Moja košarica
Vaša košarica je prazna. Počnite kupovati kako biste ga napunili svojim omiljenim artiklima!
emptycart
3-godišnje jamstvo 14 dana za povrat robe

Aparat za sladoled  Testirajte i vodite

Jeste li ikada jeli domaći sladoled iz aparata za sladoled? Sigurni smo da kada ga jednom probate, nećete ostati bez njega. Super kremast, vrlo jednostavan za pripremu i uvijek znate što je u njemu. Sladoled iz aparata za sladoled pravi je doživljaj. I ne samo ljeti. Sljedeći logičan korak: kupnja vlastitog aparata za sladoled. Ali koji je pravi? U našem velikom vodiču pokazujemo vam na što se trebate usredotočiti kada kupujete aparate za sladoled i kako donijeti najbolju odluku. Jeste li spremni?

Aparat za sladoled: značajke i usporedba performansi

U nastavku teksta ćemo vas upoznati sa različitim modelima aparata za sladoled. Glavne razlike mogu biti veličina, količina sladoleda koji se može napraviti i volumen na kojem stroj radi. Također morate odlučiti želite li aparat za sladoled sa ili bez kompresora. Tu su i druge značajke poput pametne kontrole i više. Pokazat ćemo vam koji je aparat za sladoled najbolji za vas!

Aparat za sladoled sa kompresorom

Vanilla Sky

Vrsta proizvoda

Vanilla Sky

Moderan dizajn, veliki volumen i snažan kompresor: aparat za sladoled Vanilla Sky opskrbljuje cijelu obitelj sladoledom. U načinu rada Keep Cool, sladoled se ne topi.

  • Velika posuda za sladoled od 2 litre
  • rashladni kompresor snage 180 W
  • Sladoled za samo 30 do 40 minuta
Do strojeva za sladoled

Aparati za sladoled s kompresorima pravi su moćnici. Snažni kompresor za hlađenje osigurava ravnomjerno hlađenje sastojaka, dok sustav za miješanje ubacuje zrak u smjesu. Rezultat? Neodoljivo kremasti sladoled od vaših omiljenih sastojaka! Sladoled od vanilije, sladoled od čokolade ili sladoled od jogurta: ovaj aparat za sladoled može se nositi sa svime. Bez prethodnog hlađenja, bez dugog vremena pripreme. Jednostavno uživajte u sladoledu.

    Prednosti:

  • Nema prethodnog hlađenja rashladnog spremnika
  • Sladoled za 30-40 minuta
  • Jednostavna kontrola

    Nedostaci

  • Težak u usporedbi s jedinicama bez kompresora
  • Skuplji u usporedbi s nekompresorskim jedinicama

Aparat za sladoled bez kompresora

Sladoled od vrhnja

Vrsta proizvoda

Sladoled od vrhnja

Napravite sladoled bez kompresora. Nema problema s Creamberryjem. Za 20 minuta sastojci se pretvaraju u ukusan sladoled.

  • Brzina: sladoled za samo 20 minuta
  • Jednostavan rad: sa sustavom za miješanje u poklopcu
  • Malen i lagan: stane posvuda
Do strojeva za sladoled

Zamrzivači bez kompresora relativno su lakši i jeftiniji od kompresorskih jedinica. Temeljna razlika leži u prethodnom hlađenju termos boce. Prije nego što je aparat za sladoled spreman za upotrebu, mora biti u hladnjaku najmanje 8 sati. Zatim je postupak sličan: kontinuiranim miješanjem sastojci se pretvaraju u kremasti sladoled dok se hlade u posudi.

