Kupnja lonaca i tava

Lonci i tave nedvojbeno su među najvažnijim kuhinjskim priborom. Kako bi vaša omiljena jela uvijek bila savršeno pripremljena, pobrinite se da vaše posuđe bude visoke kvalitete. U protivnom se može dogoditi da se npr. posuda nakon kratkog vremena deformira ili da se toplina na posudi ne raspodijeli ravnomjerno. Odabir pravog lonca ili tave za različite vrste pripreme i hrane također je važan.

Ovi razni lonci i tave pripadaju svakoj kuhinji

Tava s površinskom obradom ima veliku prednost što na njoj praktički ništa ne zagori i kasnije se vrlo lako čisti. Također vam je potrebno mnogo manje masti, što doprinosi niže kaloričnoj prehrani i većoj svijesti. Budući da vam, primjerice, ne treba velika tava za jedno pečeno jaje, možda ima smisla opremiti kućanstvo cijelim setom tava različitih veličina. Tave za odreske, kao što im i samo ime kaže, uglavnom se koriste za sočne odreske, ali i za drugu hranu s roštilja poput ribe i povrća. Obično su izrađeni od lijevanog željeza, imaju tipičnu rebrastu podlogu i često su opremljeni kanalom za odvod viška masnoće. Ako želite kupiti posude, možete odabrati i kompletan set posuda za kuhanje. Sadrži ne samo različite veličine, već i različite vrste posuda za kuhanje. Na primjer, posuda za pečenje, koja obično ima dugu ručku ili ručke, a posebno je pogodna za pečenje i pirjanje. U setu lonaca za kuhanje nalaze se i klasični lonci s poklopcem u kojima između ostalog možete kuhati tjesteninu, krumpir, rižu i juhe.

Podmetači za lonce i filc za kuhinjski pribor

Bez obzira koje posuđe odabrali, njegov vrh i dno uvijek trebaju biti zaštićeni od ogrebotina. Međutim, to može biti teško kada se pohranjuje u kuhinjski ormarić, jer se posuđe obično mora složiti zbog prostora. Međutim, na sreću, štetu je lako spriječiti. Trebate samo dobre prostirke za lonce ili filcane prostirke. Stavite ih između kuhinjskog pribora da djeluju kao svojevrsni tampon. Također ih možete koristiti za zaštitu stola ili radne površine. Posebnost: Jastučiće od filca možete lako izrezati na bilo koju veličinu!

Lonci, tave i drugo: donosit će vam radost dugi niz godina

Bilo pojedinačno ili u kompletu, dobro posuđe čini kuhanje, prženje, pirjanje i pirjanje barem dvostruko zabavnijim. Praktično: Odgovarajuće podloge već su dio mnogih setova lonaca ili tava. Tako da možete početi odmah nakon kupnje! Visokokvalitetni lonci i tave također su dobrodošli kao poklon za useljenje ili vjenčanje!

Pitanja

Koje bi veličine trebale biti moje posude za kuhanje?

Za obično kućanstvo dovoljne su posude veličine od 24 do 28 centimetara; ako želite redovito ugostiti nekoliko gostiju, oni bi trebali imati posude do 36 centimetara.

Kako njegovati obloženu tavu?

Jednostavno koristite vruću vodu, blagi deterdžent i meku krpu. Izbjegavajte oštre spužve pod svaku cijenu.

Od čega se prave tave i lonci?

Provjereni materijali uglavnom su lijevano željezo i nehrđajući čelik, ali ponekad i bakar, aluminij i emajl.
Vrh stranice