Moja košarica
Vaša košarica je prazna. Počnite kupovati kako biste ga napunili svojim omiljenim artiklima!
emptycart
3-godišnje jamstvo 14 dana za povrat robe

Pozdrav, hobby pivari!
Dobrodošli u svijet piva tvrtke Klarstein

Najbolja umjetnost domaćeg pivarstva

Ovdje se pripremaju ukusne stvari: uz radost eksperimentiranja, ukusne savjete i kvalitetne proizvode tvrtke Klarstein možete postati majstor domaće proizvodnje piva. Zašto piti samo komercijalne marke? U svijetu piva Klarstein možete otvoriti vlastitu pivovaru i skuhati svoje vlastito pivo. Otkrijte drevnu umjetnost kuhanja piva i slijedite tradicionalne metode ili krenite u nove kreacije.
Naš svijet piva je raznolik kao i sam asortiman piva. Naučit ćete sve o kuhanju piva, vrstama piva, sastojcima i još mnogo toga. Od zasluženog piva nakon posla do domaćeg Oktoberfesta: inspirirajte se mnogim aspektima poznatog piva. Uzdravlje!

Pivo sazrijeva

Zanatsko pivo: Moderna umjetnost proizvodnje piva

Zanatsko pivo: Moderna umjetnost proizvodnje piva

Za strastvene hobby pivare: Jednostavna proizvodnja piva

Istinski ljubitelji piva odaju počast kralju s pjenastom krunom, zahvaljujući njegovoj svježini, originalnosti i raznolikosti. Odlično za hobby pivare: uz pravu opremu za kuhanje piva svatko može napraviti svoje vlastito pivo. Ali kako započeti i što vam je potrebno ako želite sami proizvesti pivo? Odgovore ćete pronaći u našem vodiču.

Zanatsko pivo: Moderna umjetnost proizvodnje piva

Kuhanje piva s Klarsteinom

Ugodne ljetne večeri u parku, roštiljanje s dobrim prijateljima i raskošne festivale upotpunit će originalno craft pivo. Pripremite se za sezonu uz Klarstein, koji ispunjava san o domaćoj proizvodnji piva. Za robne marke, pripremite se, živjeli!

Kuhanje piva sada

Ostali proizvodi na temu piva

Strastveni ste hobby pivar i još uvijek imate mnoga pitanja, čiji odgovori će vam pomoći da postanete iskusni pivar? Najvažnije odgovore o proizvodnji piva pronaći ćete u našim često postavljanim pitanjima.

Otkrijte sada

Kuhanje piva: hmeljna nade

Slatki vodič za kuhanje piva

Hmelj i slad su kod nas uvijek maksimalno iskorišteni. Posjetite naš svijet piva i dopustite da vas opije zlatno, jantarovo i mistično crno pivo i prekrasna kruna od pjene na vrhu. Ali ne previše, jer u pivu treba znati uživati ​​umjereno.
Kuhanje piva je prava umjetnost. Od prve ideje do gotovog gutljaja potrebno je razmotriti nekoliko stvari - na primjer, koji su sastojci važni za kuhanje piva i kojim redoslijedom ih upotrijebiti u procesu kuhanja. Trud se isplati - posebno kada s ponosom prezentirate vlastitu kreaciju piva svojim prijateljima.

Kuhanje piva s Klarsteinom

PIVJELI!

We love Bier
We love Bier
We love Bier
We love Bier
We love Bier
We love Bier

Oprema za kuhanje piva

Visokokvalitetna oprema za kuhanje piva:

Znati kako nešto funkcionira je jedna stvar. Ukusni rezultati u vidu osvježavajućeg hladnog piva ljeti je nešto sasvim drugo. Imamo vrlo dobre argumente za optimalnu implementaciju vaših ideja o proizvodnji piva.

Kuhanje piva: Evo kako

Želite li da vaše pivo bude slatko s puno slada, gorko ili možda crno? Ako želite skuhati vlastito pivo, potrebno je ne samo pravilno koristiti sastojke, već i pravilno upravljati temperaturom kuhanja.

Koje sastojke trebate za proizvodnju piva?

