3-godišnje jamstvo 14 dana za povrat robe

Električni lonci


Stroj za konzerviranje - lonac za kuhanje s mnogo talenata

Konzerviranje, konzerviranje, očuvanje: Ono što se nekada uzimalo zdravo za gotovo sada ponovno privlači veliku pažnju. Sa strojem za konzerviranje možete sačuvati urod iz vlastitog vrta i optimalno iskoristiti posebnu sezonsku ponudu. Ovakav način skladištenja ima još jednu prednost jer nakon kuhanja hrana ne treba energiju za skladištenje. Konzervirana hrana je brzo dostupna u svakom trenutku. No, ovaj praktični kućanski aparat može se koristiti i na druge načine. Mnogi modeli mogu se koristiti kao kuhalo za kuhano vino ili za kuhanje i održavanje topline juha i variva.

Kupnja stroja za konzerviranje - važni kriteriji

Jedna od najvažnijih točaka je veličina, točnije sadržaj posude. Ako želite redovito konzervirati, najbolje je provjeriti koliko standardnih litrenih staklenki u njih stane. Manje je uvijek moguće, ali trebali biste moći sačuvati uobičajenu količinu hrane u jednom potezu. 27 litara je praktična i često korištena mjera.

Snaga većine strojeva za pečaćenje je između 2000 i 2500 W. Potpuno iskorišten lonac i dalje zahtijeva malo energije, budući da dobro izolirana verzija zadržava toplinu još dugo nakon zagrijavanja. Digitalni termometar pokazuje trenutnu temperaturu i vrijeme preostalo do kraja kuhanja. Nakon ispunjavanja postavljenih zahtjeva, lonac će se automatski isključiti. Jednostavnije verzije postavljaju se rotirajućim gumbima.

Odvodna slavina jednostavna za korištenje neophodna je, bez obzira želite li lonac koristiti kao kuhalo za kuhano vino ili za konzerviranje. Olakšat će vam ispuštanje vode nakon obavljenog posla. Unutarnje stijenke izrađene od nehrđajućeg čelika posebno su se pokazale u svakodnevnoj uporabi. Lako se čiste jer je onečišćenje od prepunjenih ili zaglavljenih staklenki čest problem. Neizbježno nakupljanje kamenca iz slavine može se isprati s nehrđajućeg čelika s malo octa.

Posebne funkcije i detalji - praktičnije upravljanje

Stalak za umetanje osigurava da čaše ne stoje izravno na dnu posude. Na taj način se ravnomjernije zagrijavaju, čime se sprječava opasnost od pucanja. Ako je moguće, lonac sa čašama koji je još u uporabi ne treba pomicati, ali može biti potrebno. Izolirane ručke hladne na dodir sa strane i poklopca lonca sprječavaju opekline prilikom pražnjenja posude za konzerviranje. UPOZORENJE! Para koja izlazi vrlo je vruća, stoga je važno s njom pažljivo rukovati.

Kvalitetni strojevi za konzerviranje u višoj cjenovnoj kategoriji imaju dodatne funkcije, poput zaslona koji vas obavještava o niskoj razini vode. Zatim se mora dopuniti kako bi se spriječilo oštećenje čaša i posude. Spremište kablova u podnožju, neklizajući gumeni jastučići i poklopac koji se čvrsto zatvara su ostali detalji koji su se pokazali u praksi.

Kupnja stroja za konzerviranje i kuhala za kuhano vino - pomoć u odluci

Važno je da volumen ne bude premalen za vaše kućanstvo. Ovo štedi električnu energiju i vrijeme prilikom konzerviranja. Površine od nehrđajućeg čelika i unutarnji lonac lako se čiste i izdržljivi su. Ne mijenjaju boju jer su otporne na kiseline i kalcij.

Glatka regulacija od 30 °C do 100 °C je praktična. Možete ga koristiti za zagrijavanje pića, kuhanje juha, gulaša i variva ili čuvanje zaliha. Guste juhe najbolje je grabiti kuhačom jer bi se slavina mogla začepiti.

Često postavljana pitanja

Zašto kupiti stroj za pečaćenje s termometrom?

Različite namirnice zahtijevaju različite temperature. Neki se sastojci mogu čuvati na temperaturi od 80°C, drugima je potrebna temperatura od 100°C kako bi se izbjegao rizik od kvarenja. Ugrađeni termometar također je koristan za održavanje temperature juhe i pića.

Koliki treba biti stroj za konzerviranje?

Ako jako malo ili rijetko kuhate, bit će vam dovoljan lonac od 16 litara. Međutim, ako odaberete veličinu od 27 litara, imate više slobode. Ovdje možete odjednom skuhati nekoliko kilograma voća i povrća, juhe ili mesa.

Mogu li se topli napitci pripremati izravno?

Ako se odlučite za kuhalo za kuhano vino, drugi alati vam nisu potrebni. Začine je najbolje dodavati u lonac u odgovarajuću cjedilu za začine. Možete ga jednostavno ukloniti prije nego što pustite slavinu.
Vrh stranice