3-godišnje jamstvo 14 dana za povrat robe

Izvlačne kuhinjske nape

Kapuljača na izvlačenje

Nape su važan dio svake kuhinje jer pomažu u održavanju zraka čistim i bez mirisa kuhanja. Na tržištu postoji mnogo različitih vrsta napa – dimnjačke, ugradbene, zidne, otočne i na izvlačenje. Stoga je važno odabrati onaj koji će odgovarati vašim potrebama. Zašto su ugradbene nape dobar izbor? Nastavi čitati.

Imate malu kuhinju i ne možete si priuštiti da trošite prostor na velike kućanske aparate? Znate da je napa jako dobar pomoćnik u kuhinji, ali isto tako znate da više nemate dovoljno slobodnog prostora za napu? Upravo zato biste trebali posegnuti za napom na izvlačenje s radne ploče.

Napa na izvlačenje ne narušava izgled kuhinje i možete je jednostavno izvući dok kuhate. Svojim dimenzijama možete pokriti cijelu površinu ploče za kuhanje. Iako je kompaktan, to ne znači da ne može dovoljno dobro obavljati svoj posao. Napa na izvlačenje može apsorbirati veliku količinu para kroz recirkulaciju ili usisavanje.

Koje su prednosti i nedostaci nape na izvlačenje?

  • Napa na izvlačenje idealan je izbor za male kuhinje
  • Svojim izgledom ne remeti kuhinju i savršeno se uklapa u nju
  • Kompaktniji je
  • Napa na izvlačenje je bučnija
  • Ima manje snage

Kako odabrati napu na izvlačenje?

Dimenzije nape na izvlačenje

Kod nape na izvlačenje vrlo je važno usredotočiti se na njezine dimenzije. Treba imati na umu da su nape na izvlačenje manjih dimenzija od klasičnih napa. Pri odabiru ipak vodite računa da dimenzije nape na izvlačenje pokrivaju cijelu površinu ploče za kuhanje, jedino tako možete uspješno odvoditi dim. Standardna širina nape na izvlačenje trebala bi biti između 50-60 cm.

Buka nape na izvlačenje

Nape na izvlačenje mogu biti nešto bučnije, ali to nije slučaj kod svih modela. Razina buke određena je u decibelima (dB) i kreće se od 55 do 68 dB za nape na izvlačenje. Ako želite da napa na izvlačenje ne proizvodi preglasan zvuk, ciljajte na napu na izvlačenje s razinom buke od oko 55 dB. Ako bismo je uspoređivali s drugim uređajima, napa na izvlačenje s razinom od 55 dB slična je hladnjaku a s razinom od 68 dB perilici posuđa.

Izvedba nape na izvlačenje

Klasične nape trebale bi moći mijenjati zrak u kuhinji najmanje 10 puta na sat. Napa na izvlačenje, koja je manja i namijenjena manjim kuhinjama, trebala bi moći promijeniti zrak u kuhinji barem 6-7 puta. Međutim, što je veći učinak nape na izvlačenje, to bolje za vas. Stoga se pri odabiru usredotočite na ovaj važan parametar.

Koje funkcije može imati napa na izvlačenje?

  • Recirkulacija – napa na izvlačenje hvata sve nečistoće u filtre, a zatim se čisti zrak pušta natrag u kuhinju. Ova funkcija ne troši puno energije.

  • Timer - na napi na izvlačenje možete postaviti tajmer koji omogućuje da se napa na izvlačenje automatski isključi. Tajmer je izvrstan pomoćnik ako morate izaći iz stana, a u isto vrijeme trebate pročistiti zrak u kuhinji.

  • Više razina učinka - nape na izvlačenje obično imaju 3 razine usisavanja. Međutim, viši redovi napa na izvlačenje mogu imati do šest ili više razina izvlačenja. Pomoću ove funkcije možete postaviti usisavanje koje vam najviše odgovara.

  • Nepovratni ventil - ako je vaša napa na izvlačenje spojena na dimnjak, ne morate brinuti o strujanju hladnog zraka u vaš dom.

Želite li svoju kuhinju opremiti sa stilom? Pogledajte naše ostale kućanske aparate za kuhinju. Imamo niz dizajnerskih mikrovalnih pećnica, pećnica, hladnjaka i zamrzivača i mnogih drugih kuhinjskih pomagala. Odaberite visokokvalitetne njemačke proizvode za koje vam jamčimo jamstvo do 3 godine.

Vrh stranice