3-godišnje jamstvo 14 dana za povrat robe

Grijalice s ventilatorom za brzo i ugodno zagrijavanje

Grijalice s ventilatorom i radijacijske grijalice idealne su za kratkotrajnu proizvodnju topline. Koriste se u zatvorenim prostorima bez grijanja ili kao privremeni, brzi izvor topline u stambenim i radnim prostorima. Glavna razlika između ventilatora i radijatora je vrsta proizvodnje topline: Ventilatori, kao što ime govori, isijavaju toplinske valove u neposrednu okolinu, dok ventilatori zagrijavaju hladan zrak koji se uvlači iz okoline i ponovno ispuštaju zagrijani zrak kroz ventilator.

Kupnja grijača s ventilatorom - na što treba paziti?

  • Primjena: Ventilatorske grijalice prikladne su kao pokretne unutarnje grijalice i općenito nisu namijenjene kontinuiranom radu. Često se koriste u stambenim prostorima, primjerice kao izvor topline u kupaonici, u hobi sobi ili u dnevnoj sobi, kako se ne biste morali smrzavati u hladnim jutrima i večerima, ali kako ne bi vrijedi uključiti grijanje.

  • Karakteristike: Visokokvalitetni radijatori i ventilatori su TÜV testirani, imaju nekoliko stupnjeva grijanja i opremljeni su zaštitom od pregrijavanja. Modernim grijačima s ventilatorom moguće je jednostavno upravljati daljinskim upravljačem. Ovisno o uređaju, moguće je birati između različitih razina performansi ili je integrirana kontrola temperature. Kod nekih modela moguće je i programiranje vremena.

  • Dizajn: Osim značajki i performansi, dizajn je također ključni kriterij pri odabiru idealne grijalice s ventilatorom. Grijači su dostupni u estetskom tankom obliku stupa, što izuzetno štedi prostor. Takav se uređaj može stilski uklopiti u svako okruženje. Ali svaki drugačiji izgled ima svoj šarm, na primjer višesmjerni radijator u okruglom dizajnu koji zrači toplinu u svim smjerovima. Ostali modeli trebaju biti postavljeni tako da su usmjereni izravno na grijani prostor.

Električne grijalice s ventilatorom i keramičke grijalice s ventilatorom

Princip rada je isti za obje grijalice s ventilatorom: Hladan zrak iz okoline se uvlači, grije integriranim grijaćim elementima, a topli se ponovno ispušta kroz grijač s ventilatorom. To uzrokuje miješanje zraka u prostoriji, što može biti nepovoljno za alergičare. Prašina koja na taj način dospije u uređaj biva privučena grijaćim elementima električnog grijača i čestice tamo izgaraju. To može biti popraćeno određenim mirisom. Moderna alternativa su keramičke grijalice s ventilatorom, čiji se elementi manje zagrijavaju. Skuplje su za kupnju od električnih grijača s ventilatorom, ali imaju i bolju toplinsku učinkovitost te ih preferiraju alergičari. S druge strane, električne grijalice su popularne za povremeno sporadično korištenje i brzo, mobilno grijanje.

Električna radijacijska grijalica

U usporedbi s ventilatorskim grijačima, električne grijalice su tiše. Oni ne zagrijavaju zrak, već zrače toplinu izravno u okolinu. Osvijetljeni predmeti, poput komada namještaja, također se zbog toga zagrijavaju i potom zrače toplinom. Toplina se stvara odmah nakon uključivanja. Električni radijatori popularni su kao dopunsko grijanje i za prijelaznu upotrebu.

Poput grijača s ventilatorom, mogu se fleksibilno prilagoditi i koristiti kad god je potrebna brza toplina, na primjer u kupaonici, za stolom za presvlačenje, za brzo jutarnje zagrijavanje, u mobilnoj kućici, u Tiny House, u vrtnoj kućici, u radionici, u garaži, podrumu ili hobi sobi. Radijatori uzrokuju kretanje zraka najviše u neposrednoj blizini zbog stvaranja topline, što znači da je teško očekivati ​​turbulenciju prašine tijekom kratkog rada. Tijekom dužeg rada termostatski upravljane jedinice pružaju gotovo stalnu ugodnu toplinu.

Vrh stranice