Kuhanje piva nije neka znanost, ali uz pravilno planiranje možete otkriti udaljene galaksije užitka. Uspješnom procesu kuhanja piva prethode različite odluke: Koji recept primijeniti, koju količinu želim proizvesti, koje sastojke i koju opremu trebam kupiti za kuhanje piva? Osnova stvar je uvijek recept. Vrhunsko fermentirano pivo uključuje sva ALE piva, kao i tipično bavarsko pšenično pivo. Na primjer, Pils, Helles i Märzen su lageri koji fermentiraju pri dnu. Na ovaj ili onaj način: Prema zakonu o čistoći, njemačko pivo može se sastojati samo od slada, hmelja, kvasca i vode.

Raznolikost recepata gotovo je neograničena. Stoga ima smisla kupiti sastojke za pivo, koji se isporučuju kao gotove smjese. Važno: Popularnost piva u Njemačkoj se odražava i u tipičnim njemačkim propisima, jer kao hobby pivar morate obavijestiti nadležni carinski ured o svojim planovima proizvodnje piva. Ali ne brinite, porez na pivo primjenjuje se samo ako skuhate više od 200 litara piva u kalendarskoj godini.

U tradicionalnoj proizvodnji piva škrob iz zdrobljenih žitarica se najprije otapa i pretvara u šećer - tzv. gnječenje. Voda i slad se miješaju u tunelu za gnječenje prije nego što se preostali šećer iz slada ispere, a dobiveni slad (upotrijebljeno zrno) se odvaja od tekućine.

Rezultat se naziva sladovina, koja se u sljedećem koraku zajedno s hmeljem kuha oko sat vremena. Nekoliko je razloga: Hmelj nadopunjuje otopinu šećera iz slada vrućim i aromatičnim tvarima i drugim tonovima okusa.

Postoji li uopće pivo bez hmelja? I da i ne. Oni koji se strogo pridržavaju zakona o čistoći, ne mogu izostaviti hmelj ili ga je potrebno zamijeniti alternativama poput bilja. Ako se želite izvući iz uskog korzeta zakona o čistoći, možemo vam reći: Samo naprijed i podijelite s nama vaša iskustva pri kuhanju domaćeg piva bez hmelja.

Vrenje: od krušne juhe do piva

Jeste li spremni za svoj prvi proces kuhanja piva? Najprije ćete dobiti mutnu krušnu juhu, a nasljednom fermentacijom će biti dobiveno pivo. To se postiže pretvaranjem šećera u alkohol i ugljičnu kiselinu. Nije uzalud opstala poznata izreka: "Pivar pravi sladovinu, a kvasac pivo." Opskrbite se strpljenjem, jer glavna fermentacija prilikom kuhanja piva traje oko pet do sedam dana.

Flaširanje i sekundarna fermentacija

Prije nego što u posljednjem koraku napunimo mlado pivo u boce ili bačve, potrebno je filtrirati ostatke mulja i kvasca iz ječmenog soka. Tijekom sekundarne fermentacije domaće pivo ide na zasluženi odmor, kako bi dobro sazrijelo, vezalo na sebe ugljični dioksid i dobilo potpuni okus. Posljednji korak predstavlja najveći ispit strpljenja, jer se mlado pivo nekoliko tjedana skladišti na temperaturi od jedan do dva stupnja, kako bi se kvasac mogao nataložiti. Time se pivo čisti i stabilizira.

Istina, u proizvodnju piva je potrebno uložiti srce, dušu i upornost - krajnje je vrijeme za slavlje uz bocu izvrsnog domaćeg piva. Jednom kada započnete s proizvodnjom, možete tempirati proces proizvodnje, tako da uvijek imate dovoljne zalihe domaćeg piva. U tom smislu: Živjeli!

Sviđa li vam se okus?

Promotrimo pobliže umijeće kuhanja piva u šest koraka. Uz naše upute i Klarstein kotao za slad možete jednostavno skuhati vlastito pivo.

