3-godišnje jamstvo 14 dana za povrat robe

Unutarnji vrt: Kako stvoriti zeleni raj

Za mnoge ljubitelje vrtova veliki je san: zatvoreni vrt. Ne želite li svoj omiljeni hobi izgubiti ni u zimskim mjesecima, svoja četiri zida možete pretvoriti u raj za vrt s prikladnim dodacima. Ljubitelji svježe hrane, koji mogu uzgajati zelenu salatu i dr. tijekom svih godišnjih doba.

Klarstein vas podržava praktičnim setovima, prikladnim dodacima i raznim sjemenkama biljaka kako biste i vi mogli ispuniti svoj san o vrtlarstvu u zatvorenom prostoru.

Zatvoreni vrt: ekonomičan, učinkovit i održiv

Strastveni vrtlari i ljubitelji svježe hrane sigurno su čuli za sobno vrtlarstvo. Omogućuje fleksibilan uzgoj biljaka i uzgoj širokog spektra biljaka tijekom cijele godine. Proizvodi Click and Grow iz Klarsteina u kratkom će vremenu stvoriti učinkovit i vizualno lijep pametan vrt koji će vam pružiti svježu salatu, ukusno povrće i mirisno bilje.

Održivi uzgoj funkcionira u potpunosti bez genetskog inženjeringa i pesticida. Ako vam je dostupna samo mala površina, možete graditi i prema gore: automatski sustav rasvjete osigurava optimalan rast biljaka.

Elegantan dizajn zdjela za biljke pristaje gotovo svakom životnom okruženju i svojom jedinstvenošću nadopunjuje gotovo svaki stil interijera. Na taj način stvarate ekološkiji okoliš i postavljate održive naglaske.

Hidroponija i hidroponski uzgoj: u čemu je razlika?

Ako razmišljate o zatvorenom vrtu, vjerojatno ste naišli na izraz hidroponija. To je oblik uzgoja biljaka koji ne zahtijeva nikakve organske podloge, tj. j. normalno biljno tlo.

Biljke se ovdje ukorijenjuju u tlu, ali rastu u organskom supstratu. Preko ovog supstrata do korijena dospijeva hranjiva otopina koja sadrži sva važna hranjiva za biljke.

Podskupina ovog načina uzgoja biljaka je tzv. hidroponija: ovaj oblik uzgoja je bez supstrata, preko kojeg hranjiva otopina dolazi do korijena. Umjesto toga, biljke će se ukorijeniti izravno u otopini. Korijenje slobodno visi i djelomično je ili potpuno uronjeno u otopinu bogatu hranjivim tvarima.

Smart Garden: Izvlačenje zemlje je bilo jučer

Indoor vrtlarstvo može u potpunosti proći bez tipične zemlje. Hidroponske biljke čak vam nude svestrane prednosti i olakšavaju uzgoj unutar vaša četiri zida. Stoga su biljke uzgojene bez zemlje vrlo rijetko ili gotovo nikad napadnute korijenskim štetnicima.

U isto vrijeme, održavanje je svedeno na minimum: korov nema šanse za širenje, a hidroponija gubi znatno manje vode kroz kondenzaciju. U kombinaciji s velikim spremnicima za biljke iz Klarsteina, biljke je potrebno vrlo rijetko zalijevati. Hranjiva otopina također potiče brz i snažan rast biljaka.

Osim toga, možete puno učinkovitije koristiti svoj prostor, pa čak i graditi prema gore s Klarstein setovima na kat. Hidroponsko bilje tako se može uzgajati čak i na maloj površini i omogućiti vam uživanje u svježem bilju i povrću tijekom cijele godine.

Klikni i rasti: gradi, čekaj, uživaj

Uz setove iz Klarsteina, vrtlarstvo u zatvorenom prostoru postaje dječja igra: ne treba vam čak ni istaknuti zeleni palac. Jednostavno sastavite dodatke, sipajte sjemenke biljke i pričekajte. Sustav sadnje koji je idealno prilagođen potrebama biljaka osigurat će vam svježu hranu u kratkom vremenu. Ljepota: Poslije berbe je prije berbe. Ako ste potrošili svu salatu i ostale biljke, lako možete uzgojiti nove.

Tako da uvijek možete odlučiti kako se osjećate: u Klarsteinu ćete pronaći različite sjemenke i setove sjemenki koji vam obećavaju razne užitke. Tako ćete stvoriti svoj vlastiti zeleni raj koji u svakom trenutku možete promijeniti prema svojim željama.

Vrh stranice