3-godišnje jamstvo 14 dana za povrat robe

Aparati za espresso kavu


Espresso aparati za kavu

Ono što je prije nekoliko godina bilo poznato iz kafića, restorana i slastičarnica, sada se može naći i u mnogim kućanstvima: Riječ je o aparatu za espresso kavu. Od nje možete pripremiti izvrstan specijalitet talijanske kave i doživjeti prvoklasni užitak. Ali što ovaj aparat za kavu čini tako posebnim i koje specijalitete od kave možete pripremati s njim? Po čemu se pojedini uređaji razlikuju? Ovdje pročitajte sve što trebate znati.

Što izdvaja aparate za espresso?

Espresso aparati za kavu unose dašak luksuza u našu svakodnevicu, pridonose stilskom ugođaju i sada su neizostavni u dobro opremljenim kuhinjama. Izbor je relativno velik. U espressu, zagrijana voda se gura kroz fino mljeveni prah pod vrlo visokim pritiskom, na primjer 20 bara. Najvažniji dio je snažna pumpa. Aparati za kavu također su prikladni za kapsule, uglavnom u obliku portafiltera. Aromatični jaki espresso i drugi intenzivni specijaliteti od kave punog okusa mogu se uživati ​​u svakom trenutku. Aparati za espresso kavu razlikuju se po veličini spremnika za vodu. Na primjer, poklopac je izrađen od visokokvalitetnog nehrđajućeg čelika.

Kupnja aparata za kavu - različite vrste i funkcije

Odlučujući faktor je tlak, koji iznosi najmanje devet, a u nekim slučajevima i do 15 ili 20 bara. Aparati za espresso kavu dostupni su u mnogim izvedbama s različitim funkcijama. Thermoblock porta filter, kao što je aparat za kavu Pausa iz Klarsteina, zagrijavaju se vrlo brzo nakon uključivanja i, kada su pravilno postavljeni, pripremaju odličan espresso, ali i mliječne napitke kao što su cappuccino i latte macchiato. Važno je da performanse uređaja zadovoljavaju vaše zahtjeve. Na primjer, Libeica aparat za kavu proizvodi najbolju aromu kave sa snagom od 1350 W i 19 barova.

Posebne funkcije portafiltera aparata za espresso kavu su, na primjer:

  • Prikladno za mljevenu kavu i kapsule za kavu

  • Mlaznice za pjenjenje

  • uklonjivi spremnik za mlijeko

  • Prikaz temperature i tlaka

  • Uređaj za zaštitu od pregrijavanja i nadpritiska

  • Kontrolna ploča na dodir

  • LED zaslon

  • Grijač za šalice na vrhu

  • periva rešetka za kapanje

Kupnja aparata za espresso - koji bi trebao biti?

Ako želite kupiti aparat za espresso kavu, trebali biste unaprijed razmisliti želite li aparat za kavu koristiti isključivo za pripremu espressa ili i za proizvodnju kremaste mliječne pjene. Za koliko osoba treba pripremati napitke od kave u isto vrijeme? Kod aparata za espresso kavu Libeica jedno punjenje spremnika za vodu dovoljno je za oko deset šalica kave zahvaljujući zapremini od 1,8 litara. Kod nekih modela moguće je ručno podesiti tlak. Imaju indikator pritiska. Također je zgodno ako možete prethodno zagrijati šalicu za espresso. Zasloni osjetljivi na dodir omogućuju jednostavno upravljanje. Dopustite da vas inspirira široka ponuda proizvoda.

Pitanja

Što je aparat za espresso i kako radi?

Aparat za kavu s portafilterom, s kojim u nekoliko jednostavnih koraka možete pripremiti espresso i druge specijalitete od jake kave, zagrijava vodu i gura je kroz talog kave pod visokim pritiskom. Kvaliteta pumpe ima značajan utjecaj na okus kave.

Koje su značajke korisne u porta filteru aparata za kavu?

Kod dobrih modela, u porta filter možete umetnuti i kapsule kave. Prednost je i mlaznica za pjenjenje, spremnik za mlijeko koji se može ukloniti, pokazivač temperature i tlaka, zaštita od pregrijavanja i nadpritiska, upravljačka ploča osjetljiva na dodir, LED zaslon i grijač šalica.

Koja su zrna kave najbolja za aparate za espresso?

Okus, prženje i zrna važni su čimbenici koji utječu na kvalitetu espressa. Tamnije pečeno meso ima puniji okus. Idealan je za pripremu espressa. Kad se malo zapeče, rijedak je i vjerojatno ima kiselkasti okus. Prikladna su zrna robuste i arabice. Za pripremu espressa potrebno je fino mljevenje zbog većeg pritiska i kraćeg vremena pripreme.
Vrh stranice