3-godišnje jamstvo 14 dana za povrat robe

Roštilji na drveni ugljen, pušnice i peći za pizzu


Peć za pizzu, pušnica, roštilj na drveni ugljen i više: pripremajte delicije sami

Što bi ljeto bilo bez roštilja, zabave bez pizze i kobasica bez okusa dima? Uz naše visokokvalitetne aparate možete u svakom trenutku pripremiti najukusnija jela. Na vrhu će biti ugodna atmosfera, prilika za razgovor i dovoljno vremena za zabavu. Uvjereni samoposlužni kuhari, kao i kuhari povremeni, zasigurno će u našoj bogatoj ponudi pronaći pravi aparat s kojim će ubuduće gostiti još češće.

Za prave ljubitelje: kućna peć za pizzu

Znate li koja je tajna ukusne pizze? Jedinstveno iskustvo objedovanja nisu samo tijesto i dodaci. Važna je i temperatura. To je gotovo nemoguće postići u običnoj pećnici. Naša peć na pelete pak osigurava potrebnu temperaturu na kojoj je temeljac hrskav, a preljev ostaje sočan. Peć za pizzu na pelete radi bez struje, tako da je možete postaviti bilo gdje. Integrirani termometar pokazat će vam možete li započeti.

Kad se peć za pizzu zagrije na drva, dobije se najbolji okus, bilo da se radi o pizzi, kruhu, lazanjama ili povrću.... Osim prirodnosti, važna je i odgovarajuća temperatura. Ovisno o nadjevu, pizzu treba pripremati na vrlo visokim temperaturama od 350-400°C, dok se kruh obično priprema na 180-220°C. To znači da svaka namirnica ima svoju temperaturu i vrijeme kuhanja. Kada koristite vanjsku peć za pizzu, pizza je obično gotova za 2-4 minute, dok je kruhu potrebno oko 40-50 minuta da se ispeče.

Roštiljanje na drveni ugljen: ponovno viđeni klasik

Što bi bilo kuhanje na otvorenom bez roštilja na drveni ugljen? Jedino što naši modeli imaju zajedničko s jednostavnim, uobičajenim varijantama je grijanje. Naš kotlovski roštilj ima izdašnu rešetku za roštilj. Radi se o roštilju na drveni ugljen s poklopcem, razvijanje topline možete regulirati pomoću preklopne ventilacije. Roštiljanje s ovim roštiljem na drveni ugljen je čista stvar: hvatač masnoće sprječava da se masnoća koja kaplje pomiješa s ugljenom. Pepeo od drvenog ugljena završava u uklonjivoj posudi za pepeo, koju možete lako isprazniti nakon što se ohladi.

Pravi uspjeh je Kamado roštilj. Njegova posebnost je keramička kupola. Njegov keramički materijal vrlo dobro akumulira toplinu i ravnomjerno je otpušta tijekom dugog vremenskog razdoblja. Kamado roštilj postiže najviše temperature uz iznenađujuće malu količinu goriva. Njegov kupolasti oblik stvara apsorpciju topline koja se regulira uz pomoć ventilacijskih ladica. Zahvaljujući tome, ovaj savršeni roštilj na drveni ugljen također je prikladan za kuhanje, pečenje i dimljenje. Ovisno o modelu, roštilj na ugljen dolazi i s velikim policama. Ovdje možete spremiti pribor za roštiljanje, začine, umake i sve ostalo što vam je potrebno za roštiljanje tako da vam bude nadohvat ruke.

Ako kod nas želite kupiti roštilj na drveni ugljen, možete birati između različitih materijala. Nudimo vam roštilj na drveni ugljen od nehrđajućeg čelika, roštilj s visokotemperaturnom površinskom obradom koja je ujedno i zaštita od vremenskih utjecaja te keramički roštilj u raznim bojama. Ljubitelji većih porcija mesa doći će na svoje, primjerice, kod pečenja odojka. Možete ga nabaviti u više varijanti kako biste naručili upravo onu koja najbolje odgovara vašem projektu.

Ribu koju sami ulovite, domaće kobasice, sireve i još mnogo toga možete savršeno prilagoditi svom ukusu u pušnici. Vegani i vegetarijanci također će cijeniti oplemenjivanje tofua i povrća prema vlastitoj recepturi te njihovo konačno dotjerivanje s okusom dima. S modelima s prozorom možete čak gledati kako se vaš dimljeni proizvod približava kraju. Interijer birate prema svojim željama: Među najvažnijim elementima su police, pladnjevi i kuke za vješanje.

Uklonjive rešetke olakšavaju čišćenje. Tu su i uklonjive posude za skupljanje tekućine i masnoće koje izlaze tijekom pušenja. Modeli s integriranim termometrom omogućuju praćenje temperature bez otvaranja vrata. Time se štedi temperatura i gubitak dima, proces dimljenja se ne prekida. Priložene ventilacijske klapne koriste se za regulaciju gustoće dima iz roštilja na drveni ugljen. Ako želite osigurati ne samo uspješno pušenje, već i sigurnost, pušače koristite samo na otvorenom. Također ćete pronaći odgovarajuću napomenu za odgovarajući model.

Smoker poput kraljevske klase među roštiljima na drveni ugljen

Kralj roštilja na drveni ugljen nedvojbeno je smoker ili BBQ smoker u kojem se hrana ne peče toliko na roštilju koliko se kuha ili dimi. Kao gorivo koriste se drvo, ugljen ili briketi. Smoker se najčešće koristi za klasično pečenje i dimljenje hrane. Priprema često traje dulje od ostalih roštilja na drveni ugljen, osobito na niskim temperaturama. No, ljubitelji roštilja dobit će i više od nadoknade u vidu mesa s okusom dima, koje je izuzetno mekano zahvaljujući dužem vremenu pripreme i neizravnom pečenju.

Ako prvi put koristite BBQ Smoker, trebali biste ga pripremiti, npr. svjetlo jednom bez hrane. Ovaj proces je važan i produljuje život vašeg pušača. Jedna od najvažnijih značajki pušnice u usporedbi s drugim vrstama roštilja je odvojena komora za izgaranje i kuhanje. Ova konstrukcija ima niz prednosti:

  • Hrana ne može izgorjeti jer nema izravnog kontakta s plamenom.
  • Priprema je moguća i na niskim temperaturama
  • Indirektno roštiljanje, kuhanje i dimljenje
  • Nema zapaljivih kapljica masti koje bi mogle uzrokovati štetne pare
  • Hranu nije potrebno rotirati
  • Meso ostaje izuzetno mekano i sočno

  • Vrh stranice