    Prednosti:

  • Niži troškovi
  • Jednostavna kontrola
  • Sladoled za samo 20 minuta

    Nedostaci

  • Vrijeme prethodnog hlađenja 8 sati
  • Bez funkcije održavanja hlađenja

Aparat za sladoled za proizvodnju voća i sladoleda

Sweet Sundae aparat za sladoled

Vrsta proizvoda

Sweet Sundae aparat za sladoled

Sladoled u kornetu kao u pravoj mašini za sladoled? Nema problema sa Sweet Sundae. S volumenom od 1,5 litre i funkcijom hladnoće možete točiti sladoled s lakoćom

  • Cool izgled: poput stroja za sladoled
  • Praktično doziranje
  • Savršeno za zabave
Do strojeva za sladoled

Dozirati sladoled iz aparata i stvoriti osjećaj pravog sladoleda u kornetu? To je moguće s našim aparatom za sladoled za izradu voća i sladoleda. Jednostavno ulijte tekuće sastojke, pričekajte, a zatim labavo zarolajte. Zahvaljujući displeju, uređaj vam pokazuje što se trenutno događa i je li sladoled spreman. A funkcija čuvanja na hladnom jamči dugotrajan užitak u sladoledu!

    Prednosti:

  • Jednostavno doziranje
  • Djetinjasto jednostavne kontrole.
  • Jednostavno tapkajte i zarolajte sladoled

    Nedostaci

  • Prilično skupo
  • Prilično težak
  • U sladoledu nema velikih komada (keksi, čokolada i sl.)

Aparat za sladoled i jogurt

Aparat za sladoled i jogurt 2 u 1 Yo & Yummy

Vrsta proizvoda

Aparat za sladoled i jogurt 2 u 1 Yo & Yummy

Aparat za sladoled i aparat za jogurt u jednom? Nema problema s Yo & Yummy. Zahvaljujući raznim programima, ovaj stroj može sve!

  • Priprema jogurta i sladoleda
  • S kompresorom
  • Jednostavna kontrola
Do strojeva za sladoled

Ako vam sam aparat za sladoled nije dovoljan, kupite aparat za sladoled i aparat za jogurt. Na ovaj način imate više funkcija u jednom uređaju. Prvo, možete napraviti svoj omiljeni sladoled poput mliječnog sladoleda, sorbeta i smrznutog jogurta. S druge strane, možete napraviti svoj ukusni jogurt i poboljšati ga čime god želite. Savršen spoj, zar ne? Usput: Naravno, frozen yogurt ne predstavlja problem čak ni proizvođaču sladoleda

    Prednosti:

  • Sveobuhvatan: mnoge funkcije u jednom uređaju
  • Sa snažnim kompresorom
  • Plemeniti izgled s nehrđajućim čelikom

    Nedostaci

  • Prilično skupo

Usporedba strojeva za sladoled

Sladoled Sky od vanilije Sladoled od vrhnja Sweet Sundae aparat za sladoled Aparat za sladoled i jogurt 2 u 1 Yo & Yummy
Kapacitet 2 Litre 1,5 litara 1,5 litara 1,5 litara
Vrsta hlađenja Kompresor Brez kompresorja Kompresor Kompresor
Težina 10 kg 2,8 kg 17,1 kg 11 kg
Snaga 180W 9,5W 200W 150W
Dimenzije 27 x 36 x 31 cm 19 x 23,5 x 19 cm 28 x 47 x 41,5 cm 38 x 25 x 26 cm
Posebne funkcije - uključujući mjernu posudu od 250 ml i lopaticu
- režim hladnog održavanja po satu
- jednostavno upravljanje pomoću tri tipke i digitalnog zaslona
- jednostavno upravljanje pomoću dva gumba i digitalnog zaslona
- podesivi mjerač vremena u rasponu od 20 do 40 minuta
- Ideje za recepte u vodiču
- Funkcija naknadnog hlađenja sprječava topljenje sladoleda nakon pripreme
- Sigurnosna brava na poklopcu
- Jednostavno čišćenje zahvaljujući odvojivim dijelovima
- četiri načina rada: samo miješanje, samo hlađenje, sladoled, jogurt
- Podesivi mjerač vremena: u koracima od 1 minute u rasponu od 5 - 60 minuta
- Način rada za jogurt: podesivi mjerač vremena u koracima od 1 sata od 4 do 24 sata

