih koristiti ne samo profesionalni kuhari, već i rekreativci.

Vrh stranice