Grijanje uz Klarstein

Posebno tijekom hladnih godišnjih razdoblja, grijanje je važna tema. Često je potrebno oduprijeti se hladnoći i vlazi na raznim mjestima u kući, odnosno u stanu. Pri tome su posebno praktične prijenosne grijalice, koje nisu trajno montirane te se mogu fleksibilno koristiti.

Bestseller

Povijest grijanja

300.000 god. p.n.e.: špiljski ljudi se grijali vatrom
200 god. p.n.e.: imućni Rimljani izumili su centralno grijanje, kao podno grijanje
13. stoljeće: redovnici su izmislili grijanje za svoje samostane
15. stoljeće: kamini se brinu za čisto grijanje u prostorijama
1716: izumljeno grijanje toplom vodom za staklenike
1843: izgrađeno je prvo parno grijanje u dvorcu u Njemačkoj
cca 1900: peći na ugljen zagrijavaju prostorije pomoću izravne vatre u peći
1960: centralno grijanje na mnogim mjestima zamjenjuje peći na ugalj i plin
od 2014: sustavi grijanja postaju inteligentniji i ekološki prihvatljiviji – na primjer, pomoću termostata

Bilo da se radi o konvekcijskoj grijalici, električnom ventilatoru na topli zrak ili infracrvenoj grijalici - svi imaju jednu stvar zajedničku: ovisnost o električnoj struji. Iako se razlikuju po funkciji i detaljima, svi su jednostavni za upotrebu, a odlikuju se sljedećim karakteristikama:


  • višestruka razina grijanja, ovisno o stupnju hladnoće
  • ugrađeni termostat za podešavanje željene temperature i zaštitu od pregrijavanja
  • sigurnosni prekidač, koji automatski isključuje grijačlicu, u slučaju prevrtanja
  • timer za automatsko uključivanje i isključivanje grijalice
  • ugrađeni kotači, koji čine grijalicu jednostavnom za upotrebu bilo gdje

Kakve grijalice zapravo postoje?

Klarstein u svom asortimanu ima razne grijalice, za najbolje grijanje vašeg doma. Nudimo Vam mali pregled 3 različite vrste grijalica, koje će vas zagrijati i u najhladnijim trenucima.

Konvekcijske grijalice

Konvekcijske grijalice koriste zakon termički induciranog strujanja zraka. Hladni zrak iz prostorije struji u konvektor, gdje se zagrijava, a zagrijani zrak se ispušta u prostoriju smjerom prema gore. Čim se zrak u prostoriji ponovno ohladi i temperatura padne, konvekcijska grijalica ponovno usisava i zagrijava zrak. Ovakav poseban dizajn grijalice omogućava protok zraka, koji može zagrijati cijelu prostoriju.

Prikaži sve

Električni ventilatori na topli zrak

Ventilatori na topli zrak su prijenosni uređaji, koji se mogu koristiti u bilo kojoj prostoriji. Posebno su pogodni za male prostorije. Sastoje se od ventilatora s motorom, kućištem, mrežnim priključkom i grijaćim elementom. Njihova velika prednost je mogućnost neposredne uporabe. Uključeni u najbližu utičnicu, potrebno im je samo nekoliko trenutaka za zagrijavanje zraka.

Prikaži sve

Infracrvene grijalice

Infracrvena grijalica je varijanta električne grijalice, koja, u usporedbi s drugim grijaćim elementima, ne zagrijava zrak u prostoriji, već okolinu, odnosno objekt na koji padaju infracrvene zrake - poput zidova, namještaja, tijela ili stropa. Na taj se način ostvaruje vrlo brzo zagrijavanje. Iako se kaže da infracrvena toplina ima blagotvorne učinke na zdravlje, infracrveno grijanje je također vrlo popularno među osobama s alergijama, zahvaljujući niskoj razini cirkulacije zraka.

Prikaži sve

Koja grijalica je najbolja za mene ?

Saznaj odmah.

Vrh stranice