Kuhanje piva sada

Skuhajte svoje vlastito pivo - s pjenastom krunom na vrhu

Umijeće kuhanja piva u šest koraka

Koja je razlika između barbera i barskog piva? Tako je, prvi šiša kosu, a mi želimo barsko pivo s vremena na vrijeme zamijeniti domaćim pivom. OK, ova fora nije bilo bogzna što. Sasvim drugačije od kraljevske pjenaste krune, kada sami kuhamo svježe pivo. No postoji li uopće oprema za kuhanje piva u vlastitoj kućnoj pivovari? Naravno da postoji! Uz kotao za slad i kotao za fermentaciju tvrtke Klarstein možete jednostavno sami skuhati pivo, zahvaljujući također priloženim receptima.

Skuhajte svoje vlastito pivo: sastojci i oprema

Za približno 20 litara domaćeg piva

  • Recept za kuhanje piva
  • Voda, slad, hmelj, kvasac - količina prema receptu
  • Kotao za kuhanje piva (25-30 litara)
  • Parne košare
  • Cijevni filter
  • Lonac ili kanta (najmanje 10 litara)
  • Kuhinjska žlica s dugom ručkom
  • Posuda za mjerenje
  • Termometar
  • Težina

Oprema je prilično opsežna. Dobra vijest: Ako želite skuhati svoje vlastito pivo na jednostavan način, preporučujemo upotrebu Mundschenk kotla tvrtke Klarstein, kao praktično i kvalitetno rješenje. Kotao Mundschenk odrađuje četiri koraka u procesu proizvodnje piva, jer sustav povezuje sve važne elemente: spremnik za gnječenje, spremnik za ispiranje, filter za mulj i termometar.

Kuhanje piva s Klarsteinom

Ugodne ljetne večeri u parku, roštiljanje s dobrim prijateljima i raskošne festivale upotpunit će originalno craft pivo. Pripremite se za sezonu uz Klarstein, koji ispunjava san o domaćoj proizvodnji piva. Za robne marke, pripremite se, živjeli!

Mundschenk kotao za gnječenje - neophodan za hobby pivare

Ako želite kuhati pivo kod kuće, teško da možete zaobići proizvod poput kotla Mundschenk. Cjelovito rješenje za kuhanje slada ima umetak za sito i spremnik za zrno, koji jednostavno odvaja sladovinu od korištenih zrna. Prebacivanje u spremnik za fermentaciju jednako je jednostavno putem ispusne slavine.

K proizvodu

Fermentacijski kotao Maischfest - domaće kuhanje piva

Hobby pivari mogu fleksibilno proizvesti svoje omiljeno piće. Preferirate svjetlje ili tamnije, snažnije ili slabije? Kotao za fermentaciju Maischfest pretvorit će sladovinu u ukusno pivo prema vašem izboru - otvorit će vam nekoliko vrata u pivsko kraljevstvo. "Od piva do vina, slobodno", ako se želite počastiti čašom vina, Klarstein fermentacijski kotao će vrlo rado prihvatiti i ovaj izazov.

K proizvodu

Aparat za točenje Skal - uvijek spreman

Budući da svježe točeno pivo jednostavno ima bolji okus nego pivo iz boce ili limenke, preporučujemo vam da nabavite vlastiti aparat za točenje - za vašu party prostoriju ili roštiljadu u vrtu.
Aparat za točenje Skal je vjeran stilu pravog barskog aparata za točenje. Strastveni ste hobby pivar, ali još uvijek imate mnoga neodgovorena pitanja na putu da postanete iskusni pivar? Najvažnije odgovore o proizvodnji piva pronaći ćete u našim često postavljanim pitanjima.

K proizvodu

Skuhajte svoje vlastito pivo: Upute

Uzdravlje, za savršenstvo

U Mundschenk kotlu možete proizvesti gotovo sve vrste piva, uključujući moderno zanatsko pivo. Kako bi rezulatit bili zadovoljavajući, vrlo je važno da je uređaj pravilno podešen. Stoga, odvojite vrijeme i upoznajte se s uputama za uporabu uređaja.

Prednošću ovog sustava za kuhanje piva je u tome što ne morate kupovati opsežan set za kuhanje piva, jer isti funkcionira kao cjelovito rješenje. Prije toga je potrebno očistiti uređaj, tako da ga napunite s približno 20 litara vode i odgovarajućim sredstvom za čišćenje. Pustite da smjesa cirkulira na oko 60 ° C oko pola sata. Zatim uređaj temeljito isperite vodom.