Kupnja pravog aparata za sladoled 

Sada kada smo vam dali pregled različitih modela, odluka o idealnom aparatu za sladoled trebala bi vam biti puno lakša! Svaki model ima svoje prednosti i nedostatke. Međutim, kako biste napravili dobar izbor, trebate si postaviti posebno sljedeća pitanja:

    • Želim li kupiti aparat za sladoled sa ili bez kompresora?
    • Treba li moj aparat za sladoled raditi samo sladoled ili druge poslastice?
    • Koliki je moj proračun za aparat za sladoled?
    • Koliko sladoleda želim napraviti odjednom?

Nakon što odgovorite na ova pitanja, lako ćete pronaći idealan model i kupiti aparat za sladoled. U našoj online trgovini pronaći ćete mnoge uređaje među kojima možete odabrati svoj!

Često postavljana pitanja o aparatima za sladoled

Dobar aparat za sladoled s kompresorom trebao bi imati snagu od 130 W ili više. Ova se preporuka može razlikovati za aparate za sladoled s termoelektričnim sustavom hlađenja ili bez kompresora.

U osnovi, funkcija aparata za sladoled je vrlo jednostavna: sastojci za sladoled stavljaju se u posudu koja je ili prethodno ohlađena ili hlađena pomoću kompresora. Istodobno s procesom hlađenja sastojci se neprestano miješaju čime se u masu ubacuje zrak. Kremasti sladoled tako nastaje za otprilike 20 do maksimalno 120 minuta.

Većina kompresorskih proizvođača sladoleda napravit će kremasti sladoled od tekućih sastojaka za otprilike 30 do 40 minuta. Vrijeme pripreme varira ovisno o sastojcima. Aparat za sladoled s termoelektričnim hlađenjem napravi sladoled za oko 2 sata. Uz dobro ohlađenu termo posudu, aparat za sladoled bez kompresora može napraviti sladoled za samo 20 minuta.

Zamrzivač bez kompresora vrlo je jednostavan: posuda za hlađenje se stavlja u hladnjak na najmanje 8 sati. Zatim se stavlja u stroj, u njega se sipaju sastojci i sustavom za miješanje kontinuirano miješaju. Iz posude se hladnoća dovodi do sastojaka, umiješa zrak i nastaje kremasti sladoled.

Kremastost sladoleda ovisi o raznim čimbenicima: Zrak: Polaganim hlađenjem i stalnim miješanjem uvlači se zrak i umjesto velikih stvaraju se mali kristali leda. Što su kristalići leda manji, to je sladoled glatkiji i kremastiji. Šećer: Šećer uvelike utječe na konzistenciju sladoleda. Šećer bi trebao činiti oko 20% ukupne količine sladoleda. Za to su posebno prikladni fini šećeri. Emulgatori: Takozvani emulgatori stvaraju vezu između vode i masti. To osigurava da je sladoled gladak i kremast. Jaja su primjeri emulgatora. Alkohol: alkohol s visokim postotkom ima vrlo nisku točku ledišta. Tako ćete osigurati da sladoled ne bude pretvrd čak i ako je dugo bio u zamrzivaču.

Kompresorski zamrzivač ima kompresor za hlađenje. Ovo eliminira dugotrajni korak hlađenja posude. Sastojci se ravnomjerno ohlade. Kompresor je stoga velika prednost ako želite sami spontano napraviti svoj sladoled. Jedna mana: kompresorski aparati za sladoled obično rade bučnije od onih bez kompresora.

Većina kompresorskih aparata za sladoled koristi oko 150 W. To je oko 4,5 kWH.

Uvijek ovisi o vrsti sladoleda i uređaju. Proizvodnja kremastog sladoleda u kompresorskom aparatu za sladoled traje u prosjeku 30-40 minuta.

Vrh stranice