3-godišnje jamstvo 14 dana za povrat robe

Točionici za pivo

Točionik je odličan uređaj, ne samo za ljubitelje piva, već i za povremene konzumente piva. Naše točionice za pivo namijenjene su kućnoj upotrebi, primjerice za točenje piva iz kućne pivovare na zabavi ili nekoj drugoj prigodi. Također se može koristiti na komercijalnim događajima kao što je točenje piva na štandu, baru ili restoranu.

Glavna prednost točionika za pivo je što može držati veliku količinu piva hladnom nekoliko sati i nećete morati stalno vaditi pivo u boci iz minibara.

Kako odabrati pravu opremu za slavinu

Iako je trenutno u ponudi veliki broj točionika za pivo, odabir pravog modela ne mora vam oduzeti cijeli dan. Samo imajte na umu nekoliko osnovnih točaka koje će vam pomoći u odabiru pravog modela. Nakon što ste odabrali svoj favorit, potreban vam je samo dobar vrtni roštilj i roštiljanje s prijateljima može početi!

Učinkovitost hlađenja je ključna

Ako želite osigurati da vaši gosti uvijek imaju hladno pivo, važno je razmisliti o učinku hlađenja danog modela. Kapacitet hlađenja nam pokazuje koliko litara piva uređaj može ohladiti na idealnu temperaturu od 10-15 °C na sat. Iz tog razloga prije kupnje morate razmisliti koliko piva želite točiti u određenom intervalu, jer toplo pivo je vrlo loša posjetnica dobrog domaćina.

  • Za roštiljanje ili manju obiteljsku proslavu bit će više nego dovoljan točionik koji može ohladiti oko 20 litara piva na sat.
  • Za veće događaje ili manje komercijalne događaje gdje je potrebno točiti više piva, treba uzeti u obzir vrijednost od 50 litara piva po satu.
  • U posljednju kategoriju spadaju točionici za pivo koji mogu ohladiti do oko 100 litara na sat. Ovakva oprema se prvenstveno koristi na većim događanjima.

Još jedna važna točka vezana uz učinak hlađenja je mogućnost regulacije temperature. Iako postoji standard u kojem se pivo treba poslužiti za savršen okus, ponekad je potrebno promijeniti temperaturu samog piva. Stoga je potrebno pobliže pogledati imaju li dotične slavine mogućnost manipuliranja temperaturom tijekom točenja.

Suho ili vodeno hlađenje

Suho hlađenje je najprikladnija opcija za kućnu upotrebu slavinske opreme. Ne sadrže vodu i hlađenje piva radi na principu izmjene energije iz zatvorenog kruga hlađenja u termoblok. Prednost suhog hlađenja je jednostavno održavanje i jednostavno rukovanje tijekom transporta.

Vodeno hlađenje je vrsta rashladnog sustava koji koristi vodu za uklanjanje topline. Vodeno hlađenje koristi se u profesionalnim točionicama zbog svoje visoke toplinske izdržljivosti i može održati pivo hladnim dulje od suhog hlađenja. Pivo se hladi pomoću vodene kupelji, u kojoj se formira led - koji naknadno hladi vaše piće. Pivo se hladi pomoću vodene kupelji, u kojoj se formira led - koji naknadno hladi vaše piće.

Način točenja piva

Tlak kompresora koristi se u većini kućnih slavina. Ovo je najlakši način za točenje piva preko kompresora smještenog izravno u uređaju. Kompresor radi samostalno i nije potrebna nikakva daljnja manipulacija ili podešavanje.

Kompresor se automatski uključuje kada počnete točiti pivo. Prednost je jednostavno rukovanje i nije potrebno zahtjevno održavanje. S druge strane, kompresor ispušta kisik u pivo, što uzrokuje vremenske uvjete (oksidaciju) piva, zbog čega pivo gubi svoj jedinstveni okus. Stoga preporučamo da pivo idealno konzumirate taj dan kako bi zadržalo svoj pravi okus.

Drugi način točenja piva je plinskim bombama. Ova vrsta tlačenja piva uglavnom se koristi u profesionalnijim točionicama, jer ne ispušta kisik u pivo - dakle, pivo ne mijenja svoj okus. Nedostatak je zahtjevnije rukovanje plinskim bombama i nužnost nabave dodatnog plina za prestiranje.

Koje se veličine bačve mogu spojiti na uređaj za slavinu

Postoji više vrsta bačvi prema volumenu piva, a potrebno je da se bačva može udarati po slavini. Preporučujemo da pogledate ove informacije kako ne biste na kraju kupili pogrešnu vrstu bačve koju nećete moći pritisnuti.

Ako slijedite ove jednostavne korake, bit će vam lako odabrati pravu točionicu za pivo. Ni na jednom pravom roštilju nećete propustiti kvalitetno ohlađeno pivo! Preporučamo da pogledate i našu ponudu roštilja na drveni ugljen i peći za pizzu!

Vrh stranice