Spremni? Odlično, u tom slučaju napunite kotao, u koji bi Obelix upao radije nego u čarobni eliksir. Sljedeće upute "Skuhajte svoje pivo" u šest koraka, odnose se na kotao za gnječenje Mundschenk i kotao za fermentaciju Maischfest.

Gnječenje

Ako želite skuhati vlastito pivo, najprije u spremnik umetnite cjediljku i napunite aparat potrebnom količinom vode i odgovarajućim spremnikom sa žitaricama. Vodu je sada potrebno zagrijati na 66 do 68 ° C. Programirajte sustav kuhanja putem modernog zaslona, udobno se smjestite i pratite proces. U međuvremenu ćemo pojasniti što je to kaša: to je mješavina sladnih mrvica i vode. Čim se postigne ispravna temperatura, cirkulacijska pumpa se pokreće i regulira protok. Nakon što završi proces gnječenja nakon otprilike sat i pol, dobit ćete sladovinu - to je tekući dio kaše.

Čišćenje

Svrha čišćenja je odvajanje sladovine od čvrstih zrna i ispuštanje kroz odvodnu slavinu. Trebat ćete veliki lonac ili kantu, koju ćete staviti pod slavinu, kako biste mogli ispustiti filtriranu sladovinu. I ovdje je potrebno strpljenje, koje će biti nagrađeno ukusnim domaćim pivom - proces čišćenja može potrajati do 30 minuta.

Kuhanje

Sada je na redu proces kuhanja sladovine. Zagrijte aparat do točke vrenja i dodajte ostale sastojke - ovdje je ključno tempiranje vremena, stoga vam preporučujemo da pažljivo proučite recept. Kao što je već spomenuto: kuhanje domaćeg piva je umjetnost! Vrijeme vrenja može biti 60 do 90 minuta, ovisno o uputama, a budući da se za to vrijeme stvara i tzv. vrući mulj, potrebno je omogućiti konstantni izlazak pare iz kotla.
Na ovaj ćete način izbjeći neugodan okus vašeg domaćeg piva. Top je nešto što svakako želite izbjeći.

Hlađenje

Pri kuhanju vlastitog piva, vrijeme nije novac, već zlato - i to tekuće zlato. Približno 15 minuta prije kraja kuhanja, uronite spiralu za hlađenje, kako biste je sterilizirali. Važna napomena u ovom trenutku: Crijeva i priključci rashladne spirale moraju se kupiti zasebno, jer nisu uključeni u sadržaj isporuke. Nakon kuhanja, tekućinu ohladite na 20 ° C pomoću rashladne spirale. Postignuta temperatura? Zatim možete uliti tekućinu u spremnik za fermentaciju putem ispusne slavine na prednjoj strani kotla. U tu svrhu preporučujemo provjereni Maischfest fermentacijski kotao.

Fermentacija

Sada dolazi zabava u boci. Kvasac pretvara blagu krušnu juhu u nevjerojatno ukusno pivo. Tvoje pivo! Kako bi sve išlo besprijekorno sve do posljednjeg koraka, preporučujemo vam upotrebu kotla za fermentaciju tvrtke Klarstein. Jer nakon dodavanja kvasca, kojem je hitno potreban kisik, smjesu treba dobro promiješati ili protresti. Najbolje to funkcionira u kontroliranoj i precizno temperiranoj okolini - to također osigurava da se tijekom fermentacije ne stvaraju neželjeni nusproizvodi.

Punjenje

Ne, ne mislimo ovdje na ispijanje piva, već na završni čin u proizvodnji piva. Uostalom, želimo uživati u svom proizvodu. Ovisno o vrsti piva i vlastitim preferencijama možete odlučiti kako ćete provesti sekundarnu fermentaciju mladog piva i kako ga skladištiti. Imperial IPA će zasigurno izdržati nekoliko tjedana duže skladištenje u odnosu na lagani Pale Ale. Iskušajte proizvodnju crnog piva Stout ili klasičnog pilsnera. Mlado pivo se puni pomoću crijeva ili automatske cijevi za punjenje, koja se montira na slavinu spremnika za pivo. Crijevo usmjerite prema dnu boce i pažljivo je napunite. Jeste li uspjeli? Čestitamo i nazdravljamo vašem uspjehu uz domaće pivo - živjeli!

