3-godišnje jamstvo 14 dana za povrat robe

Čaše i šalice

Nijedno kućanstvo nije potpuno bez čaša i šalica. Spadaju u osnovnu kuhinjsku opremu i jednostavno ne mogu nedostajati. I budimo iskreni: kava, latte macchiato, čaj i još mnogo toga ima bolji okus iz lijepih čaša nego iz šalica, zar ne? Sadržaj je jednostavno privlačniji i estetskiji. Uostalom, kao što svi znamo, i oko pije!

Od šalice do staklenog bokala

Nije svako staklo isto: postoji mnogo različitih vrsta stakla koja imaju vrlo specifična svojstva. Naći ćete razlike u veličini i kapacitetu kao iu obliku. Čak i sama obrada može biti potpuno drugačija. Stakla s dvostrukom stijenkom, na primjer, imaju izvrsna svojstva termoregulacije i izolacije. To znači da hladna pića u njima ostaju duže hladna, a topla pića duže vruća. Ovo je, naravno, vrlo važan aspekt, posebno u slučaju cappuccina ili ledene kave. Dvostruko staklo također pozitivno utječe na osjećaj. Na primjer, nećete opeći prste kada ga dodirnete, jer se između dvije staklene stijenke nalazi izolacijski sloj zraka. S druge strane, hladna pića ne uzrokuju magljenje izvana, pa ruke ostaju suhe. Stakleni čajnik često ima cjedilo za čaj: vrlo je praktično i olakšava vam pripremu čaja. Međutim, postoje i stakleni bokali s umetkom ili ražnjić za voće: ako želite dodati malo raznolikosti svojoj vodi.

Kupnja naočala: najvažnije karakteristike

Želite li kavu pripremiti na tradicionalan (za mnoge sladokusce i jedini ispravan) način, frenč preša je pravi izbor. Ovi aparati za kavu izrađeni su od izdržljivog borosilikatnog stakla otpornog na temperaturu i vrlo su jednostavni za korištenje. Ako volite uživati ​​u kavi na balkonu ili terasi, potrebna vam je šalica za kavu s poklopcem. To štiti insekte od utapanja i istovremeno sprječava prolijevanje tijekom transporta iz kuće na otvoreno. Volite li više čaj? Tada ćete voljeti stakleni čajnik s grijačem čaja! Svoj omiljeni napitak možete održavati toplim satima.

Na što trebam obratiti pozornost pri kupnji naočala?

Prije kupnje razmislite za što želite koristiti proizvode. Za tople ili hladne napitke, za kavu ili čaj, za manje porcije ili za jako jaku žeđ? Stakleni vrčevi s umetcima idealni su ako, primjerice, često pripremate tekući čaj ili volite napitke sa svježim voćem. Staklo s dvostrukom stijenkom ima mnoge prednosti zahvaljujući svojim izolacijskim svojstvima i može se koristiti na razne načine. Dobro je znati: s borosilikatnim staklom nikada nećete pogriješiti!

Pitanja

Što je borosilikatno staklo?

Borosilikatno staklo je vrlo kvalitetno, temperaturno postojano i posebno nelomljivo staklo koje je idealno za sve vrste pića. Upija mirise i okuse.

Može li se staklo s dvostrukom stijenkom staviti u perilicu posuđa?

Ako je staklo s dvostrukom stijenkom izrađeno od borosilikatnog stakla, obično se može prati u perilici posuđa. I ne samo to: posebne termo šalice mogu se čak i zagrijati u mikrovalnoj pećnici!

Što da radim s cvjetovima čaja?

Cvjetovi čaja lijepo izgledaju u čašama ili staklenim posudama. Nakon polivanja vrućom vodom, dižu se i razvijaju svoju punu ljepotu.
Vrh stranice