3-godišnje jamstvo 14 dana za povrat robe

Klime


Split klima uređaj - učinkovit za osjećaj svježine u svoja četiri zida

Kada termometar u srednjoeuropskoj klimi obećava tropske temperature, mnogima je klima uređaj u domu najbolje rješenje. Moderne split klima jedinice izvrstan su izbor za osiguravanje brzog hlađenja. Što je split klima uređaj i zašto se isplati kupiti split klima uređaj sažeto je u sljedećim informacijama.

Što je split klima uređaj?

Split klima uređaj je split jedinica koja spaja dvije krajnje jedinice. Kombinira klima uređaj kao vanjsku jedinicu s unutarnjom jedinicom. Rashladna cijev povezuje oba elementa jedan s drugim. Sustav klimatizacije kao unutarnja jedinica uvlači vlažan, topao zrak iz unutrašnjosti u split sustav klima uređaja i osigurava hlađenje uz pomoć isparivača. Rezultat ovog procesa je kondenzat koji se uklanja kroz crijevo za kondenzat. Dovodni kanali dovode zrak u prostor na vanjskoj fasadi. Klima uređaj kao zidna/unutarnja jedinica vraća ohlađeni zrak natrag u prostoriju. Cijev za hlađenje prenosi rashladno sredstvo do klima uređaja kao vanjske jedinice. Hlađenje zatim osigurava kompresor. Otpušteni topli zrak uklanja vanjska jedinica. Split jedinica obrađuje zrak izvan prostorije.

Koje su prednosti klima uređaja kao split jedinice?

Prednost split jedinica je u tome što se temperatura u interijeru vrlo brzo hladi, a time se postiže ugodna životna atmosfera. Tijekom rada vrlo su tihi, učinkoviti i orijentirani prema zahtjevima. Osim toga, moguće je kombinirati više unutarnjih jedinica sa samo jednom vanjskom jedinicom. Osim toga, predstavljeni su na način koji štedi prostor. Budući da integrirani kompresor ima fleksibilnu potrošnju energije, jedinica ne mora raditi pod punim opterećenjem. Tako se željena temperatura može postići s djelićem maksimalne snage i održavati na konstantnoj razini. Klima split jedinica za trećinu brže postiže željenu temperaturu u unutrašnjosti. Osim toga, nema potrebe dodavati rashladno sredstvo tijekom normalnog rada. Split jedinice mogu hladiti cijeli stan ili cijelu kuću. No, pretpostavka je da se radi o malim objektima i snažnim uređajima. Ako split jedinicu klima uređaja redovito servisirate i ne koristite je u stalnom radu, dobit ćete dug životni vijek.

Može li se split jedinica koristiti i za grijanje?

Ako se odlučite za split klima uređaj, možete postići učinak grijanja koji je približno 60% veći nego kod inverter klima uređaja s konstantnom kompresijom. Zrak se može optimalnije distribuirati korištenjem split sustava nego korištenjem konvencionalnih radijatora. Splitske jedinice također rade vrlo čisto.

Za koja su područja primjene prikladne split jedinice klima uređaja?

Osim u privatnim stambenim prostorima, split sustavi za klimatizaciju savršeno se mogu koristiti iu pregrijanim uredima. Ali i u medicinskim ordinacijama, ustanovama za liječenje, javnim ustanovama i uredima, split klima uređaji stvaraju ugodnu hladnoću kada toplina prodre u unutrašnjost. Split jedinica klima uređaja stoga se može koristiti i u privatnim i u poslovnim okruženjima i pruža veliko olakšanje od topline.

Kupite snažan split klima uređaj

Nudimo vam izbor snažnih split klima uređaja u bezvremenskom dizajnu. Pripadaju visokoj klasi energetske učinkovitosti, rade pouzdano i u kratkom vremenu osiguravaju ugodnu unutarnju klimu. Naručite svoj split klima uređaj sada i dobijte apsolutnu svježinu od Klarsteina!

Vrh stranice