Vrste piva: Iskušajte!

Kako je to s vrstama piva? Zlatnožuti sok od ječma, zanatsko pivo jantarne boje, crno pivo... Jeste li znali da Mollenfriedhof u Berlinu zapravo znači pivski trbuh? Niti mi. Imamo što učiti. Fokusirajmo se na našu malu povijest piva.

Vrste piva - Abc za sljedeći stol stalnih gostiju

Kvasac, hmelj, slad i voda - to su četiri komponente od kojih se proizvodi pivo prema njemačkom Zakonu o čistoći. Unatoč tome, nije svako pivo isto, a tipične karakteristike različitih vrsta piva temelj su mnogih složenosti proizvodnje piva.

Koje vrste piva postoje?

Općenito razlikujemo dvije klase: pivo gornje fermentacije i pivo donje fermentacije. Među njima su razne sorte i bezbroj varijanti. S obzirom na to, prije nego što objasnimo dvije razine fermentacije i predstavimo tipična piva iz Njemačke s gornjom ili donjom fermentacijom, najprije ćemo promotriti pet popularnih izraza:

  • Smoothie od hmelja- zdravo pivo
  • Pjena - Oprez, opasnost od zabune
  • Ječmeni čaj - za opuštanje
  • Metak u staklenom kaputu- doista?
  • Pjenušac Maurer - sladak, iako gorak

Vrste piva - odgovoran je kvasac!

Pivo s gornjom fermentacijom - fermentacija na sobnoj temperaturi

Odlučujući faktor u proizvodnji piva su kulture kvasca, koje se koriste pri kuhanju piva. Kvasac gornje fermentacije se najbolje osjeća na temperaturi od 15 do 20 ° C - tada dospijeva na površinu i taloži se na mladom pivu tijekom vrenja. Mnogi okusni pupoljci smatraju piva s gornjom fermentacijom aromatičnijima, punijima i voćnijima.

Najpoznatija piva s gornjom fermentacijom:

  • Ale
  • Berliner Weiße
  • Kölsch
  • Weizenbier

Sadržaj alkohola: od 3%
​ Originalna sladovina: 7,5 do 32 stupnjeva Plato
Fermentacija: pri 18 do 25 °C

Piva s donjom fermentacijom - zadržite hladnu glavu

U pivu s donjom fermentacijom se kvasac skriva. Naime, ova kategorija uključuje piva u kojima kvasac taloži na dnu kotla za fermentaciju tijekom procesa kuhanja. Do prije 150 godina proizvodnja je bila moguća samo zimi, jer kvasac donje fermentacije preferira hladnoću. Tek je izumom rashladnog uređaja 1876. godine omogućio cjelogodišnju proizvodnju piva s donjom fermentacijom, koje obično ima duži vijek trajanja, izraženiju izvornu sladovinu i veći sadržaj alkohola.

Najpoznatije vrste piva s donjom fermentacijom:

  • Helles
  • Märzen
  • Lager
  • Pils
  • Sadržaj alkohola: od 4,5% vol.
    ​ Originalna sladovina: 10 do 12 stupnjeva Plato
    Fermentacija: pri 4 do 9 °C

Vrste piva u Njemačkoj

U kulinarskom sektoru Njemačka je također simbol raznolike ponude piva. Za neke je, međutim, pravilo vrlo jednostavno: Pilsen i ništa drugo. Pivski gurmani, koji vole kušati i nešto drugo, imaju na raspolaganju mnoge druge vrste piva. Za vas smo saželi najpopularnije vrste piva u Njemačkoj.

Popularna piva s gornjom fermentacijom

Pale Ale

Svijetlo pivo s otoka relativno je suho, gorko pivo s jakom aromom hmelja i niskim udjelom alkohola. Nije čudo da ga neki nazivaju "britanski long drink".

Berliner Weiße

Berliner Weiße popularno je osvježavajuće piće u vrućim ljetnim danima, često se poslužuje s kapljicom sirupa od drva ili maline, a ponekad i sa slamkom. Ali ima odličan okus i bez dodataka.

Kölsch

Svjetlo pivo s gornjom fermentacijom je posebni specijalitet iz Kölna, idealno za svaku prigodu. Kölsch je izuzetno lagana vrsta piva blagog okusa i niskog udjela alkohola.

Pšenično pivo

Pšenično pivo posljednjih je godina postalo tradicionalno lifestyle piće. Ljubitelji ovog piva posebno cijene njegov puni okus i snažnu aromu, koja nastaje kao nusprodukt fermentacije.

Popularna piva s donjom fermentacijom

Helles

Helles je svestrana vrsta piva, koje godi gotovo svakome i prigodno je za gotovo svaku situaciju. Svjetlo, bistro pivo s lagano slatkim okusom vrlo je pitko, osobito po vrućini, a ljeti pruža dobrodošlo osvježenje.

Märzen

Märzen je pivo s donjom fermentacijom koje je obično proizvodi u posljednjem zimskom mjesecu, što govori i njegovo ime. Zahvaljujući blagom "hmeljastom" i slatkastom karakteru, posljednjih je godina pivo Märzen uvršten na mnoge liste popularnih piva.

Pilsner

Pilsner (skraćeno Pils) je najpopularnija vrsta piva u Njemačkoj - pravi klasik. Puno pivo svijetlo zlatne boje ima hmeljasti okus i gorkastog je okusa.

Lager

Crno pivo karakteristično je, kako i samo ime govori, svojom tamnom bojom. Samo jedan gutljaj će vas očarati tako da ćete htjeti sve više i više.

Naši najprodavaniji

Kako skuhati pivo?

Često postavljana pitanja i odgovori za hobby pivare

Zanima vas kako skuhati pivo? Ugasit ćemo vašu žeđ odgovorima na najvažnija pitanja.

Kako to misliš, da ne smijem kuhati pivo? To bi bila naša ogorčena reakcija, kada bi nam netko rekao da je to zabranjeno. U Njemačkoj svi građani smiju proizvoditi vlastito domaće pivo. Ali ne onako kako žele. Pivo je klasik u našim geografskim širinama, ali podliježe službenim pravilima. Sukladno njima je potrebno obavijestiti relevantni carinski ured o proizvodnji piva - dovoljna je neformalna obavijest.

Maksimalni iznos je u načelu neograničen, ali ako skuhate manje od 200 litara piva po kalendarskoj godini, ne snosite nikakvu poreznu obvezu. Svatko tko proizvodi više od navedenog iznosa godišnje mora podnijeti poreznu prijavu za porez na pivo - bez šale. Isto vrijedi i ako se želite prebaciti s kućne pivovare na hobby pivovaru i službeno prodavati zanatsko pivo. U slučaju nedoumice, uvijek je dobro prethodno se obratiti carinarnici.

Ako želite svoj dom pretvoriti u vlastitu pivovaru, potrebno vam je nekoliko alata ili jedan od praktičnih sustava za kuhanje piva tvrtke Klarstein. Osim toga, zakonom o čistoći su određeni dopušteni sastojci - hmelj, slad, kvasac i voda - točne količine navedene su u receptima. Prazne boce su manje popularne među ljubiteljima piva, ali su korisne za punjenje i sekundarnu fermentaciju. Međutim, vrijeme, strpljenje i strast su najvažniji elementi, jer za dobar ukus treba vremena.

Jeste li znali da se pivo sastoji od više od 90% vode? Kvaliteta vode ima vrlo važnu ulogu, stoga neke pivovare koriste čak i vlastite bunare. Minerali su ključni za okus: Dok je za svjetla piva obično pogodnija mekana voda, t.j. voda s manjim udjelom minerala, crna piva preferiraju tvrđu vodu.

Ovdje se mišljenja razlikuju. Dok neki tu vide estetsku prednost i očuvanje tradicije, drugi također prepoznaju i funkcionalne prednosti bakrenih kotlova. Materijal ima vrlo dobru toplinsku vodljivost, a navodno i pozitivan učinak na okus i negativan učinak (u smislu redukcije) na gljivice i bakterije oslobađanjem iona bakra.

Naravno! Ime nije važno: pšenično pivo, Hefeweizen ili bijelo pivo. Pitanje je kako skuhati pivo, koje je posebno popularno ljeti, kada osigurava potrebno osvježenje. Recept je važan, budući da je temeljna razlika između pšeničnog piva i, na primjer, Pilsner piva u upotrebi kvasca gornjeg vrenja.

Važan korak u procesu proizvodnje piva je kuhanje sladovine, koja nastaje tijekom gnječenja. Ako u njoj primjetite bijele pahuljice: ne brinite i nastavite kuhati pivo. Riječ je o proteinima, koji se talože tijekom vrenja - proces poznat kao razbijanje sladovine.

Mnogi ljudi misle da ljudi piju pivo otkada su počeli jesti žitarice. Da, fermentirano krušno tijesto vjerojatno je osnova današnje proizvodnje piva. Međutim, umjetnost kuhanja piva, koja je najbliža ustaljenom procesu, seže u srednji vijek. Redovnici i časne sestre željeli su stvoriti piće, koje će ukusom pratiti njihova jela. U tom smislu: hvala puno!

Bez stresa i bez žurbe, jer je za kuhanje piva potrebno vrijeme. Gnječenje, ispiranje i kuhanje može potrajati do osam sati. Zvuči li to pošteno? No to nije sve. Hobby pivarima doista treba strpljenja, jer vrijeme fermentacije u bocama traje dva do tri tjedna. Da, dobro ste pročitali.

Voda, hmelj, kvasac i slad najvažnije su komponente piva. Naravno, oni koji žele biti originalni i kreativni, mogu proširiti popis. Kako biste osigurali najbolje rezultate okusa vašeg domaćeg piva, ne zaboravite koristiti visokokvalitetne sastojke. Također preporučujemo da se prije kupnje posavjetujete s kompetentnim osobama - možete to učiniti vrlo jednostavno i putem interneta.

Diplomatski odgovor: O ukusima se ne raspravlja. U stvarnosti, međutim, mogu postojati objektivni razlozi. Najčešći uzroci su nepotpuni ili netočni recept i previše ugljičnog dioksida.

Niska zasićenost sama po sebi nije negativna, jer neki ljudi vole pivo upravo tako. Ako želite imati više mjehurića u pivu, pitanje je: Kako to postići tijekom kuhanja? Ugljična kiselina nastaje tijekom fermentacije. Jednostavno izvadite proizvode iz hladnjaka i fermentirajte ih na sobnoj temperaturi oko sedam dana.

Ljubitelji piva obično vole jaku pjenu. Ako vaše pivo ne izgleda tako kraljevski, možda je razlog nečista čaša s masnim filmom. Međutim, nedostatak kraljevske pjene obično je povezan s niskim sadržajem ugljičnog dioksida.

Mnogi hobby pivari se susreću s ovim problemom tijekom svoje zlatnožute karijere. Tu ne pomažu nikakve molbe niti prosjačenje. Nažalost, ako je pivo kiselo, znači da je pokvareno. U većini slučajeva je onečišćenje posljedica loše higijene tijekom kuhanja.

Na to ne možemo dati opći odgovor, jer to ovisi o različitim čimbenicima. Međutim, uvijek vam možemo preporučiti da svom pivu date dovoljno vremena da sazrije. Pravilo glasi da je fermentacija gotova kada izmjerena vrijednost ostane konstantna minimalno tri dana.

Da, to je točno, jer je pjena nusprodukt kvasca. Također je normalna stvar da pjena ponovno nestane nakon glavne fermentacije.

Najvjerojatniji razlog je što je vanjska temperatura preniska (ispod 18 do 22 ° C). Dovoljno je uključiti grijanje ili na drugi način pustiti topli zrak u prostoriju. Proces fermentacije traje predugo? Možda niste koristili dovoljno kvasca. U tom slučaju potrebno je strpljenje jer proces fermentacije tada traje nekoliko dana.

Osim hmelja i slada, za kuhanje piva bitna je i čista oprema. Temeljito očistite sav pribor dezinficijskim sredstvom, kako biste produžili rok trajanja piva i spriječili rast plijesni.

Vaše domaće pivo može izdržati u hladnjaku i do dvanaest tjedana - pod uvjetom da je bila osigurana optimalna higijena i temperatura skladištenja. Skladištenje na sobnoj temperaturi skraćuje rok trajanja na otprilike osam tjedana.

Vrh stranice